Hazai sztár

Molnár Gusztáv: „Pokolian fáj mindent elveszíteni”

Elmeséli, hogyan próbálja legyűrni az alkohol utáni folytonos sóvárgását ‒ segítség nélkül.

A színész szerint ha valakit igazán szeretünk, elengedjük, ha biztosan tudjuk, hogy neki úgy jobb. A Drága örökösök Szlávenje kegyetlenül gyorsuló örvénybe került, hiába tudta, vannak, akik szeretik, akik nyújtják a kezüket, akikért érdemes megharcolnia az alkoholizmussal, mára magára maradt.

„Nem tudom, folytatom-e még férjként és apaként”

Azt mondja, jól akart cselekedni, ezért hozta meg élete két legfájóbb döntését. „El kellett engednem a szeretteimet, a feleségemet és a kisfiamat is. Hátraléptem, mert jobb így nekik. Bízom benne, hogy ha Benedek felnő, egyszer majd megkeres, és elmondhatom neki, hogy azért döntöttem úgy, hogy éljen nélkülem, mert szeretem – csuklik el a hangja. – Vivi sem ezt érdemli. Amennyi szeretetet egy ember adhat a másiknak, amennyire egy nő szerethet egy férfit, én azt mind megkaptam a feleségemtől. Pokolian fáj ezt elveszíteni, de rájöttem, hogy ez az én harcom. Egyedül küzdök tovább, és őszintén mondom, nem tudom, valaha folytatom-e még férjként és apaként az életem.” És noha eddig úgy tűnt, Vivi a végsőkig kitart a férje mellett, a válás hírét ő is megerősítette, és a közösségi oldalán leírta, hogy a házasságuknak vége szakadt.

Guszti és ­Vivien házasságának vége (Fotó: Archív)

„Lemegy 2 liter vodka…”

Hogy mi lesz a színésszel a legnagyobb támasza nélkül, maga sem tudja, de azt mondja, tovább már nem akarja bántani az embereket maga körül. „Szörnyű volt rádöbbenni, hogy ez egy betegség. Alkoholfüggő vagyok, azon belül periodikus ivó – mondja, majd kifejti, ez mit is jelent. – Van, hogy másfél évig egy kortyot sem iszom, de aztán jön egy nap, és lemegy 2 liter vodka. Majd egy hétig ez megy, amivel sokkolom a szervezetem, és jön az összeomlás. Mindehhez kiváltó ok sem kell.”

A Drága örökösök ­postásaként szerette meg a közönség (Fotó: Sajtóklub RTL Klub/fotocentral.hu)

Azt meséli, ilyenkor nem agresszív, sokkal inkább sírós, önmarcangoló állapotba kerül. „Minden fájdalom, ami valaha ért, vagy amit valaha adtam másnak, rám nehezedik, és szeretnék véget vetni a szenvedésnek. Sokszor érzem, hogy öngyilkos akarok lenni. De közben meg akarok gyógyulni. Azt mondták az orvosok, ha tovább iszom, egy éven belül belehalok. Szeretném, de nem biztos, hogy képes vagyok megállni. Folyton ott van a sóvárgás ‒ ismeri el ‒, emiatt mindennap ott lebeg annak a lehetősége, hogy elbukom.”

„Drukkoljatok értem!”

Állítja, egy hónapja nem nyúlt a pohárhoz, tiszta, és a félelem mellett ekkor egy kis büszkeség is kihallatszik a hangjából. „Minden perc küzdelem, de bízom benne, hogy sikerül – mondja, készülve egy újabb elvonóra. Egy református intézmény rehabilitációs programjára megy, úgy érzi, ott jó helye lesz. – Sokkal több lelki támaszra, beszélgetésre van szükségem. Meg kell találnom a saját istenem. Ebben hiszek most.” Mindeközben novembertől az RTL Klub is visszavárja, újra sorozatszínészként folytathatja a karrierjét. „Tisztában vagyok a problémámmal, de a tehetségemmel is. És azzal is, hogy értelmes és csupa szív ember vagyok. Nem vagyok rossz, mint ahogy sokan beállítanak. Nagyon várom a forgatást, és remélem, hogy még hoz jót nekem az élet. Az én történetem publikus, de mellettem még nagyon sokan küzdenek ugyanezzel a problémával az országban. Kérlek, drukkoljatok értem, értük! Én is azt teszem.”

„Nem akarok Damu Roland sorsára jutni!”

Guszti többször szembesült már azzal, hogy sorsa az embereket nyolc hónapja elhunyt színész kollégája, Damu Roland drámájára emlékezteti. Színészként őt is mindenki elismerte, az alkoholfüggőség azonban tönkretette a karrierjét, majd az egész életét. „Nem akarok és nem is fogok az ő sorsára jutni, és nem jó a lelkemnek, amikor ilyen gondolatokkal találom szembe magam.”

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!