Hazai sztár

Maksa Zoltán – Az autóján kívül semmije sincs

A népszerű humorista 60 éves lett. Bár szép szakmai sikerek vannak mögötte, a magánéletére ugyanez nem mondható el.

A születésnapi ünnepségen természetesen lesz családi, baráti összejövetel, koccintás, de a legnagyobb izgalomban mégis az tartja, hogy jól sikerüljön a születésnapi rádiókabaré. Itt hozza először nyilvánosságra a végrendeletét. Komolyan és humorosan. „Az autómon kívül az égvilágon semmim nincs, a házamon a svájci hitel miatt túl kellett adnom. Nem véletlen, hogy visszaköltöztem a szüleimhez, mert egyébként nem lenne hol laknom. Végül is jól érzem itt magam, végre megvalósítottam régi álmomat, építettem egy hangstúdiót. A kertben, a tyúkólból. A legnehezebb nem is az építkezés volt, hanem hogy édesanyám utolsó, magányra ítélt tyúkjának találjak egy örökbefogadót. Szerencsére egy szomszédunk befogadta” – meséli a humorista.

Háromlaki életet él

Zoli gyermekkora óta remekül kijön a szüleivel, így most sincs különösebb nézeteltérés, már csak azért sem, mert folyamatosan utazik. Azt mondja, nem is kétlaki, hanem háromlaki életet él. „Gyakorlatilag folyamatosan cirkulálok összevissza. A kisebbik lányom Kaposváron tanul, 16 éves. Hogy ne legyen egyedül, az édesanyám ott van vele. Most apukámmal vagyunk itthon kettesben. Sokáig nem tudtam magára hagyni, átesett a Covidon, volt miért aggódnunk érte, de ma már jól van. Újból fejti a keresztrejtvényt, és a kertben kergeti a macskákat. És ott a barátnőm, akivel ugyan nem lakunk együtt, de így is működünk. Gyakran randevúzgatunk, ajánlom másnak is, igen romantikus, és minimális a rezsiköltsége.”

A hajdani Rádiókabaré sztárjaival: Selmeczi Tiborral, Antal Imrével és Ihos Józseffel (Fotó: Smagpictures)

40 év alatt 2 egyéjszakás kaland

Zoli szülei, ma már 83 és 85 évesek, leéltek együtt egy életet, a humorista is vágyott egy ilyen boldog, életre szóló házasságra, de sajnos ez neki nem jött össze. „Kevés nő tudja azt elfogadni, hogy rengeteget dolgozom, járom az országot. Engem mindig a munka szólított el otthonról, soha nem egy harmadik. Éppen a napokban gondoltam vissza, hogy negyven év alatt mindössze két alkalommal volt egyéjszakás kalandom. Kicsit hülyén is éreztem magam, amikor a baráti körben a fiúk a kalandjaikkal dicsekedtek, én meg csak szótlanul álltam, és hallgattam őket. Én szerettem előbb szerelmes lenni. Persze jó dolog a szex, imádom, de egész más, ha ott a lélek is!”

Az unoka tiszta nagyapja

Bárhogy is alakult Zoli magánélete, élete legnagyobb ajándéka és boldogsága a két lánya. Egy bánata van csupán, ritkán látja őket. „Szanaszét van mindenki, ez az én nagy tragédiám. Pici korukban mindkettőjükkel hatalmas szerelemben voltunk. Rengeteg közös élményünk van, például mind a kettő imádja a csillagászatot, ahogy én is. Boglárka, ahogy mondtam, Kaposváron, a nagyobbik Mexikóban él.

Édesapjával és unokájával (Fotó: Smagpictures)

Volt egy mexikói tévésorozat, a lányomat 16-17 évesen annak főszereplőjéhez plátói szerelem fűzte. Addig mesterkedett, ügyeskedett, amíg ki nem jutott Mexikóba, majd egy vacsorán a színész közelébe nem került. Barátok lettek, aztán persze elváltak az útjaik. A lányom férjhez ment, gyereket szült, ma már főállású édesanya. Nagy bánatom, hogy az unokámat, aki immár hatéves, részben a távolság, másrészt a járvány miatt eddig mindössze háromszor ölelhettem magamhoz. Annak viszont örülök, hogy hasonlít rám. Szemtől lefelé tiszta nagyapja, ráadásul összehasonlítottam a gyerekkori fotóimmal, a tejfogaink, a szánk teljesen egyformák.”

Kiemelt kép: Smagpictures

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!