Hazai sztár

Volosinovszki György – Egy tragédia ébresztette rá: nem adhatja fel az álmait!

A Jóban Rossz­ban és a Barátok közt egykori sztárja egy rejtélyes betegségnek köszönheti, hogy rátalált az útjára.

A színész minden lehetőséget megragad, hogy jótékonykodhasson és segíthesse a nehéz sorsú tehetségeket.  Ő  is szerény körülmények között nőtt fel, a nagymamája nevelte. „Mindenki, aki ismeri őt, rajong érte. Ő azt mondta nekem, nincs annál jobb érzés a világon, mint amikor feltétel nélkül szeretnek és tisztelnek bennünket, és nincsenek ellenségeink. Ez lett életem egyik vezérelve” – kezdi a fiatal színművész, aki négy évvel ezelőtt határozta el, hogy fiatal tehetségeket szeretne felkarolni. „Korábban már dolgoztam tanodákban, verbális és nonverbális kommunikációt tanítottam. Az elmúlt tíz évben fontos része volt az életemnek az oktatás. 2018-ban jött egy pályázati lehetőség, nyertem, ezáltal megalapítottam a River Studiót. Amikor elindultunk, sajnos pont abban az időszakban ért el bennünket a koronavírus-járvány” – mondja a színész, aki időt és energiát nem kímélve írta meg a sikeres pályázatot, és rendkívül csalódott volt, hogy nem a tervei szerint alakulnak a dolgok.

Lyme-kórral küzdött

Sokáig nem is gondolkodott azon, hogy újraindítja a tanodát. „Volt egy kiváltó oka annak, hogy ismét elkezdtem foglalkozni ezzel a szívügyemmel. Hosszú ideig nagyon beteg voltam, csak nemrég gyógyultam meg: Lyme-kórral diagnosztizáltak. Rendkívül ijesztő és súlyos tüneteim voltak, az orvosok sokáig nem is tudták, milyen betegséggel küzdök. Ebben az időszakban elkezdtem járni egy csodálatos természetgyógyászhoz, Ibolyához, aki iszonyatosan megszeretett engem. Ez az érzés kölcsönös volt. Nem sokkal ezelőtt sajnos elveszítettük őt. Minden beszélgetésünk, minden kezelés alkalmával bújtatott üzenetekben jelezte felém: tovább kell mennem azon az úton, amit a tanodával elkezdtem. Amikor megtudtam, hogy meghalt, azt éreztem, hogy muszáj folytatnom…”

A Barátok közt című sorozatban Szántó Áront (jobbra) alakította (Fotó: RTL Klub)

Tábort szervez nyárra

Fontosnak tartja kihangsúlyozni, hogy nem kell mindenkinek a színészi pályát választania azok közül, akik a tanodába jelentkeznek. „Elsajátíthatják nálunk a diákok, hogy azokkal a nehézségekkel, amikkel a jelen generáció küzd, hogyan tudnak szembenézni. Megtanulhatják, hogy fogadják el önmagukat olyannak, amilyenek. Olyan tanárokat gyűjtöttem magam mellé, akik ugyanazokat az elveket vallják, amiket én. Azok számára, akik hozzánk jelentkeznek, munkákat is folyamatosan biztosítunk, rengeteg castingra is járunk. Nyáron szervezek majd egy olyan tábort is, ahová gyermekotthonokból is jöhetnek a tehetséges fiatalok, és itt a tanodásokkal együtt szívhatják majd magukba a tudást.”

Kiemelt kép: Birton Szabolcs

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!