Hazai sztár

Muri Enikő: „Részemről már jöhetne egy kisbaba, de erről még beszélnünk kell”

Három éve szeretik egymást Tóth Szabival, de nem verték nagy dobra a kapcsolatukat. Nemrég a Storynak nyilatkoznak először szerelemről, küzdelmekről, tervekről.

2019 júliusában jelentek meg az első cikkek az interneten arról, hogy a Sugarloaf zenekar két tagja egy pár. Mi több, azt állították, hogy Tóth Szabi Muri Enikő miatt hagyta ott a családját, a feleségét és a kisfiát. „Erről szó sincs – mondja Szabi. – Először 2016-ban találkoztam és dolgoztam együtt Enikővel A Dal című műsorban. Amikor három évvel később összejöttünk, már elvált ember voltam.”

„A kémia nem csak a színpadon működött”

Enikő egy évvel később, 2017-ben lett a zenekar énekesnője, de akkoriban csak munkakapcsolat volt közöttük. „Ahogy múlt az idő, azt éreztük, a kémia nem csak a színpadon működik. Az ember lánya ezt megérzi, árulkodóak a gesztusok, a tekintet, egy pillantás – sorolja Enikő. – Aztán egyik este írogattunk egymásnak mobilon, ott árultuk el, hogy mit is érzünk egymás iránt.”
„Volt bennünk félsz, hogy ha belemegyünk a kapcsolatba, és nem jól sül el, az milyen hatással lesz a zenekarra – veszi át a szót Szabi. – Emiatt nagyon tudatosan kettéválasztottuk a szakmánkat és a magánéletünket. Persze nem lehet kikerülni otthon a munkát, de a négy fal között nem két zenész, hanem Enci és Szabi él.”

Munkakapcsolatnak indult az ismeretségük, mindketten a Sugarloaf együttesben zenélnek (Fotó: Archív)

„Nehéz stádiumai voltak a depressziójának”

A négy fal egyébként Enikő lakása, ide költözött be Szabi 2019 végén. Az együttélés azonban komoly kihívással kezdődött, és nem a köztük lévő 15 év korkülönbség vagy a rigolyák, megszokások miatt. „Beütött a Covid, és vele együtt a kilátástalanság. Elmaradtak a fellépések, nem volt munka, alkotói válságba kerültem, és egyre mélyebb depresszióba. Ezért szó szerint küzdöttünk a kapcsolatunkért” – árulja el Enikő. „Nehéz stádiumai voltak ennek az állapotnak, és egyáltalán nem volt könnyű Encit kirángatni belőle. De megérte küzdeni, ezt ma már biztosan tudom. Boldogan élünk, szeretjük egymást. Persze mi is hajba kapunk olykor. Végül is művészek vagyunk, az érzelmeink vezérelnek minket” – mondja nevetve Szabi, és azt is hozzáteszi, hogy már az elején lefektettek pár szabályt. Például tisztázták, ki mit vállal a házimunkából. Legtöbbször ő főz, bevásárol, ő viszi le a szemetet, Enikő inkább süt, mos, vasal, takarít. A legfontosabb szabály egyébként az volt, hogy Szabi fia, a most 14 éves Oliver a maga ritmusában ismerje, kedvelje, szeresse meg Enikőt. „Eleinte nem tudta, hogy az édesapjával egy pár vagyunk, majd miután elmondta neki, egy ideig tojáshéjon lépkedtünk. Ma már jól kijövök Oliverrel, de várom, hogy még inkább nyisson felém, tapasztalja meg, milyen vagyok.”

Fotó: Archív

„Ha megkérné a kezem, igent mondanék”

Mivel Szabi édesapa, és volt már házas, így neki nem fontos egy újabb esküvő, szerinte egy papír nem változtat Enikő és az ő szerelmén. Ebben csakúgy, mint a családalapításban, még nincs egyetértés köztük. „Hisszük és tudjuk, hogy együtt éljük le az életünket, én szeretném, hogy férj és feleség legyünk. Ha megkérné a kezemet, igent mondanék neki – mondja az énekesnő. – Sőt részemről már jöhetne egy kisbaba is. Szabi már szülő, tudja, mekkora felelősséggel, feladattal és milyen óriási szeretettel is jár ez. De én nem, és egyre erősödik bennem az ösztönös, mindent felülíró szeretet utáni vágy, amit csak egy anya, egy szülő tud érezni a gyermeke iránt. Ezt 32 évesen nem lehet elnyomni, ez jön, ez már van. Szóval ezt a kérdést még meg kell beszélünk…”

Kiemelt kép: RTL/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!