Címlapsztori

Tóth Dávid: „Küszöbön áll az összeköltözés, mire is várjunk?”

Az egykori Nagy Ő-nek egy edzőtermi találkozás hozta el Timit, akivel – bár még a kapcsolatuk elején tartanak – együtt képzeli el a jövőjét.

Évtizedeken keresztül versenyek, edzések töltötték ki Tóth Dávid napjait. Áprilistól augusztusig edzőtáborban volt, sokszor nem is itthon, hanem külföldön. A sport iránti elhivatottsága, a rengeteg munka meghozta gyümölcsét, hisz a kajakos világbajnok és olimpiai ezüstérmes lett. Dávidot a magánéleté­ben ez idáig elkerülte a siker. Egy hosszabb, hatéves kapcsolata után csak rövidebb, pár hónapos románcai voltak, amik nem tudtak úgy elmélyülni, amennyire ő azt szerette volna. Pedig amióta visszavonult az élsporttól, készen áll a szerelemre, és arra, hogy valaki mellett lehorgonyozzon, családot alapítson.

Három év után

Három évvel ezelőtt A Nagy Ő műsorát is elvállalta, mondván, mindegy, hol ismeri meg az ember a párját. Szerinte a lehetőség ugyanúgy ott van egy szórakozóhelyen, egy nyaraláson, egy üzletben, mint egy tévéműsorban. A lényeg úgyis az, hogy a sors valahogy összehozza őket. A húsz lány közül egy, Szalai Laura meg is dobogtatta a szívét, ám egy együtt töltött nyár után mégis úgy érezték, nem illenek össze. Dávid azóta egyetlen lányt sem mutatott be barátnőjeként a nagyvilágnak, pár napja azonban a közösségi oldalán néhány fotó erejéig bepillantást engedett követőinek az egyiptomi vakációjába, ahová természetesen nem egyedül ment.

A Nagy Ő-ben megismert Laurával hamar szakított (Fotó: Archív)

Az a pici plusz

A fotókon egy csinos, barna hajú hölgy is felbukkan mellette, aki, mint kiderült, nem más, mint a kajakos barátnője. „Egy edzőteremben ismerkedtünk meg Timivel, és több mint három hónapja vagyunk együtt. Nem nagy idő, de én mégis nagyon bizakodó vagyok. Azt a pici pluszt, amit rég nem éreztem egy lánynál, azt nála újra érzem – kezdi lapunknak az Ázsia Expressz legutóbbi nyertese, és elárulja, rég volt nála olyan is, hogy valakinek ennyire igényelte volna a közelségét. – Igazából mindennap együtt vagyunk Timivel, úgyhogy küszöbön áll az összeköltözés. Mire is várjunk? Nagyon egy hullámhosszon vagyunk, hasonló a gondolkodásunk, az értékrendünk. Mindketten úgy érezzük, hogy nagyon összeillünk.”

Dávid gyerekkorától mindent a sportnak rendelt alá (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu)

Révbe érhet

Bár Dávid óvakodik a nagy szavaktól, kérdésünkre – megtalálta-e a nagy Ő-t – habozás nélkül válaszol. „Semmit sem akarok elkiabálni, de igen, lehet, hogy Timi a nagy Ő az életemben. Intelligens, humoros, sportos életet él, mint én, és nagyon szép is. Nagyon pozitív számomra, hogy a munkája miatt is fel tudok rá nézni, hiszen gyönyörű szakmája van, fogorvos – áradozik a kajakos, és most óhatatlanul visszacsengenek három évvel ezelőtti mondatai: – Most már szeretnék megállapodni, és négy év múlva, 40 éves koromra már tényleg családapa lenni.” Talán ez lesz a ­Timivel közös álmuk is.

Tanult a múltból

Évekkel ezelőtt rádöbbent, hogy egyensúlyt kell teremtenie a karrier és szerelem között. „Sok fontos pillanatban nem tudtam a párjaim mellett lenni, és ezt megsínylették a kapcsolataim. A szakítások miatt döntöttem úgy, hogy ha az élsportot abbahagyom, nem akarom ezt az életvitelt folytatni, és mégsem leszek edző. Ugyanúgy hónapokra táborban lennék, és tanultam a múltból. De természetesen az evezés megmaradt az életemben, a Kajak-­Kenu Szövetségben dolgozom” – mondta a Storynak.

Kiemelt képek: Archív, Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!