Címlapsztori

Bangó Margit: „Tinának hiába van gyűrűs vőlegénye, innen nem megy sehova”

Szűk családi, baráti körben ünnepelte 74. születésnapját a cigányzene koronázatlan királynője. Egészségről, hitről, családról kérdeztük.

Bangó Margit nehéz időszakot tudhat maga mögött. A Kossuth-díjas művésznek 2022 nyarán másodszor is kiújult a rákbetegsége, és a megpróbáltatásokat tetézte, hogy az unokájával, Jellinek Tinával és vejével, Emilióval is megromlott a viszonya.

Tinával, a dédunokájával (Fotó: Story-Best Magán/fotocentral.hu)

Minden nap ajándék

A születésnapos énekesnő több műtéten, kemoterápiás kezelésen is átesett a közelmúltban, de úgy tűnik, másodszor is túl van a rákbetegségen. Bangó Margitot egy pillanatra sem hagyta el a hite, lelkiereje. „Már minden év ajándék a Jóistentől. Sőt azok után, amin az utóbbi években keresztülmentem, minden napért hálát adok. De úgy vagyok vele, ha Isten velem van, akkor ki van ellenem? – mondja a Story magazinnak. Az énekesnő többször is bebizonyította, hogy őt bizony kemény fából faragták. – A tizenhatodik műtétemre készülök. Amióta kiújult a rákbetegségem, azóta négy beavatkozáson vagyok túl, hamarosan pedig az ötödiken is átesem. De ezek nem nagy operációk, maximum félórásak. A tizenkét órás gerincműtétemhez képest meg sem kottyan” – taglalja Margit, aki a sorozatos megpróbáltatások ellenére is jó formában van: folyamatosan koncertezik, a napokban pedig Curtisszel, Takács Nikolasszal és a Swing à la Djangóval közösen készítette el legújabb dalát.

Az énekesnő és lánya, Marika­ hét éven át volt haragban, 2020-ban békültek ki (Fotó: Story-Best Magán/fotocentral.hu)

60 évig nem ünnepelt

A 74 éves művésznő április 4-én, szűk baráti és családi körben emlékezett meg a születésnapjáról, amiről sokáig elképzelhetetlen volt, hogy megünnepelje. „Gyerekként nagyon szegények voltunk, úgyhogy nem is volt miből ünnepelni. Nyolcan voltunk testvérek, így azt a keveset is meg kellett osztanunk egymással. Születésnapra legfeljebb egy negyvenfilléres csokit, gránitkockát kaptam, amit közösen csipegettük el. Az irigység soha, egy pillanatra sem ütötte fel a fejét, ami drága jó édesanyánknak köszönhető. Ő nevelt erre minket. Mindig azt mondta, hogyha valamink van, azt osszuk meg egymással – meséli Margit, aki élete első ünnepségét a hatvanadik születésnapján tartotta, ám azt sem ő szorgalmazta. Lánya, Marika és unokája, Tina trombitálta össze a családot, barátokat. – Fogalmam sem volt arról, hogy meglepetésbulit szerveznek, úgyhogy leesett az állam, amikor megpillantottam a szeretteimet. Igazán megható volt, hogy így összegyűltek miattam, nem is bírtam elfojtani a könnyeimet.”

Az énekesnő 74. születésnapján majdnem az egész család vele ünnepelt (Fotó: Archív)

„Rend és békesség van körülöttem”

Margiték azóta minden születésnapkor összeülnek, igaz, nem mindig van jelen az egész család. A nótakirálynő családjában ugyanis akadtak nézeteltérések. Míg lányával, Marikával kilenc évig tartó mosolyszünet után rendezte a kapcsolatát, addig az utóbbi években arról szóltak a hírek, hogy az unokájával, Tinával és vejével, Emilióval megromlott a viszonya. „A legfontosabb az életben a család és a szeretet. Ha az ember azt látja, hogy rossz úton halad a csibéje, akkor terelje vissza a jó útra. Haragot nem szabad tartani, mert az minden rossz­nak az okozója, nem beszélve arról, hogy csak saját magunkat mérgezzük vele. Ellenben a szeretettel, ami mindent eltűr, mindent elhisz, remél és elvisel. Hál’ istennek, most rend és békesség van körülöttem – vallja be Margit. – A lányommal nagyon jól megvagyunk, igazi anya-lány kapcsolat a miénk, a dédunokáimról nem is beszélve. A kis Tina a két kezem, az életem, a büszkeségem, a mindenem, a mindenesem. Bevásárol, süt, főz, takarít, közben pedig egyetemre jár és szorgalmasan tanul. Pici kora óta együtt élünk, és bár gyűrűs vőlegénye van, de innen nem megy sehova. Már nem sok kívánságom van az élettől, de ahhoz ragaszkodom, hogy a kis Tinámmal örökre együtt maradjunk, és persze nagyon szeretném, ha megajándékozna egy ükunokával! Remélem, a Jóisten kegyes lesz hozzám, és megadja nekem ezt a csodát!”

Kiemelt kép: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!