Hazai sztár

Sztárek Andrea nem költözik össze a párjával: „Én már alkalmatlan vagyok az együttélésre”

A színésznő örömmel mesél arról, miként éli meg a boldogságot hatvan felett.

A színésznő új párját, a vele egykorú Ádámot már a gyerekei is jól ismerik, a színésznő elmondása szerint kimondottan kedvelik, arról nem is beszélve, mekkora megnyugvást jelent számukra, hogy édesanyjuk már nincs egyedül. Hangsúlyozza, nem a magány kergette bele ebbe a kapcsolatba, jól elvolt egymaga is, egyszerűen így hozta az élet. „Mielőtt a gyerekeim elköltöztek tőlem, bizony elgondolkoztam azon, mi lesz velem, ha magamra hagynak. Tudtam, ez az élet rendje, hisz nem magamnak szültem őket, mégis tele voltam kétséggel. Először a lányom, Borbála költözött el, majd nem sokkal rá a fiam, Boldizsár is. Mindennek már több mint egy éve, és lám, mégsem dőlt össze a világ, épp ellenkezőleg. Kiderült, hogy jó nekem egyedül is, minden gond nélkül feltalálom magam. Mondom ezt persze úgy, hogy rendszeresen meglátogatnak, mert hát a mama főztje mégiscsak a mama főztje – mosolyodik el. – Na és ebbe a nagy szabadságomba az is belefért, hogy nyissak valaki más felé. Így történhetett, hogy egy kedves régi barátommal egyszer csak ’észrevettük egymást’.”

Gyerekei imádják a mama főztjét (Fotó: Fülöp Dániel/fotocentral.hu)

„Félig-meddig civil”

Mint mondja, bátran ugrott fejest a szerelembe. „Próbálkozásaim korábban is voltak, de semmi említésre méltó. Igazából sokáig nem is álltam készen egy kapcsolatra. És hogy végül az lettem, abban rengeteg munkám volt. Nekem is van egy ’batyum’, értek csalódások, kétszer elváltam, de mindennek ellenére nem esett nehezemre ismét kinyitni a szívem. Az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy Ádámot már jól ismertem, noha ezelőtt sosem volt köztünk több barátságnál – magyarázza. – Ő félig-meddig civil, de köze van a színházi világhoz, aminek örülök, mert érti, mivel jár a szakmám. Egyébként korban is passzol hozzám. Sosem volt fiatalabb pasim, és ahogy régen sem, öregségemre sem érdekelnek a jóval fiatalabb férfiak – nevet fel jóízűen. – A szerelem viszont hatvan felett is éppolyan, mint korábban volt, e tekintetben a lelkem egy percet sem öregedett. De igyekszem óvatosan fogalmazni, mert most annyira kerek minden, és semmit sem akarok elkiabálni.”

A Hazatalálszban is játszik – Oszvald Marikával és Esztergályos Cecíliával (Fotó: press.tv2.hu/fotocentral.hu)

„Óvatos duhaj lett belőlem”

Nem tagadja, nagyobb biztonságban érzi magát, amióta párkapcsolatban él. „Nem költöztünk össze, és nem is fogunk. Én már alkalmatlan vagyok az együttélésre. Az évek alatt óvatos duhaj lett belőlem… De ezt Ádám nem bánja. Neki is megvan a maga élete, neki is vannak gyerekei. Ettől még elköteleződtünk a másik felé, és igyekszünk minél több időt együtt tölteni. És az különösen jó érzés, hogy hiányzik, amikor nincs velem. Most, hogy épp Szarvason próbálok, várom, hogy menjek haza, és találkozzunk. Végre ismét van kiről gondoskodnom – időnként. Aztán hogy mit hoz a jövő, az számomra is rejtély, de most jó. És szó sincs arról, hogy rejtegetném a párom, egyszerűen csak kellő időt hagyok magunknak, igen, az is elképzelhető, hogy egyszer kiállunk a nagyérdemű elé” – teszi hozzá mosolyogva.

Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!