Hazai sztár

Fodor Zsóka és Várkonyi András: „Összetartozunk, mint Magdi anyus és Vili bá”

A Barátok közt egykori házaspárja az életben is civódva szereti egymást.

A két színművészt folyton folyvást összesodorja az élet, számos színdarabban láthattuk már őket együtt, legemlékezetesebb alakításukat, Magdi anyus és Vili bácsi karakterét pedig talán senkinek nem kell bemutatni. Az Örök a szerelem című vígjátékban most újra egy párt alkotnak.

„Folyton zsörtölődik”

Zsóka és András a Fiúk, lányok, kutyák című darabban debütáltak együtt először, azóta pedig igen jó barátságot ápolnak. Persze néha összekülönböznek, de a legfontosabb, hogy végül mindig kibékülnek. „Állandó vitatéma közöttünk, hogy mióta ismerjük egymást. Én hetvenhármat mondok, míg András hetvenkettőt. Ez valószínűleg már sosem fog kiderülni” – kezdi Zsóka. „Sosem mondtam, hogy hetvenkettő! – veszi át a szót András. – Papírom is van arról, hogy kereken hetven óta ismerjük egymást. A békéscsabai katalógusba készült az első közös képünk 1970-ben, de egyezzünk ki abban, hogy körülbelül ötven éve nyűjük egymást” − mondja nevetve, amivel már a színésznő sem tud vitába szállni. „Igen, ez igaz, tényleg állandóan civódunk, pedig milyen szépen indult a kapcsolatunk. Kezdetben nagyon tüneményes, kezelhető, kellemes, bohém ember volt, most meg állandóan zsörtölődik, de így is imádom!”

A Barátok köztben (Fotó: Archív)

„Nem látom az utódunkat”

A színész szerint persze Zsóka sem egyszerű eset, és időbe telt, míg megtanulták kezelni egymást. „Az életben is éppolyan hullámzó a kapcsolatunk, mint a sorozatban volt a házasságunk. Persze legfeljebb pár napig tart a mosolyszünet közöttünk, aztán mindig kibékülünk. Meg kellett találnunk egymáshoz bizonyos kulcsokat, a kedvességgel például elég jól meg lehet fogni Zsókát, és ő is tudja, hogy engem miképp kell kezelni. Elfogadjuk egymás kritikáit, érveit, kikérjük a másik tanácsát, és jobbára belátjuk, ha valamiben nincs igazunk. Nem véletlen, hogy a mai napig felemlegetik a párosunkat, a Barátok köztnek köszönhetően teljesen összefonódtunk, olyanok lettünk, mint ­Sztankay István meg Schütz Ila. És bár senkit nem akarok megbántani, nem igazán látom az utódunkat. Szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy magasra tettük a mércét. Még egy slágerben is benne vagyunk, megénekelték, hogy ’összetartozunk, mint Magdi anyus és Vili bá’ − és ez valóban így is van!”

Újra együtt a nagy páros

Bár a szappanopera már véget ért, a színészek barátsága a mai napig töretlen. „Ugyan nem járunk össze a hétköznapokban, mert Zsóka Pécsen, én pedig Pilisvörösváron élek, de ha találkozunk, akkor ugyanott folytatjuk, ahol abbahagytuk. Egy időben többet voltunk együtt, mint a családunkkal, és többet tudott rólam, mint a feleségem. Ismerjük egymás észjárást, minden gondolatát, rezdülését” – taglalja András. „Közös múltunk van, ami nagyon nagy dolog, a színpadon pedig óriási előny – veszi át a szót a színésznő, akit ma is több darabban láthatunk sorozatbeli férje oldalán. – Van egy önálló estünk, a Keresem az uramat!, valamint Moravecz Levente az Örök a szerelem című kétfelvonásos zenés vígjátékban is együtt, házaspárként láthat minket a közönség. Úgy tűnik, mi már életünk végéig kísérteni fogjuk egymást, és újból és újból lángra lobban a szerelmünk!”

Most is együtt játszanak az Örök a szerelem című zenés vígjátékban (Fotó: Archív)

Kiemelt kép: Birton Szabolcs

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!