Hazai sztár

Papadimitriu Athina – Ez a kapcsolat a síron túl is tart

A színésznő hiszi, hogy a ló az ember egyik legrégebbi társállata. Ősidők óta misztikus ez a kapcsolat.

A ló azonnal átveszi az istállóba lépő személy érzéseit. „Ha például valaki idegesen megy közéjük, nyugtalanul kezdenek el viselkedni” – vélekedik Athina. Ezért megállhatja a helyét a mondás, miszerint a ló olyan az ember számára, mint a tükör: saját személyiségünket, az épp aktuális tudatállapotunkat sugározzák vissza. Úgy olvasnak lovasuk elméjéből, érzelmi állapotából, mint a nyitott könyvből.

Védelmező lények

Vizsgálatokkal kimutatták, hogy a lovak a várandós nőkkel sokkal nyugodtabban viselkednek, mint egyébként. Ösztönösen védelmezik a gondozásra, figyelemre szorulókat, így az állapotos anyákat, a gyerekeket, főként a betegeket. Ami még meglepőbb, hogy nemcsak a lovak érzik a magzatot az őt meglovagoló anyák méhében, hanem fordítva is: a magzatok is megnyugodnak, lecsillapodnak, amikor az édesanyjuk lovagol. Megtörtént, hogy a ló a lovasa hasát kezdte el finoman bökdösni az orrával, aki akkor még nem tudott arról, hogy áldott állapotban van.

Megérzi a gazdája halálát

Athina szerint a lovak misztikusnak nevezhető képességgel is rendelkeznek: előre jelzik a földrengés jövetelét. „Ilyenkor nyugtalanná válnak, és tömegesen próbálnak kitörni az istállóból. De még meglepőbb tulajdonsága, hogy a ló megérzi gazdája halálát, vagy ha a lovasa megbetegszik. Ilyenkor ő maga is búskomor lesz, legyengül, mintegy ’átvállalva’ a betegség egy részét. Számtalanszor előfordult, hogy amikor a ló gazdája meghalt, akkor ő is követte a túlvilágra. Ami azért következik be, hogy ’odaát’, a másik dimenzióban is szeretett gazdájával lehessen.” Az ősi tanítások szerint erre az a magyarázat, hogy az ember és a társállata között olyan spirituális kapcsolat van, amely szó szerint a síron túl is tart.

2015-ben a Nemzeti Vágtán (Fotó: Smagpictures)

Nőies sport

Rendkívül érzékeny állatok. Talán nem a véletlen műve, hogy a lovassport napjainkra elnőiesedett. Rengeteg női versenyző van a pályán, aminek az oka az lehet, hogy a nők eleve érzékenyebbek és a szeretet nyelvén kérik tőle azt, amit egy férfi a fegyelmezés és a szigor eszközével tesz meg. Végül mind a kettő eredményes lehet, de hosszú távon a szeretettel való kommunikáció gyümölcsözőbb. A lovas terápiáknak nagy kultusza van, mert felismerték, hogy a ló, pontosabban a lovaglás gyógyító hatással bír. Amelynek kétféle magyarázata van. Az első, ezoterikus vélemény szerint lovaglás közben a lovas átveszi az állat rezgését, ezért lelkileg egy hullámhosszon lesznek, amely gyógyító hatással bír. A másik racionális magyarázat, ha az ember nála erősebb élőlénnyel baráti kapcsolatot tud kialakítani, attól nő az önbizalma. Mindennek az az oka, hogy a nálunk ötször-hatszor erősebb állatot, ha képesek vagyunk uralni, akkor ez olyan lelkiállapotot hoz létre, amely segít felszámolni a testi problémát is.

Életmentő pránanadi

Járatos az ezotériában, elsajátította a pránanadit, a kézrátételes gyógyítást. Két lovat meggyógyított ezzel a módszerrel. „Az egyik ló már nem tudott járni, az állatorvos pedig nem ért rá. Gondoltam, megnézem, és odatartottam a tenyeremet a duzzanathoz. Fél óra után levettem a kezem, és a duzzanat egy csúccsá húzódott össze, amely másnapra kifakadt. A ló meggyógyult. A másik lónak eltörött a lába. Budapesttől Bécsig minden orvos elaltatásra ítélte, én a pránanadival meggyógyítottam. Egy hónapig kezeltem, és a mai napig vágtázik a mezőn. Ez is megerősített a hitemben, hogy a nem e világi erők igenis működnek.”

Kiemelt kép: Smagpictures

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!