Címlapsztori

A Sztárbox versenyzőinek a szájkarate már jól megy: „Én hosszában nyúltam meg, ő meg széltében”

Az RTL nagy sikerű ökölvívó műsorában idén többek között Dér Heni, Varga Viktor és Schóbert Lara méri össze az erejét.

Egy kiéhezett viking harcos

Varga Viktor ezúttal mikrofon helyett bokszkesztyűt ragadott, kérdés, hogy a férfi könnyűsúlyban kivel kell majd össze­csapnia Dóra Béla, Horváth Tamás, Miller Dávid, Pachert Balázs, Sánta László, Varga Ádám és Sárközi Ákos közül. „Eddig úgy néztem ki, mint egy heroinista gyerektestű rocksztár, most pedig magamhoz képest elég férfias lettem: egy kiéhezett viking harcos – mondja nevetve az énekes, aki félelmetes tempóban pakolja magára az izomtömeget. – Napi két bokszedzésem van, egy kondi és még két hölgy is belefér. Úgyhogy egész nap mozgásban vagyok, bár az állóképességem előtte is jó volt, mivel öt éve építkezem a tűző napon. Komolyra fordítva a szót – folytatja Viktor. – Horváth Tomival szívesen farkasszemet néznék, igaz, van közöttünk vagy fél méter. Én hosszában nyúltam meg, ő meg széltében, de kíváncsi lennék, hogy mit kezdenénk egymással.”

Öccsének bizonyít

Schobert Norbi és Rubint Réka lánya, Schóbert Lara pehelysúly kategóriában áll a kötelek közé, csakúgy, mint Földes Eszter, Lola és Pap Dorci. „Tavaly végigkövettem a testvérem felkészülését, és élőben izgultam végig a mérkőzéseit. Bár ő a középdöntőben kiesett, én viszont szeretnék a legvégéig eljutni és a testvéremnek is bizonyítani – jelenti ki Lara, aki sokat tanult öccse példájából, mi több, Norbi lett a személyi tanácsadója. – Azt mondta, hogy nagyon figyeljek arra, hogy még véletlenül se essek az ő hibájába, azaz, hogy túledzem magam, mert mire eljutok a mérkőzésig, addigra teljesen ki fogok égni. Bár nem könnyű megfogadni a tanácsát, mert szívem szerint egész nap a teremben lennék, de igyekszem jól beosztani az energiáimat, és mindenkit legyőzni a súlycsoportomban.”

A Belmondo énekese a nehézsúlyban indul

„Nem a méret a lényeg”

A férfi nehézsúly egyik indulója, Czutor Zoltán kíváncsian várja, hogy csoporttársai, Henry Kettner, Király Péter, Lmen Prala, Mészáros András, Németh Kristóf, Noszály Sándor és Pulai Imre közül kivel kell ringbe szállnia. „A boksz számomra mindig is egy nemes sport volt, amibe nem fér bele a személyeskedés. Nem akarok az ökölvívásból csúfot űzni. Leginkább olyan emberrel szeretnék ringbe szállni, akit szívből szeretek és tisztelek. Ilyen például Lmen Prala, akinek a kezdetektől fogva követem a munkásságát, de persze arra is kíváncsi lennék, hogy milyen lenne egy olyan nagy hústoronnyal össze­csapni, mint Pulai Imre. Biztosan izgalmas mérkőzés lenne, bár szerintem nem a méret a lényeg az életben. Ha ez így volna, akkor nem az oroszlán, hanem az elefánt lenne az állatok királya!” – idézte Usykot, az ukrán bokszolót a Belmondo énekese.

„A szorítóban nincs helye az érzelmeknek”

A női könnyűsúlyban Dér Heni mellett Hódi Pamela, Halastyák Fanni és Sápi Vivi mutatja meg a boksztudását. „Szeretnék minél keményebb, szívósabb ellenfelet kapni, aki hozzám hasonlóan mindent beleadva készül. Nem a megúszásra szeretnék játszani. Úgy vélem minél nehezebb a csata, annál édesebb a győzelem, úgyhogy állok elébe a kemény bunyónak! – vallja be Heni. – Persze idegből nem lehet bokszolni. A szorítóban nincs helye az emóciónak, de tény, hogy könnyebb félretenni az érzelmeinket, ha nem egy barátunkkal kell ringbe szállnunk. Ez a veszély szerencsére egyik lehetséges ellenfelemnél sem áll fenn, de mindegyiküket ismerem és kedvelem.”

Az egykori Éjjel-Nappal Budapest-sztár a középsúlyban mérkőzik meg

„Lényegtelen, hogy ki az ellenfél”

Az Éjjel-Nappal Budapest egykori sztárja, Törőcsik Dani férfi középsúlyban Danny Blue-val, Herceggel, Pápai Jocival, Shane Tusuppal, Király Viktorral, Torghelle Sándorral, valamint Veréb Tamással együtt indul. „Mondhatnám nagyképűen, hogy nem érdekelnek a nevek. Küldjenek be mellém bárkit a ringbe, remélhetőleg úgyis jön a következő, de azért ennél szerényebb vagyok. Az ellenfelem személye tulajdonképp lényegtelen, én magamból szeretném kihozni a maximumot, a saját fejlődésemre koncentrálok, és nem arra, hogy a másik hol tart, vagy mennyi munkát tesz bele a versenybe. Nem kímélem magamat, az edzések során bekaptam már pár ütést, voltam röntgenen is, de ez egy ilyen sport.”

Kiemelt képek és fotók: RTL

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!