Hazai sztár

Zámbó Krisztián: „Szorongtam – hogy jövök én ahhoz, hogy az apám után színpadra álljak?!”

Jimmy 42 évesen hunyt el, ennyi idős most a fia – ő vajon hol tart az életében?

A legidősebb ­Zámbó úgy emlékszik, apja mellett senki nem rúghatott labdába. „Én sem tudtam volna. Láttam őt a sikerei csúcsán, a fényben, és máig büszke vagyok rá. De éppen az ő dicsősége tartott vissza. Az ő ­árnyékában, kizárólag ’Jimmy ­fiaként’ nem akartam megpróbálni az érvényesülést. Szorongtam, és az járt az eszemben: hogy jövök én ahhoz, hogy az apám után én is színpadra álljak” – mondta korábban a Storynak Krisztián.

Család

A legnagyobb különbség apa és fia 42 éve alatt az, hogy míg ­Jimmy ebben a korban családos ember volt, gyerekekkel körülvéve, Krisztiánnak eddig ez nem adatott meg. Sőt éppen júniusban szakított a menyasszonyával, Zsuzsival, akivel több mint egy évtizedig alkottak egy párt, és már az esküvőt, a családalapítást tervezgették. Krisztián javára ­lehet írni, hogy ő viszont mindig hűséges volt barátnőihez. „Drága apucikám fantasztikus apa volt. Az volt neki a legfontosabb, hogy fiai a legnagyobb szeretetben nőjenek fel. Ha elképzelem magam apaként, az jut eszembe, nekem csak annyi lesz a dolgom, hogy ugyanolyan legyek, mint ő. De rá gondolva már azt is tudom, hogy milyen férj akarok lenni. Apu szerette a nőket, és bizony követett el hibákat a feleségével szemben. Pedig imádta őt, soha nem hagyott kétséget efelől. Ezért is maradtak együtt, apu flörtjei ellenére. Nekem a ­hűség mindenek felett áll” – mondta minderről Krisztián.

Zsuzsival fájdalmas volt a szakítás (Fotó: RTL Klub/Bársony Bence)

Pénzügyek

Jimmyről köztudott, hogy mesés vagyona volt, amit szórt is rendesen, de volt egy része, amit befektetett, így halála után örökösei vagyonos emberek lettek. Krisztián nem tudta megfogni a pénzt, erről tanúskodik az is, hogy csak harmincévesen költözött el otthonról, és később Zsuzsival mindig albérletben laktak Csepelen, Visegrádon és a Balatonon, Zsuzsi szüleinél. „Évekig csak költöttem a pénzt, buliztam és a haverokkal lógtam. Ma már tudom, hogy mindenkinek fizettem a szeretetért és a barátságokért – vallotta be az énekes. – Megpróbáltam befektetni, minden baromsággal foglalkoztam. Céget alapítottam, üzletet nyitottam, de valahogy mindig belebuktam.”

Karrier

Aztán csak megpróbálta. Korábban is énekelt, de a 2013-as X-Faktorban egy ország megismerte a hangját, igaz, akkor még mindenki csak „Jimmy fiának” nevezte. Ismertségét apjának is köszönheti, míg az elhunyt énekes saját maga küzdötte fel magát a csúcsra. Kezdjük is a zenei karrierrel. Jimmy élete 42 éve alatt 12 lemezt adott ki. Megbecsülhetetlen, hogy mennyi fogyott belőle, Krisztián ugyanennyi idő alatt egyet. A Király a saját dalait énekelte, tízezrek mentek a koncertjeire, stadionokat, sportcsarnokokat töltöttek meg a rajongók. Krisztiánnak is vannak saját dalai, de gyakran énekli édesapja slágereit is. „Sokakból felháborodást vált ki, hogy édesapám dalait dolgozom fel, de ez ellen nem tehetnek semmit. Az örökségét továbbviszem, megvan hozzá a jogom és a tehetségem, mindamellett, hogy annyi jó dala van, amelyekkel foglalkozni kell” – mondta lapunknak korábban Krisztián. Ahogyan Jimmy, úgy fia is elmondhatja, hogy van tévés karrierje. Igaz, apjának önálló műsora volt az RTL Klubon Dalban mondom el címmel, ­Krisztián pedig epizódszerepekben tűnt fel olyan show-kban, mint a Sztárban Sztár, a Szerencsekerék vagy a Nyerő Páros. Szerepelt már újságok címlapján is, de messze nem annyiszor, mint az édesapja.

Kivételesen jó kapcsolatot ápolt apa és fia (Fotó: Archívum Story-Best/fotocentral.hu)

Aranyszívűek

Mindketten ott segítettek, ahol tudtak. Jimmy beteg gyerekeknek fizette az orvosi kezelését, adakozott egyházának is, rendszeresen támogatott kórházakat. Krisztián is számos jótékonysági koncerten énekelt, tavaly pedig elárverezte apja aranymikrofonját, egyik legértékesebb örökségét, hogy egy beteg kisfiún segítsen.

Kiemelt képek: Archív, Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!