Hazai sztár

Volt egyszer egy Heti Hetes – Izgalmas kulissza­titkokkal nosztalgiázunk

Öt éve szűnt meg a Duna-parti dumaparti.

Statisztika

A műsorból, amelyet egykor kétmilliónál is többen néztek, összesen 669 adás került képernyőre, a csaknem 18 esztendő alatt 108 szereplő, köztük számos Kossuth-díjas művész ült be a stúdióba. Más országokban is sugároztak a Heti Heteshez hasonló vagy azzal megegyező produkciót, a legtovább Németországban. Ott a 7 Köpfe, 7 Tage, azaz a Hét Fej, Hét Nap 9 évig ment.

Sokat kért

Az első évadban a Duna-parti dumapartit Csiszár Jenő vezette, aki akkor volt sikerei csúcsán az Apukám világa című rádiós műsorával. „Minden rendben is volt, ám egy év után teljesíthetetlen követelésekkel állt elő: kért egy hófehér Jaguárt, minden adásra új ruhát, amit megtarthat, plusz adásonként 500 ezer forintot. Úgy rúgták ki, hogy a lába sem érte a földet. Ekkor találtunk rá Jáksóra, aki tökéletes választásnak bizonyult” – mondta korábban a Storynak Ónodi György főszerkesztő.

Bajor Imre, Csiszár Jenő, Bodrogi Gyula, Verebes István, Farkasházy Tivadar (Fotó: Olajos Piroska)

Az elsők

A legelső adásban nem a később megszokott nagyágyúk szerepeltek. Farkasházy, Bajor Imre és Verebes István mellett Pécsi Ildikó, Bodrogi Gyula és Heilig Gábor ült a premieren. Gálvölgyi János például csak a harmadik adásban érkezett.

Kitiltották a whiskyt

A sztárok öltözőiben mindig volt szendvics, édesség, üdítő, sőt kezdetben sör és whisky is. „Szegény Imike, isten nyugosztalja – fogalmazott Ónodi, – ki is használta.” Olykor jobban is, mint kellett volna, habár ez a műsornak nem tett rosszat, de volt, hogy átlépett egy határt. Ezután száműzték az öltözőből az alkoholt.

Nem került adásba

Csak a 2001 szeptemberi, New York elleni terrortámadás során merült föl, hogy elmaradjon a Heti Hetes. Végül az a döntés született, hogy felveszik, és végig a terrortámadásról beszéltek benne. Olyan azonban előfordult, hogy a felvételt meg kellett szakítani, például Galla Miklós miatt, aki a stúdióban olyan mélyen sértegette Gálvölgyi Jánost, ami már nem volt vicces, és pattanásig feszült a hangulat. Gallát nem hívták meg többé, az adásba pedig az ominózus jelenet nem került be.

Galla Miklós nagy botrányt okozott a stúdióban (Fotó: Mohos Angéla)

Mennyi volt a fizetésük?

Számos hír keringett akkoriban, hogy a sztárok horribilis fizetésért szerepelnek a műsorban. Máig üzleti titok, hogy mennyi volt az annyi, mindenesetre nem kényeztették el őket annyira, mint hinnénk. Nem küldtek értük taxit, úgy jöttek, ahogyan tudtak. A lényeg, hogy a felvétel napján este hatra bent kellett lenniük, hogy hétkor elkezdődjön a felvétel.

Néha kevesebben voltak

Pár alkalommal csak hatan szerepeltek. Egyszer Heilig Gábor felejtette el, hogy aznap felvétel lesz, máskor Jáksó egy balesete miatt telefonon olvasta fel a híreket. Kern András pedig akkor hiányzott, amikor a felvétel előtt negyedórával jutott eszébe, hogy jelenése van a Vígszínházban, és mindent maga mögött hagyva átszáguldott oda.

Ők is szerepeltek

Számos vendégművész is megcsillogtatta humorát a show-ban. Szerepelt többek között ­Friderikusz Sándor, Kabos László, Cicciolina, Hofi Géza, Haumann Péter, Gregor József, Majka, Liptai Claudia, Székhelyi József, Juszt László és Farkas Bertalan is.

Kiemelt kép: Smagpictures

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!