Hazai sztár

Liptai Claudia: „Tilla még mindig meg tud lepni egy-egy mondattal”

Elválaszthatatlan páros ők, ketten még akkor is, ha éppen két konkurens csatorna a munkaadójuk.

A rengeteg közös munka mellett sok közös csínyük is volt már. Így csak az a meglepő, miért csak most jutott eszébe valakinek, hogy Bonnie és Clyde-ként fotózza őket. A 6. Random Shooting Day kiállításra készült fotók ráadásul nemes célt szolgálnak. „Azt hiszem, idehaza valahogy nem járunk élen a jótékonykodásban, de nagyon bízom benne, hogy a jövő generációja már itthon is nyitottabban fog állni ehhez a kérdéshez. Ismert emberként kötelességemnek érzem, hogy odaálljak bizonyos ügyek mellé, még ha mindenkin nem is tudok segíteni. Már Robival, a nagyszerű tervezővel és stylisttal régóta dolgozom együtt. Mindig számíthattam rá, bármilyen nehéz helyzetbe kerültem az öltözködés kapcsán, ő megoldotta. Tillával ugyanolyan a kapcsolata, mint velem. Amikor megkeresett minket mint ismert embereket, akiket ő öltöztet ennek a fotózásnak az ötletével, természetesen azonnal igent mondtunk. Nekem három dolog miatt is fontos volt ez a munka: az egyik, hogy az elkészített képek jótékonysági célt szolgáltak, és egy árverés keretében találtak gazdára. A másik, hogy ezzel megünnepelhettük, hogy Robinak 10 éves a divatháza. A harmadik pedig, hogy újra együtt dolgozhattam Tillával. Mindkettőnknek nagyon tetszett az ötlet, hogy Bonnie és Clyde-ként jelenhetünk meg a képeken. Tillával ősi barátság a miénk, így nagyon élveztük a közös munkát. Talán ő még nálam is jobban: úgy szaladgált ott, mint egy kisgyerek, én meg csak kapkodtam a fejem.”

Fotó: Vollmuth Krisztián

A vicceknek a fele igaz

Claudia arról is mesélt, hogy Tillával töretlen a kapcsolatuk, hiába sodorta őket szakmailag egymástól távol az élet. „Mindenkinek az életében vannak olyan barátságok, amik nem arról szólnak, hogy mindennap beszélünk, de ha újra találkozunk, akkor ott folytatjuk, ahol abbahagytuk. Tillával is ilyen a viszonyunk. Természetesen mindig ott volt velem életem fontos mérföldköveinél: az esküvőmön vagy a kerek születésnapokon. Nekem mindig ő lesz az életemben az első számú férfi kolléga, ezt vállalom. Úgy jár az agya, és olyan humora van, mint senki másnak. Mellette sosem unatkozik az ember! Amikor együtt dolgoztunk, a legnagyobb szimbiózisban tudtunk együttműködni, és aztán az sem okozott törést a kapcsolatunkban, amikor a szakmai életünk két különböző helyre sodort minket. Bár igaz, nem szeretem őt más női műsorvezető oldalán látni, olyankor kicsit féltékeny vagyok. Persze ez csak vicc, de ahogy mondani szokás, minden viccnek a fele igaz.”

Tilla részt vett Claudia esküvőjén is (Fotó: Archív)

Több évtizedes barátság

És hogy mi miatt lett ilyen szoros ez a több évtizedes barátság? „Nagyon különböző emberek vagyunk, de azért tudtunk mindig jól együttműködni, mert a munkamorálunk ugyanolyan – magyarázza Claudia. – Mindketten 120 százalékon vetjük bele magunkat egy-egy feladatba, hajt minket a kíváncsiság, a lendület, mindig a legjobbat szeretnénk kihozni mindenből, és ha emiatt valamit százszor kell felvenni, akkor századszor is ugyanolyan energiával állunk neki. Vele dolgoztam a legtöbbet, de még mindig meg tud lepni egy-egy mondattal. Tudom, hogy ő az a férfi, akiben sohasem fogok csalódni. Vele legyen bármilyen hosszú egy közös munka, minden percét élvezem. Ez a fotózás is 5-6 órán át tartott, de úgy elillant, mintha csak pár perc lett volna.”

Bonnie és Clyde

Bonnie Elizabeth Parker és Clyde Chestnut Barrow a huszadik század leghírhedtebb amerikai bűnözőpárja volt, több bankrablás és gyilkosság is fűződik a nevükhöz. Már ténykedésük alatt kultikussá váltak a páros tagjai, és ha lehet így fogalmazni, Amerika-szerte ünnepelték őket. Történetük aztán számos filmnek, könyvnek és színdarabnak lett az alapja.

Kiemelt kép: Vollmuth Krisztián

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!