Címlapsztori

Csézy: Az utolsó pillanatban kapta élete legnagyobb ajándékát

Alig néhány hónap, és az énekesnőnek teljesül a legnagyobb álma. Jövő év elején férjével a karjukban tarthatják a kisbabájukat.

A közösségi oldalai­ra az elmúlt hetekben feltöltött fényképeket visszanézve, valóban felfedezhető, hogy Csézy pocakja diszkréten gömbölyödik. És igen! Ma már a világ is tudhatja, hogy az énekesnő anyai örömök elé néz.

Drámai bejelentés

„A Jóisten nem feledkezett meg rólunk! Egy testben két szív dobog. Édesanya leszek!” Az énekesnő a múlt héten ezzel a rövid Instagram-poszttal tudatta a világgal, hogy várandós. Akik nyomon követik az ő és ­tizennyolc évvel idősebb rákkutató férje, Laci életét, azok bizonyára tudják, hogy a hír mögött megannyi szenvedés, könny­ és fájdalom rejlik. A házaspár ugyanis hosszú évekig hiába harcolt a babáért. „Még egy évem van arra, hogy édesanya legyek” – hangzott drámai bejelentése az év elején. A magyar törvények alapján ugyanis kizárólag csak negyvenöt éves kor alatti nők vehetnek részt a lombikeljárásban, Csézy pedig október 9-én betölti ezt az életkort. Lacival immár tíz éve házasok, és bár az első pillanattól vágytak arra, hogy gyerekük szülessen, próbálkozásaik rendre kudarcba fulladtak. A sikertelenségen túl ráadásul az emberi tapintatlansággal is meg kellett küzdeniük, hisz’ az ismerősöktől, rajongóktól újra és újra megkapták a kérdést: mikor érkezik a trónörökös?

Fotó: Archív

Érezte, hogy sikerülni fog

Mit válaszolhat erre egy nő, akinek élete álma, hogy életet adjon a gyerekének? Aki évek óta orvostól orvosig jár, hátha megtörténik a csoda, és megfogan? Aki mindig mosolyogva áll a színpadon, de otthona falai között gyakran őrlődik a jövő miatt? Semmit. Kitér a válasz elől. Év elején azonban a Best magazin olvasóinak mesélt az érzéseiről. „Laci az életem ajándéka, a másik felem. Hálás vagyok, hogy vele lehetek, mégpedig úgy, hogy nem kell kompromisszumot kötnöm. Ő mindenben támogat, velem örül a sikereimnek, velem szomorkodik, ha bánatosnak lát. És sajnos lát bánatosnak, hisz’ évek óta babát szeretnénk, évek óta benne vagyunk a lombikprogramban. Ez nagy küzdelem, sok fájdalommal jár, de nem adjuk fel. A szívem mélyén érzem, előbb-utóbb sikerrel járunk. Azt gondolom, az emberi létnek az egyetlen értelme a gyerek, nem is tudom nélküle elképzelni az életemet. A felhők mögül előbb-utóbb kisüt a nap. Én pedig várom a napsütést!”

Tíz éve, augusztus 13-án mesebeli körülmények közt keltek egybe (Fotó: Toroczkay Csaba/fotocentral.hu)

Már a kicsi nemét is tudják

Imái végül meghallgattattak. A lombikeljárásnak köszönhetően az énekesnő anyai örömök elé néz, és már túl van a kritikusnak számító első három hónapon, amelyet az életkorából és a mesterséges megtermékenyítésből adódóan komplex genetikai vizsgálat zárt. A picivel minden rendben van, így az édesanya boldogan kürtölte világgá a nagy hírt. Csézy és férje már a kicsi nemét is tudják. A házaspár életre szóló szövetségét a lombikkal járó felkerülhetetlen stressz sem tudta kikezdeni, bármilyen szenvedélyes is a kapcsolatuk. Erről korábban a Storynak így mesélt. „Vérre menően össze tudunk veszni. Olyan nincs, hogy mindig mindenben egyetértesz a másikkal, és ennek hangot is adunk. A fontos dolgokban egyetértünk, az apró dolgokon, berögzült szokásokon viszont tudunk vitatkozni.” Úgy véli, ezek a viták pedig csak megfűszerezik a mindennapjaikat, melyek most még mozgalmasabbak. Azontúl, hogy izgatottan várják első gyermekük érkezését, augusztus 13-án, a tizedik házassági évfordulójukon megerősítik egykori fogadalmukat, és újra kimondják egymásnak az igent.

Megterheli a szervezetet

A mesterséges megtermékenyítés rendkívüli önfegyelmet igényel. Magát a beavatkozást számtalan vizsgálat előzi meg, majd a menstruáció kezdetétől többszöri ultrahang-vizsgálat és hormonkezelés történik a petesejtek altatásban történő leszívásáig. A hormonális terápiát még a beültetés után is hetekig folytatni kell, ez pedig alaposan megviseli a női szervezetet.

Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!