Hazai sztár

Till Attila: „Nagyon vágyom a televíziózás emberi oldalára, a nagy beszélgetésekre”

Hatalmas karriert futott be, pedig nem mindenki hitt a tehetségében. Mára azon kevesek egyike lett, akit évtizedek alatt sem untunk meg.

Az 50 éves tévés a Big Brotherrel szerzett országos népszerűséget, és azóta már közel 30 nagyszabású show-t vitt sikerre. Tilla szerint a sikerhez nem kell más, mint tehetség és nagy adag szerencse. „Nagyon büszke vagyok arra, hogy a kezdetektől fogva főműsoridőben láthatnak a nézők a tévé képernyőjén. Immár 20 éve minden tavasszal és ősszel különböző nagy show-kat vezetek, ami szerintem elég menő dolog, pláne, hogy a csatornánál nem mindenki tartott tehetségesnek – kezdi Tilla, aki harmincévesen kapta meg élete első nagy lehetőségét. – Igaz, akkor már nyolc éve kulturális műsorvezetőként dolgoztam a köztévénél és a TV3-nál, a nagy robbanást kétség kívül a Big Brother hozta. A TV2 akkori vezérigazgatója figyelt fel rám, de Sváby András, a csatorna egyik alapító munkatársa valamiért nem annyira hitt bennem, szerintem tetszett neki az élénkségem, az, hogy, egy játékos, kísérletező, vibráló alkat vagyok, mégis másnak adta volna oda a műsort. Utólag viszont belátta, hogy megérte nekem bizalmat szavazni, és valóban jól működöm a képernyőn.”

A Big Brotherrel futott be 2002-ben (Fotó: Karizs Tamás/fotocentral.hu)

„Szükségem van a kettősségre”

Azóta is valósággal lubickol a szórakoztató show-kban, ugyanakkor a komolyabb hangvételű, tartalmasabb programokban is otthon érzi magát. „Kifejezetten szeretem azokat a műsorokat, ahol más szerepkörbe kerülhetek, mint a klasszikus nagy show-műsor-vezetés. Utóbbiban mindig van egy felpörgetett állapot, óriási hőfokon égek és lüktet, dübörög az egész, de emellett nagyon is vágyom a televíziózás emberi oldalára, a nagy beszélgetésekre, mélységre, amit viszont a Propagandában riporterként élhetek meg. Szükségem van erre a kettősségre, a harsányságra és az érzékenységre, mert én magam is ilyen vagyok.”

2004-ben Görög Zitával vezette a Megasztárt (Fotó: Nagy Zoltán/fotocentral.hu)

Tilla több évtized után is lelkesen várja a kihívásokat, és el sem tudja képzelni, hogy valaha is búcsút intsen a képernyőzésnek. „Fogalmam sincs, hogy meddig lehet csinálni a szórakoztató műsorokban való ’bohóckodást’, de szerintem ez nem korhoz kötött, úgyhogy remélem, 60 évesen sem leszek ciki a képernyőn!”

Idén díjazták a televíziós újságírók: Tilla lett a legjobb férfi műsorvezető (Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu)

A siker titka

Bár az utóbbi években több meghatározó tévés is csatornát váltott, Tilla jelenleg nem gondolkodik azon, hogy mi lenne, ha nem TV2-s lenne. „Nem akarok hazudni, volt olyan időszak, amikor engem is érdekelt, mi lenne, ha a konkurenciánál tűnnék fel, és az RTL Klub részéről is volt érdeklődés, de soha nem jutottunk el komolyabb tárgyalásig, többek között azért nem, mert mindig megtaláltak az új feladatok a TV2-nél. Még nagyon sok műsort és sok évet látok a TV2-vel közös együttműködésben, már most beszélgetünk a 2023-as munkákról. És aminek külön nagyon örülök, hogy rengeteg olyan munkatársam van, akikkel hosszú évek óta dolgozunk együtt. Egy televízió sikere többek között a csapatmunkán múlik.”

Kiemelt kép: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!