Címlapsztori

Keserű Balázs: „Van mellettem valaki, aki már nem Az álommeló győztesét látja bennem”

Hamarosan érkezik Az álommeló következő szériája. De mi történt az első győztessel, aki azóta elnöki asszisztensből már cégtárs lett.

Az első pillanattól komolyan vette a Balogh Leventével való közös munkát Keserű Balázs. Talán túl komolyan is… „A győzelem után fenekestül felfordult az életem, és nem is annyira a munka mennyisége miatt, mert én Az álommeló előtt is rengeteget dolgoztam, de az életminőségem, a mentalitás, a szemléletmód, ahogy dolgozom, az egészen más. Persze érkeztek jóindulatú kommentek, hogy a műsor le volt játszva, meg hogy ez nem is egy igazi munka. Mindenkit megnyugtatok: de, ez egy valódi munka, és a műsorra is én magam jelentkeztem. A családommal, barátokkal is kevesebbet tudtam találkozni, amióta Leventénél dolgozom. Az első 5-6 hónapban nagyon szerettem volna bizonyítani, látni, hogy mit vár el tőlem, mit szeretne, és nekem is idő kellett ahhoz, hogy elfogadjam, nem lehet fizikailag bírni az állandó munkát, nekem is szükségem van pihenésre. Hét hónap után volt az első szabad vasárnapom, de mielőtt bárki gondolná, ezt Levente sosem kérte tőlem. Én voltam az, aki állandóan a feladatot kereste, aki meg akart felelni, és mindig azt mondta: amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra. Aztán amikor felismertem, hogy nekem is kell a pihenés, a családom is, a barátaim is többet láttak. Tavaly év végén a magánéletemben is pozitív változás következett, lett egy párkapcsolatom, és van mellettem valaki, aki már nem Az álommeló győztesét látja bennem, hanem a valódi Keserű Balázst. Rá kellett éreznem, hogy ki az, aki rám kíváncsi, és ki az, akit csak az ismertségem érdekel.”

Az álommeló első évadának szereplői (Fotó: RTL)

„Végig önmagam voltam”

Balázs szerint fel kell kötnie a gatyáját annak, aki majd a második szériát megnyeri. Nála jobban senki sem tudja, mi vár a győztesre. „Az igazi feladat valójában ott kezdődött, ahol a műsor véget ért, és visszagondolva, maga Az álommeló még egy laza megmérettetés volt ahhoz képest, ami aztán a valóságban elkezdődött. Levente egyszer sem mondta, hogy mettől meddig dolgozzak, soha nem tett rá megjegyzést, mikor megyek be, vagy meddig vagyok bent. Én mégis rengeteget dolgoztam – mondja Balázs. – A legnagyobb titok, hogy nincs titok. Én az egész műsor alatt önmagam voltam, nem próbáltam meg szerepet játszani. Ha mást mutattam volna, mint aki vagyok, az nem lett volna célravezető. Az előbb-utóbb kibukott volna. Így viszont azért kaptam én a munkát, mert Levente úgy látta, hogy tényleg passzolok ide. Ha valaki akár a verseny végéig is eljut, de nem ő nyer, az annyit jelent, hogy nem ez az ő útja, és szerintem ezzel nincs semmi baj. Szóval szerintem az őszinteség a legcélravezetőbb út.”

Balogh Leventével (Fotók: Archív)

Innen menne nyugdíjba

A főnök-beosztott kapcsolat is változott Balázs és Balogh Levente között. „Leventével is közelebb kerültünk egymáshoz a valódi, közös munka során – mondja Balázs. – Persze ezzel együtt megvan felé a tisztelet, és megvan közöttünk a kellő távolság is, de sok időt töltünk együtt, és ahogy egy kapcsolatban is igaz, hogy lakva ismerszik meg a másik, ugyanígy a munkában is az együtt töltött idő során épül a szakmai kapcsolat. Korábban azt mondtam, hogy én Leventétől szeretnék nyugdíjba menni, és ma is ehhez tartom magam.”

Barátok a műsorból

„Több versenytársammal is tartom a kapcsolatot Az álommeló óta, és érdekes, mert ha végiggondolom, azokkal vagyok jóban, akik ugyanúgy álltak a műsorhoz, és végig önmagukat adták − mondja Balázs. – Azokkal maradt meg a kapcsolat, akik nem játszottak szerepet.”

Kiemelt képek: RTL, Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!