Címlapsztori

Shane Tusup sztárboxos ellenfelének, Torghelle Sándornak: „Eszem ágában sincs visszavonni, amit mondtam”

Még el sem indult az RTL ökölvívó-gálaműsora, a középsúly két össze­csapója között máris vágni lehet a feszültséget.

A csatorna néhány nappal ezelőtt egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy ki kivel fogja összemérni az erejét a Sztárbox szorítójában. Ám míg a legtöbb páros barátságosan üdvözölte egymást, addig Shane Tusup és Torghelle Sándor között az első pillanatban megfagyott a levegő, miután az amerikai edző többször is lenagypapázta a nála csupán hat évvel idősebb volt válogatott labdarúgót. A megjegyzést persze a 42 éves excsatár sem hagyta szó nélkül.

„Van egy határ”

Torghelle Sándor a Storynak őszintén elmondta, mit gondol az 36 éves ellenfele beszólásáról. „Eléggé jól ismerem Tusupot,­ annak idején egy csapatban dolgoztunk, de most fordult a kocka! A szorítóban két ellentétes oldalon fogunk állni. De ettől függetlenül szerintem van egy határ, amit nem kellene átlépni, ő mégis megtette! – kezdi a korábbi profi sportoló, akinek megvan a véleménye Shane Tusup viselkedéséről, és arról, ahogy a színpadon több tucat ember előtt megalázta őt a beszólásával. – Egyáltalán nem volt poénos, hogy lenagypapázott! Humorosan beszólogatni persze ér, de ezzel túllőtt a célon! Bár tudom, hogy Shane­ milyen, azt gondolja, hogy mindenhez is ért, de fölösleges ennyire elbíznia magát. Én is vagyok olyan határozott és céltudatos, mint ő, de a számat nem jártatom feleslegesen. Egyébként is azt gondolom: nem biztos, hogy a sok duma mögött teljesítmény is van. Ettől függetlenül felőlem nyugodtan folytathatja ezt a stílust, az sem érdekel, ha mérkőzés közben próbál majd felhergelni. Csinálja csak! A futballpályán is sokan szidtak, és voltak, akik próbáltak kellemetlenséget okozni, de engem ez csak még erősebbé tett. Shane is csak pluszmotivációt adott ezzel, úgyhogy előre is köszönöm neki!”

Mindketten nagyon készülnek az összecsapásra (Fotók: Archív)

„Vele megtehetem”

Természetesen a történtek után a négyszeres év edzője címmel büszkélkedő sportembernél is érdeklődtünk, nem érzi-e úgy, hogy picit túllőtt a célon. „Nem gondolom, hogy sértő voltam, úgyhogy eszem ágában sincs bármit is visszaszívni. Sőt ha már Sándor így lefagyott, szívesen megismétlem neki még egyszer, hogy nagypapa – kezdi nevetve Shane,­ aki azt viszont maga is érzékelte, hogy meglehet, innentől fogva más lesz a viszony közöttük az focistával. – Régóta ismerjük egymást, dolgoztunk együtt, de lehetséges, hogy most már nem vagyunk jóban… De bennem semmi sem változott az irányába. Én úgy voltam vele, hogy nyilván egy idegennel nem csipkelődnék így, de vele megtehetem. Nekem a humor a személyiségem része, ez pedig itt, a színpadon már a show része volt.” A hat év korkülönbségen túl egyébként sokkal számottevőbb a közöttük lévő magasságkülönbség, így arról is megkérdeztük Shane-t, nem tart-e attól, hogy az a hat centiméter nagy előny lesz az ellenfelének. „Amilyen nagy, olyan nagyot is tud esni. Szóval egyáltalán nem zavar. Aki itt nyer, az úgyis én leszek” – jelentette ki.

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!