Hazai sztár

Vámos Erika: „Reggel még a házat terveztük, délután már nem voltunk együtt”

A tavalyi esztendő a mélypontot jelentette a műsorvezető életében, az idei év azonban az építkezés éve szó szerint és lelkileg is.

Mosolyog, jókedvű, tele van energiával és lendülettel. Pedig a tévés tavaly nyáron olyan pofont kapott az élettől, ami után nem hitte volna, hogy még újra nevetni fog. Váratlanul és hirtelen érte a szakítás. „Nem egy harmadik fél miatt történt, vagy mert elmúltak volna az érzelmek. Közös otthont, esküvőt terveztünk, együtt akartuk leélni az életünket. Nem folyamatosan épült le a kapcsolatunk, nem volt előjele annak, hogy ez meg fog történni. Egy reggel még a házat terveztük, délután pedig már nem voltunk együtt – mondja Erika. Még azt is elintézték, hogy volt párjával, Lacival templomi esküvőjük lehessen úgy, hogy a férfi nincs megkeresztelve. – Szinte az oltár előtt szakított velem. És nem az fájt a legjobban, hogy ez először történik meg, mert eddig mindig én mondtam ki a végét, hanem azért, mert tényleg komolyan gondoltuk a közös jövőt. Emlékszem, fájdalmamban tomboltam. Kidobtam a közös otthonunkból a közösen vett bútorokat, és visszahoztam a raktárból az enyémeket. Aztán vettem egy repülőjegyet Srí Lankára. Az ázsiai utazások mindig is kimosták a lelkem, ott mindig feltöltődtem energiával, és megújulva tértem haza.”

Egyedül valósította meg a közös tervet

Három hetet töltött Srí Lankán, így volt ideje arra, hogy átgon­dolja a jövőjét. „Lacival azt terveztük, hogy Nagykovácsiban, ahol én az egész életemet töltöttem, ahol két évig együtt laktunk, ott veszünk egy telket és építkezünk. Aztán hogy nyitunk egy szépségszalont meg egy bisztrót az ottani bevásárlóközpontban. A kettő vállalkozás egyszerre nem ment volna nekem, a szépségszalon mellett döntöttem – meséli a tévés, és azt is, hogy az üzlet kialakítása kifejezetten jó terápiának bizonyult. – Olyan sok munkával járt, annyi elintéznivaló volt, hogy nemcsak a telefonomat celluxoztam a fülemre, hanem Lacit is kezdtem elfelejteni. Ahogyan formálódott a dolog, úgy bíztam egyre jobban a jövőmben, abban, hogy az élet igenis újra szép lehet. Márciusban nyitottunk, és emlékszem, mondtam a lányoknak a szalonban, hozzanak az első napra társasjátékot, mert úgysem jön senki. Nem volt igazam, nem kellett a társasjáték. Most úgy érzem, a házasság és gyerek nélkül is lehet teljes életet élni. A munka, a siker is okozhat hatalmas örömet, no meg a barátok szeretete, akik mindig és mindenben támogatnak.”

Három hetet töltött Srí Lankán (Fotó: Archív)

„Nem ismerkedem, nem randevúzok”

Soha nem törekedett arra, hogy szerelmes legyen, hogy házasságban éljen. „Ezeket az élet hozta, persze olykor tettem érte, végül is én regisztráltam arra a társkereső applikációra, ahol Laci­val találkoztam. De soha nem az ’igen’ kimondása volt a fő cél. Az, hogy gyerekem legyen, sokkal fontosabb volt, de ehhez sem kellett volna nekem szerelem, házasság. Egyedül akartam örökbe fogadni, egyedül mentem el tanfolyamra emiatt, egyedül adtam be a kérvényt. Nem jött össze, 47 évesen ezt elfogadtam – teszi hozzá Erika. – A szakítás óta, azaz lassan egy éve nem randevúztam senkivel, nem is ismerkedtem. De több kapcsolat, számos csalódás után még mindig hiszek a szerelemben, hiszem, hogy vár rám valaki, akivel megoszthatom az életemet, az otthonomat, és nem azért utazom majd egyedül Ázsiába, hogy kimossam a lelkemet, hanem vele, kettesben, szerelemben.”

Kiemelt kép: Birton Szabolcs

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!