Címlapsztori

Leblanc Győző: „Krisztina megtanított újra élvezni az életet”

A népszerű énekest partnernője, Szeredy Krisztina tanítgatja a mézeskalácssütés fortélyaira. Így Győző idén újra a régi lelkesedésével készült a szeretet ünnepére.

Leblanc Győző és Szeredy Krisztina az év végi hajrában úgy döntöttek, együtt hangolódnak a karácsonyra. A kollégákat a művész otthonában mézeskalácssütés közben látogattuk meg.

„Most minden más lesz”

Mielőtt azt gondolnánk, hogy Leblanc Győzőnek nagy gyakorlata van a konyhában, ő gyorsan felvilágosít minket az ellenkezőjéről. „Nem tudok se főzni, se sütni. Érdekes egyébként, hogy valamikor, nagyon régen politechnika-tanár voltam, ahol a hetedik osztályos lányoknak még én tanítottam, hogyan kell palacsintát készíteni. Előtte megtanultam, hogy aztán taníthassam nekik” – nevet, miközben lelkesen formázza a mézeskalácstésztát. Bár ő maga úgy véli, van érzéke a gasztronómiához, Krisztina mosolyog, és halkan megjegyzi: „Nem a sütés az erőssége.”

Bárhogy is van, két évvel szeretett felesége, Tóth Éva énekesnő halála után Győző ismét boldog, és gyermeki izgalommal várta az idei ünnepeket. Abban, hogy Győző ennyire optimista és felszabadult, Krisztinának nagy szerepe van. „Megtanított újra élvezni az életet. Hálás vagyok a sorsnak, hogy megtaláltuk egymást barátilag, és a munkában is. Nélküle és a két fiam nélkül nem sikerült volna talpra állnom. Éva elvesztése után nagyon szomorú ünnepem volt, most viszont minden más volt. Együtt voltunk a családommal. A fiaimmal, az egyikük feleségével és a korábbi feleségemmel, Csonka Zsuzsával ünnepeltem. Eddig elvált szülők gyerekei típusú karácsonyai voltak a fiúknak” – újságolja.

Leblanc Győző nem tagadja, kell neki a segítség a konyhában

Vissza a szülői házba

Felesége elvesztése után Győző visszaköltözött az évek óta üresen álló szülői házába, amelyet felújított, és Krisztina segítségével otthon varázsolt belőle. Most ez volt a színhelye a családi összejövetelnek, ahol volt felesége és az idősebbik fia is a konyhában sürgölődtek. „A szentestét Zsuzsinál töltöttük, másnap pedig nálam volt az összejövetel. Emlékszem az egykori ünnepeinkre, meghittek, együttérzőek voltak. Anyám a földszinten lakott, mi az emeleten, ő is feljött hozzánk, ahogy Zsuzsi szülei is. Jó visszagondolni rájuk – nosztalgiázik Győző, majd szemlesütve bevallja, sok minden igen, de egyvalami azóta sem változott. – Ajándékvásárlás terén nagyon férfi vagyok. Eddig mindig a társaim intézték, én mellé tudok nyúlni. Szerencsére Krisztina ebben is segít.” „Igen, ajándékozás terén Győző nem túl figyelmes. A szokásosnál is több időt próbálok vele tölteni és sokat beszélgetni, hogy rájöjjünk, kinek mi a titkos vágya. A lényeg, hogy személyes meglepetéseket adhasson mindenkinek. Nem az érték a lényeg.”

Specialitása az ostya

Az énekesnő szintén családi környezetben várta az év legszebb ünnepét. „Érsekújvárra utazom a szülői házba. Egy napra Győző is meglátogat minket, aki híres arról, hogy mindig fogyókúrázik, hogy jól mutasson a színpadon. De most muszáj lesz megkóstolnia a sütijeinket és az ostyámat, amit a hagyományoknak megfelelően idén is magam készítek. Van egy hatvanéves ostyasütőm, abban sütöm őket, és úgy öt-hat óra alatt készülök el velük.”

Leblanc Győző és Szeredy Krisztina állítják, csak barátság van köztük

Pár nap pihenő után aztán újra a munkáé lesz a főszerep, hiszen belevetik magukba az évzáró buliforgatagba. „Egy vidéki szállodában ér majd minket az éjfél” – árulja el Krisztina, mire Győző büszkén hozzáteszi: „A munka boldogsághormont termel, így a nyolcvanhoz közelebb sem érzem a koromat. Sőt! Akár napi több száz kilométert levezetek két koncert között. Szerencsére sok felkérésünk és nagy terveink vannak. Egy húron pendülünk. Úgy érzem, mi ketten még szép jövő előtt állunk a színpadon!” – bizakodik Győző, aki továbbra is állítja, gyönyörű kolléganőjéhez csupán baráti kapcsolat fűzi.

A sztárpár mézeskalácsreceptje

Hozzávalók

1 kg finomliszt
25 dkg porcukor
3 tk. szódabikarbóna
1 ek. mézeskalács-fűszerkeverék
30 dkg vaj
2,5 dl méz
3 db tojás

Elkészítése

A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk az enyhén megolvasztott vajat, a mézet és a tojásokat. Villával az egészet átkavarjuk, majd kézzel egynemű tésztává gyúrjuk, és jól lisztezett deszkán kinyújtjuk körülbelül 1 centi vastagra. Tetszőleges formákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és 180 fokra előmelegített sütőben 7-10 percig sütjük. A tészta még nyersnek tűnhet, amikor kivesszük, de 1-2 perc, és megszilárdul.

Ha még több képre kíváncsi, kattintson ide!

Kiemelt kép és fotók: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story téli különszáma!

A Story Horoszkóp különszáma kapható az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!