Címlapsztori

Tornóczky Anita: „Apás szülésre készülünk”

Egyre közeledik a szülés időpontja. A kismama és párja most minden erejükkel azon vannak, hogy november végéig mindennel készen legyenek.

Tornóczky Anita és Miklós mindent megtesznek azért, hogy rendezett fészekbe érkezzen a kisfiuk. Szeptemberben még a lakásfelújításba is belevágtak. Az idejük nagy részét így a munkálatok összeszervezése, illetve az alapanyagok beszerzése foglalja le.

Nyolc és fél perc

Egy hirtelen ötletből végül mégiscsak megszületett egy meghitt fotósorozat, amellyel megörökítették a mostani csodás időszakukat. „Hálás vagyok, mert Miklós mindenben támogat, számtalan feladatomban tehermentesít, miközben rengeteget dolgozik. Igyekszik úgy szervezni a munkáit, hogy mire a kisfiunk megszületik, három-négy hétig otthon tudjon velünk maradni. Most azonban még nagy ház­átalakításban vagyunk. A babaszoba majdnem kész, igaz, elég nagy rumlival járt, mert építtettünk egy pluszszobát, és jelenleg épp a nappalit bővítik. Ehhez ki kell venni egy falat. A párom azt mondta, pályát kellene módosítanom, olyan jól sikerült a szakemberekkel a munkát leszerveznem. Ilyen típus vagyok, szeretem szervezetten és precízen végezni, amit épp csinálok, ráadásul a fészekrakást és ezt az időszakot valóban nagyon szeretem. És bár a fotózás épp ezért nem volt topprioritás a mostani zsúfolt életszakaszunkban, Miklós ezt is megtette a kedvemért. Igaz, pontosan nyolc és fél percet volt jelen a stúdióban” – nevet Anita.

Egészségügyi kérdés

Szándékosan nem akart habos-babos, klasszikus nagyestélyis kismamaképeket. „Így sem érzem túl jól magam a bőrömben, nem akartam pluszfodrokkal még tovább erősíteni magamat. Az volt a cél, hogy a végeredmény olyan legyen, ami nem negatívan érint, hanem inkább pozitívan tölt, és ez sikerült. De a súlytöbbletem nem is annyira hiúsági, mint inkább egészségügyi kérdés. Korábban volt egy motorbalesetem, emiatt operálni kellett a térdemet, és gerincműtéten is átestem korábban. Így a rám rakódott súlyfelesleg most eléggé megnehezíti a mindennapjaimat. Amikor a háziorvosom megkérdezte, szeretnék-e ráállni a mérlegre, én azt mondtam, ettől, legyen kedves, kíméljen meg. Nagyjából persze tudom, mennyit híztam, de most nem ezzel törődöm. Az orvosom, mondjuk, megnyugtatott, hogy szerinte tizenöt kilóval kevesebben jövök majd ki a szülőszobából, annyi a víz rajtam, de most nehéz ezt cipelni, estére nem is tudok a lábamra állni, mert még a talpam is vizesedik” – meséli. Persze mint mondja, a cél mindent feledtet vele.

Kiskutyái már biztosan érzik, hogy úton van az új családtag

Masszázsolaj és szoptatós fotel

Ezt leszámítva azonban minden a legnagyobb rendben van. A kicsi jelenleg 1850 gramm, tökéletesen fejlődik. „Nagyon izgalmas ez a mostani időszak. Igyekszem begyűjteni hiteles információkat, a szülésfelkészítésen is lelkesen jegyzeteltem, már a táska is be van pakolva az infók alapján. Pontosan tudjuk Miklóssal, mire kell készülnünk, milyen fájásokkal érdemes majd elindulni otthonról, hogyan tud majd a szülőszobán masszírozással a fájdalmaimon enyhíteni, és azt is megtanuljuk később, otthon a kisbabának miként tudunk majd segíteni a hasfájáskor. Természetes szülésre készülök, ahol a párom is bent lesz. Ami pedig a babaholmikat és a bútorokat illeti, azok anyukámék garázsában tornyosulnak, arra várva, egyszer végre a helyükre kerülhetnek. Szinte mindent beszereztünk, a szoptatós fotel és a babaöböl épp a napokban érkezett meg, a születésnapomra kiságyat kaptam a szüleimtől, a barátaimtól pedig légzésfigyelőt és babaőrt.”

Szarvasgombát kóstolt

Anita még az augusztusi születésnapjára kapott a párjától egy különleges programot, amire szintén a napokban jutott idejük. „Egy szuper kutyussal szarvasgombát kerestünk, finom ételeket kóstoltunk, és közben picit sétáltunk. Legutóbb pedig a Pannonhalmi Apátságban jártam egy programon, amit az a vállalkozásfejlesztő klub szervezett, amelynek én is tagja vagyok.”

Kiemelt képek és fotók: Borzi Vivien

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárotthon különszáma!

A Story őszi különszáma kapható az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!