Címlapsztori

Maksa Zoltán lányával a szüleihez költözött: „Édesanyám rendkívül élvezi a helyzetet, igazi nagymama”

A népszerű humorista hatvanon túli mottója a humor, az elfogadás és az elengedés hármasa.

Azon kiváltságos élményben lehetett részünk, hogy részt vehettünk egy apa-lánya rögtönzött koncerten, ahova idegen eddig nem igazán kapott bebocsátást. A buli után a humorista jókedvűen mesélt a lányával való kapcsolatáról, a nőkről és arról, miért költözött vissza a szüleihez.

„Dől a tömény hülyeség belőlünk”

A humorista áldásnak tartja, hogy negyvenen túl másodszor is édesapa, sőt újra lányos apa lehetett. Mindennek immár tizennyolc esztendeje. „Hatalmas szerelem van köztünk, nem rendítheti meg semmi és senki” – mondja meghatottan. Boglárka jelenleg az érettségire készül, a filmes szakma felé kacsingat. Azon belül minden érdekli, főleg a háttérfeladatok. Könnyen elképzelhető, hogy külföldi egyetemen folytatja a tanulmányait, amit részben az apa Szerencsekerékben nyert millióiból finanszíroznak majd. Zoltán boldog, amiért a válása után is sok időt tölthet a lányával. „Korábban az édesanyjával élt vidéken. Közben rájöttünk, Budapesten több lehetősége van a tanulásra, így az anyukája megengedte, hogy hozzám költözzön. Mivel én a Covid után visszaköltöztem a szüleimhez, most három generáció él együtt. Édesanyám rendkívül élvezi a helyzetet. Igazi nagymama. Átnézi a leckét, tízórait pakol, süt, főz… és mindannyian alig várjuk a vasárnapi szent ebédeket, ami nálunk igazi Maksa-hagyomány. Na olyankor dől a tömény hülyeség belőlünk.”

Apa és lánya

„Kifutó modell lettem”

Maksa Zoltán és lánya, Boglárka közös zenekara valóságos dopping a humorista számára. A duó ugyanolyan átéléssel zenél a próbatermükben, mintha egy stadionnyi ember ugrálna a koncertjeiken. Erre azonban egyelőre nem fog sor kerülni, mert minden bulijuk szigorúan zártkörű. „Ez csak a kettőnk szórakoztatására van. Boglárka basszusgitározik, én dobolok, kísérjük a kedvenc számainkat, és nagyon jól érezzük magunkat közben. A gyermek eléggé lámpalázas, így nem fogunk a nyilvánosság elé állni. Volt rá példa, hogy ki akartam vinni énekelni a Deák térre, de azt mondta, szó sem lehet róla. Ez így is váratlan ajándék nekem – meséli a büszke apa. – Világéletemben zenéltem, aztán amikor kifutó modell lettem, és bőven akadt szabadidőm, a régi hangszereimet újakra cseréltem. Amíg zenéltem, Boglárka gyakran ült a kanapén olvasgatva. Amikor egy basszusgitár is a hangszerek közé került, megtetszett neki…” Bogi nem csak a zenében társa az apukájának, a munkájában is próbálja támogatni. „Ha bizonytalan vagyok, leültetem magam mellé. Nem akarok leégni a közönség előtt. Ő az első számú kritikusom. Jókat ­röhög a poénjaimon, a gyengébbeken pedig elnézően mosolyog.”

Egyelőre nem akarnak nagy-közönség elé lépni

Kiderült a válóok

A nőkhöz való viszonyáról szívesen mesél. „Az ezzel a szakmával járó fordított életet nem sokáig bírják a nők. Az első feleségem például azt mondta a bíróságon, megunta, hogy mindig egyedül kell döntenie. Ezzel a helyzettel később is többször szembesültem. A nők szeretik a védelmező férfikart. Amikor nagyon ment a szekér, hetekre eltűntem otthonról. Napi két-­három fellépésem volt. Huszonkét évesen kellett a pénz és hogy megismerjék a nevemet. Ebben – teljesen érthetően – egy idő után senki nem partner. Akkor voltam a legmagányosabb, amikor a legnagyobb sztár voltam – árulja el, majd átugrik a jelenbe. – Anyám azt mondta, az a nő, akit hosszú távon keresek, valószínűleg otthon olvas, ahogyan én. Hatvankét éves vagyok, nem hajtok én már semmit. Ami jön, az jön. Elfogadásban vagyok, és nem idegesítem magam semmin. Humort írni idegesen nem lehet, és egyébként is, a hosszú élet titka a humor, az elengedés és az elfogadás.”

Kiemelt képek és fotók: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!