Címlapsztori

Papadimitriu Athinának lételeme a pörgés: „Lóhátról fogok a sírba esni”

A színésznő július 19-én ünnepelte a hetvenedik születésnapját, és kizárólag az élet pozitív oldalával hajlandó foglalkozni.

70. születésnapját ünnepli Papadimitriu Athina Jászai Mari-díjas színésznő, aki majd kicsattan az egészségtől, mégis fel van készülve arra, ha valami baj érné. A születésnapos színésznő több évet is letagadhatna. „Fizikailag és lelkileg is maximum 40 évesnek érzem magam, de az arcomon azért látszik az idő múlása, miután se kozmetikushoz, se plasztikai sebészhez nem járok. Csupán két ’tuningot’ szoktam igénybe venni: a hajfestést, amit én magam csinálok, mert 60 éves koromban elkezdtem őszülni, illetve a fekete szemceruzát, amivel kihangsúlyozom a szememet. Az én plasztikám az aktív élet. Meghalnék, ha a nyugdíjasok nyugodalmas életét kellene élnem. Szükségem van a pörgésre, állandó menetelésben vagyok, a semmittevéstől biztosan kikészülnék. Pont a múltkor viccesen meg is jegyezte az egyik kollégám, hogy lóhátról fogok a sírba esni. És milyen igaza van! Legalábbis én kizárólag az élet pozitív oldalával foglalkozom, és nem nyekergek azon, hogy ’ennyi idősen’ már mit nem tehetek meg. Mindig is büszkén vállaltam a koromat, és soha semmitől nem tántorított el az, hogy mennyi idős vagyok. Igaz, a fizikai állapotomra valóban nem lehet panasz, sokszor még a fiatalok sem tudják velem felvenni a versenyt, a külsőségek pedig sosem érdekeltek. Engem aztán nem lehet azzal vádolni, hogy hiú vagyok!”

Nagyon büszke a három lányára (Fotó: Nagy Zoltán/fotocentral.hu)

Sok szerelmet megélt

Athina tempójával azonban nem csak a fiatalok nem tudnak versenyezni, a férfiak sem. Nemhiába, hogy már jó ideje egyedül, társ nélkül éli a mindennapjait. „Már egyáltalán nem foglalkoztat a pasizás. Legfeljebb a társalgás hiányzik olykor, hogy amikor este hazamegyek, egy pohár ital mellett megosszam valakivel a napomat, és kibeszéljem magamból, ami aktuálisan foglalkoztat. Ezt leszámítva, egyébként teljesen jól megvagyok egyedül is. Férfikézre egyáltalán nincs szükségem, minden meg tudok oldani egymagam. Fúrok, faragok, cipekedek, a szerelmet pedig bőven megéltem fiatalabb koromban. Tizennégy éves koromtól fogva egyik érzelemből estem a másikba, csodálatos kapcsolataim voltak, úgyhogy csak hálával tartozom a férfiaknak!”

Fotó: Schumy Csaba/fotocentral.hu

Egyedül is biztonságban

Hogy Athina egyedül is biztonságban érezhesse magát, azért pedig egy kis szerkezet felel. A színésznő is részt vesz ugyanis a Gondosóra Programban. Egy 0–24 órás diszpécserszolgálat szakképzett segítséget nyújt neki a felmerülő problémák megoldásában. Legyen szó rosszullétről vagy biztonsága megóvásáról, egy gombnyomásba kerül, és helybe megy a segítség. „Soha nem voltam egy orvoshoz járó típus. Persze nem azt mondom, hogy ez követendő példa, de én úgy vagyok vele, hogy aki keres, az talál, én pedig nem akarok folyton az egészségemért aggódni – mondja lapunknak Athina. – Most is itt van a karomon a műszer, és ha bármi történne velem, csak egy gombnyomásba kerül, és jön értem a mentő. Bár már többektől megkaptam a kérdést, hogy házi őrizetben vagyok-e, mert úgy néz ki, mint az elítéltek nyomkövetője, de ennyi baj legyen – mondja nevetve. – A gondosóra életet ment, ha netán rosszul van az ember! És nemcsak a segítségkérést észleli, hanem azt is, ha a viselője esetleg elájul, és képtelen a riasztásra, ilyenkor ugyanis az óra automatikusan kapcsolja a kért segélyvonalat – mondja Athina, aki egyszer már maga is hasznát vette a készüléknek. – Tavaly decemberben tűz ütött ki a házamban, amit elektromos hiba okozott. Valóban csak egy gombnyomásba került, és már jöttek is tűzoltók, hogy elhárítsák a problémát.”

Csak egy gombnyomásba került, és már jöttek is a tűzoltók (Fotó_ Schumy Csaba/fotocentral.hu)

22 órából áll a napja

Bár 24 óra is kevés lenne, hogy a teendői végére érjen, de úgy, hogy nem a fővárosban, hanem a Dunyakanyarban él, még jobban be kell osztania az idejét. „Az utazással elmegy legalább két órám, úgyhogy az én napjaim inkább 22 órából állnak. Nem könnyű ennyi időbe belesűríteni a teendőimet. Közben a Nemzeti Lovas Színházzal járom az országot, az Operettszínházban játszom, rendezvényekre megyek, vagy a Liliom Produkcióval állok színpadra az Öreglányok című darabban.”

Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!