Címlapsztori

Détár Enikő: „Péterem szemé­ben az ragyog, hogy nincs ellenére, amit lát”

A színésznő tíz éve nem járt tengerparton, ám kedvese most meglepte egy pár napos vakációval, amelyet a képek alapján úgy élveztek, mint két tinédzser.

„Ünneplünk Péteremmel. Hogy mit? Hosszú idő után kicsit elutazunk” – így búcsúzott a követőitől a Facebookon Détár Enikő június második felében a repülőtérről. Nem nehéz kitalálni, hogy a színésznő és párja, Kiss Péter szerelmük tizedik évfordulóját is megünnepelték, mégpedig Spanyolországban.

Rokonokat is látogattak

„Két ok miatt utaztak oda, Marbella környékére – meséli Enikő. – Péter testvére már két évtizede él ott és dolgozik régióvezetőként, egy-két alkalommal a párom is kiutazott hozzá, és segített neki, legutóbb idén egy rövid ideig. Így őt is meg tudtuk látogatni. A másik ok, hogy tíz évvel ezelőtt ide, Spanyolországba utaztunk először. Te jó ég, én tíz éve nem is láttam a tengert. Valahogy így alakult, pedig nagyon szeretem.” Hogy mennyire, az a képeken is látszik, amelyek közül azokhoz, amiken bikiniben látható, ezt írta a színésznő: „Ti is úgy érzitek, bár a számláló lényegesen többet mutat, belül a lelketek megállt, és jóval fiatalabb?” Enikő februárban ünnepelt egy bizonyos kerek évfordulót, de valóban húszéveseket megszégyenítően mutatott bikiniben. „Mindig is bikiniimádó voltam, pár évvel ezelőtt még toplessben napoztam, most már azért mind a két része rajtam van – mondja nevetve, és azt is, hogy imádja, ha a nap kényezteti a testét. – Az is igaz, hogy egykor magas sarkú papucsban jöttem mentem a parton, ma a kényelmesebbet használom, de ahogyan egykor, úgy most is elképzelhetetlen, hogy csak így üljek be egy koktélra, kell a kendő a derekamra. Hiszen azért ezt így illik.”

Fantasztikus formában van

„Egy férfié érdekel”

Azt mondja, rég nem érdekli, hogy a strandon megnézik-e a férfiak, pláne a nők. „Tudom, hogy a nők szeretik egymást csodálni vagy kritizálni, de ezt elengedtem. A férfiak reakcióját sem veszem észre. Egy férfié érdekel, Péteremé, az ő szemé­ben pedig az ragyog, hogy nincs ellenére az, amit lát – mosolyog jókedvűen Enikő, aki a pár napos vakáció előtt és után is rögtön ment fellépni a Dívákkal, azaz Fésűs Nellyvel és Ladinek Judittal. – Munkás lesz ez a nyár, és ennek én nagyon örülök. A Dívavízió produkciónkkal járjuk az országot, sokszor zenekari kísérettel koncertezünk, de láthatnak a Hőhullám című darabban is a nyáron, meg a Turay Ida Színház produkcióiban. Így aztán nekem az is kikapcsolódás, ha itthon vagyok. Amúgy szeretek itthon lenni. Viszont egy szabályt hoztam, ha fellépés van, akkor aznap nem háziasszonykodom, és bármennyire is kikapcsol a kert, nem kertészkedek. Persze egy mosást bedobok, és a virágokat is megöntözöm, de nem tolom túl. Amúgy is megvár” – teszi hozzá nevetve.

Szerelmük évfordulóját is megünnepelték

„Nem dobálnak meg Michelin-csillaggal”

Bármennyire is dolgos a nyár, a családra mindig jut idő. „Összeszerveztünk egy zalakarosi családi, baráti vakációt. A lányom 35, a fiam 22 éves, ők is jönnek a párjaikkal. Büszke vagyok arra, hogy a gyerekeim még mindig el akarnak jönni velem vakációzni. Ezt nem várom el tőlük, hiszen mindketten felnőttek, megvan a maguk élete, de örülök, amikor jönnek. Társasjátékozunk a teraszon, és főzök nekik, habár nem dobálnak meg Michelin-csillaggal. Azt hiszem, minden édesanya, akinek nagy gyerekei vannak, tudja, ez milyen fantasztikus öröm és boldogság.”

Zsigmond nem rejti véka alá a véleményét édesanyjáról

Fia büszke rá

„Bomba jó a formád, édesanya!” – ezt írta Enikő fia, Rékasi Zsigmond anyukája fotója alá a közösségi oldalon, nem titkolva, mennyire büszke rá.

Kiemelt kép és fotók: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!