Hazai sztár

Csuja Imre – Mindössze egyszer késett el életében

Pajkaszeg polgármesterének annyi kaland és érdekesség van az életében, hogy abból legalább egy mozi és egy színdarab kijönne.

1960. július 11-én született Hajdúnánáson. Édesapja asztalos volt.

„Tizenhét évesen már tudtam, hogy színész akarok lenni. A szüleim persze ellenezték, ezért máshová jelentkeztem, közben egy állami gazdaságban dolgoztam, ahol folyton verset szavaltam a munkásoknak, mert ezzel készítettem fel az ágazat dolgozóit egy szocialista kultúrájú mezőgazdasági vetélkedőre.”

„A nagyanyám tanított nekem verseket, aztán az iskola, a középiskola, az amatőr színpad. Akkoriban összejártak az emberek esténként, munka után pletyózni, és amikor kifogytak ezekből, akkor kérték, hogy: ’Imi, mondj egy verset!’ És akkor Imi mondott egy verset. Ők voltak az én első közönségem.”

„1970-ig nem volt tévénk, így amikor csak tehettem, minden időmet a moziban töltöttem. Akkoriban még csak 2 forint 50 fillér volt egy jegy…”

A filmgyárban egyszer beöltözött Mikulásnak december 6-án, de a lánya szinte azonnal leleplezte, gyanúsak voltak neki a mozdulatai, a gesztusai, a hanghordozása, és azt mondta: „Az apukámnak pont ilyen cipője van!”

Feleségével minden évben káposztát savanyít, de nemcsak maguknak, hanem a barátoknak, a kollegáknak is.

Szereti a hasát. Néha viccesen megjegyzi, mielőtt elmegy a színházba, hogy ’hú, de jó pogácsaillat van…’ Ebből a felesége tudja, hogy a férje túrós pogácsára vágyik, és mire hazaér, ki is sül az első adag.

A testesebb ételeket ő készíti otthon (Fotó: Smagpictures)

Gyakran szaval elesett embereknek a hajléktalanszállón vagy az utcán, a nekik rendezett eseményeken.

Kínosan pontos. Mindössze egyszer késett el életében. „A Thália Színházban játszottam, és az egyik előadásomat elfelejtettem feljegyezni a naptáramba. Május volt, ragyogó idő, a napot a barátaimnál töltöttem Balatonalmádiban. Az előadás este fél nyolckor kezdődött, és mivel mindenhova egy órával hamarabb érkezem, fél hétkor már csörgött a telefonom, hogy hol vagyok. Megvártak a nézők.”

Nem foglalkoztatja a kora. „Majd eljön az az idő, amikor visszaveszek a tempóból, de egyelőre igyekszem jól érezni magamat, és annyi munkát vállalni, amennyi jólesik és bírható.”

A hangját is imádjuk!

Több mint 800 filmben és sorozatban szinkronizált, olyan karaktereket szólaltat meg magyarul, mint A rém rendes család Al Bundyja vagy a Harry Potter-­filmek „Rémszem” Mordona.

Kiemelt kép: RTL Klub

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!