Hazai sztár

A Farm szerelmespárja – Öt gyerekük mellett hontalan csecsemőkön segítenek

Hanga Brigi és Dániel Gergő bimbózó kapcsolatát az egész ország figyelemmel kísérte, ám azt kevesen gondolták, hogy hat évvel később ugyanolyan szerelmesen néznek majd egymásra.

Az immár hatgyerekes szülők élete Brigi előző kapcsolatából született három fiával, két közös gyerekükkel, valamint egy ideiglenesen befogadott kisfiúval teljesedett ki. A népes család először egy öt hónapos kislányt vett magához, majd Ármin, Noel, Bende, Milo és Rozi mellé egy kisfiú is csatlakozott.

Versenytársból lelki társak

Noha Gergő épphogy lecsúszott a húszmilliós főnyereményről, másodikként végzett az RTL Klub valóságshow-jában, Brigi szívét mégis sikerült elnyernie. „Gergő abszolút a zsánerem, úgyhogy az első percben felfigyeltem rá, de kezdetben csak barátként közeledtünk egymáshoz. Soha nem gondoltam volna, hogy pár évvel később aztán feleségül megyek hozzá – emlékszik vissza nevetve Brigi. – Végül versenytársakból lelki társsá váltunk, és nem is volt kérdés, hogy műsoron kívül is folytatjuk a kapcsolatunkat. Persze a legtöbben csak legyintettek ránk, mondván, úgysem tart sokáig a románcunk, de mi nagyon is komolyan terveztünk egymással. Amint kijöttünk, azonnal összeköltöztünk, Gergő felmondta az albérletét, és onnantól fogva együtt élünk. Egyébként vicces, mert csupán pár kilométerre lakott tőlem, ugyanoda jártunk vásárolni is, de azelőtt soha nem találkoztunk. Azóta hat év telt el, most március 18-án ünnepeljük a megismerkedésünk évfordulóját, azt, hogy beköltöztünk a Farmra, ami tényleg mindkettőnk életét alapjaiban megváltoztatta.”

„Gergőnek hazai pálya a gyereknevelés”

Brigi háromgyerekes édesanya volt, amikor megismerte Gergőt, akivel aztán nem sokkal később családot alapítottak. „A fiaim, Ármin, Noel és Bende egyből elfogadták a választottamat, hamar beilleszkedett a családunkba. Kifejezetten örültek, hogy kaptak egy pótapát, ráadásul Gergő is egyből szót értettük velük. Korábban gyerekotthonban dolgozott, így mondhatni, hazai pálya volt neki a gyereknevelés. A közös kisfiunk, Milo születésénél is tökéletesen helytállt, de már ő is nagyfiú, tavasszal tölti be az ötödik életévét – magyarázza Brigi, aki első közös gyerekük születése után nem sokkal menyasszony, majd feleség lett. – Felpörögtek az események, családot alapítottunk, összeházasodtunk, viszont négy fiú után nagyon szerettünk volna egy kislányt is. Másfél évvel ezelőtt ez is megadatott nekünk, megszületett a kis Rozi, vele lett teljes a családunk. Noha öt gyereknél megálltunk, nem szeretnénk többet vállalni, a nevelőszülőség azonban mindig is foglalkoztatott minket. Miután Ármin kirepült a családi fészekből, úgy döntöttünk, hogy ideiglenesen magunkhoz veszünk még egy kisgyereket.”

Rozival és Milóval gyakran nagyokat kirándulnak (Fotó: Fülöp Dániel)

„Egy nagyobb ház jól jönne”

Az édesanya végül egy nevelőszülői tanfolyamra is elment, és babaotthonokban önkénteskedett a férjével. „Aztán magunkhoz vettünk egy öt hónapos kislányt, aki három és fél évig élt velünk. Tavaly augusztusban fogadták örökbe, és nagyon nehéz volt az elválás. Főleg Gergőnek, őt nagyon megviselték a történtek, ezért egy ideig úgy voltunk vele, hogy nem veszünk magunkhoz több gyereket. Persze nem bírtuk sokáig, hiszen ez nem rólunk szól, félre kell tenni az érzelmeinket, önös érdekeinket, mert az a legfontosabb, hogy a kicsik ne egy intézményben, hanem családban szocializálódjanak. Tavaly október óta újra hat gyerekünk van, akkor vettünk magunkhoz egy kisfiút, aki most lesz egyéves. Olyan az otthonunk, akár egy óvoda, de mi el sem tudnánk képzelni az életünket gyerekzsivaj nélkül. Persze egy nagyobb ház jól jönne, de már ezen is rajta vagyunk. Idővel szeretnénk Veresegyházára költözni, ott van egy telkünk, amire Gergő már egy tanyát is felépített. Háztáji állatokat fogunk tartani, úgyhogy ott folytatjuk, ahol a közös életünket elkezdtük, csak éppenséggel már nyolcan vagyunk!”

Ki lehet nevelőszülő?

A nevelőszülők olyan gyerekek időszakos nevelését vállalják, akik nem nevelkedhetnek a saját családjukban. A nevelőszülő egyfajta híd, aminek célja, hogy a gyerek idővel visszakerüljön a saját családjába vagy örökbefogadó családhoz kerülhessen. De milyen feltételek szükségesek ahhoz, hogy ideiglenes befogadó váljon belőlünk?
• Nevelőszülő lehet, aki a 24. életévét betöltötte,
• aki a gondozott gyereknél legalább 18, legfeljebb 50 évvel idősebb,
• büntetlen előéletű, és nem folyik ellene eljárás,
• nem áll gondnokság és támogatott döntéshozatal hatálya alatt,
• személyisége, egészségi állapota és körülményei alapján alkalmas egy gyerek befogadására, nevelésére,
• a meghatározott képesítési előírásoknak megfelel,
• akinek a házastársa, illetve élettársa elhatározásához írásban hozzájárul.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!