Címlapsztori

Liptai Claudia és Pataki Ádám: „Attól működik igazán jól a házasságunk, hogy nem akarjuk legyőzni a másikat”

Lassan 10 éve alkotnak egy párt, és bátran vállalják, hogy tökéletlenségeiket, hibáikat, konfliktusaikat is megmutassák az embereknek.

Egy látványsütésre invitálta a sajtó képviselőit Liptai Claudia és Pataki Ádám. A gasztronómiai eseményen a házaspár a tőlük megszokott öniróniával kommentálta a történéseket. Claudia például ezzel a mondattal húzta ki a sodrófát az egyik fiókból: „Íme, a háziasszonyok és a kedves feleségek kedvenc fegyelmező szerszáma! Hát mondjuk, nálunk biztos, hogy nem… Alig találkozunk, nincs időm, hogy megverjem, és nincs időnk, hogy összevesszünk, bár arra azért néha sikerül egy kis időt szakítani.” „Ahogy mondani szoktam: igen, drágám” – replikázott Ádám. „Ezt már csak ilyen helyeken mondja, otthon nagyon ritkán hangzik el ez a mondat…” – csapta le a labdát a feleség.

Az esküvőjük 2018-ban volt (Fotó: Borzi Vivien)

Nincs női munka

Jól mutatja az összetartozásukat az, hogy ilyen humorral és nyíltan beszélnek kapcsolatukról. Tény, ami tény: a pár lassan tíz éve van együtt. „Nagyon igaz ránk, amit Claudia már a kapcsolatunk elején is mondott, attól működik igazán jól a házasságunk, hogy nem akarjuk legyőzni a másikat – jelentette ki Ádám. – Nagyon sok kapcsolat férfi vagy női oldalról éppen azon bukik el, hogy valamelyik fél erőt akar fitogtatni. Hogy például a férjek meg akarják mutatni, hogy ők mekkora férfiak, micsoda macsók, vagy a nők, hogy ők akarnak irányítani. Nálunk ilyen nincs. A háztartási feladatokat is úgy osztjuk el, ahogy jönnek. Mindenki teszi a dolgát, amit éppen kell. Ha úgy van, akkor én rakom be a mosást, porszívózok, teregetek. Nem mondom, hogy ez ’női munka’.” „Ráadásul mindezt úgy csinálja, hogy utána nem áll úgy ott, mint egy mártír, hogy na látod, mit csináltam! Amit egy ilyen főzésen mutatunk magunkból, a csipkelődések, azok ugyanúgy mennek otthon is, mint ahogy itt. Persze otthon lehet, hogy néha kicsit hangosabbak vagyunk, meg Ádám sem ennyire negédes” – mondta nevetve Claudia.

Fotó: Archív

„Nem tudok hazudni”

Azzal, hogy öt évvel ezelőtt összekötötte az életét hazánk egyik legismertebb asszonyával, Ádám személye is egy csapásra reflektorfénybe került. „Őszinték vagyunk a nyilvánosság előtt, sőt ha az én helyzetemből nézzük, akkor egyre őszintébbek. Az elején azt gondoltam, hogy nem biztos, hogy mindent el kell mesélni az életünkből, ma már inkább azt mondom: miért ne? Nincsenek titkaink! Nyíltan beszélhetünk a gyereknevelésről vagy a házasságunkról is” – mondta Ádám, és ezzel felesége is egyetértett: „Nagyon sokszor mondják nekem: ’De jó, hogy egy ilyen emberrel találkoztál, kívülről is jól látszik, mennyire működik a kapcsolatotok.’ Én pedig úgy érzem, hogy ha ez így van, márpedig így van, akkor kötelességünk megmutatni néha ennek a másik oldalát is. Igenis beszélni kell a problémáinkról is, hogy lássák, pontosan ugyanazokkal a kihívásokkal küzdünk, mint más családok vagy házas­párok – jelentette ki Claudia. – Én képtelen lennék egy tökéletesnek hazudott hamis képet mutatni magunkról. Nem is tudok hazudni, nekem ez már egész életemben problémám volt. Nem is tudnám, mit hazudtam, és pillanatok alatt elvesznénk ebben. Nincs olyan dolgunk, amit titkolnunk kellene, és egyáltalán nem félek attól, hogy ha őszintén megosztunk magunkról valamit, azt bárki fel- vagy kihasználná. Annál sokkal biztosabb lábakon áll a mi kapcsolatunk, hogy ebbe kívülről valaki belezavarhasson vagy beleköthessen. Ha otthon minden kerek, és tudjuk az irányokat, akkor nyugodtan vállalhatjuk őszintén az esendőségeinket is.”

Kiemelt képek: Olajos Piroska/fotocentral.hu, Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!