Címlapsztori

Anna gazda fillérekből varázsolt otthont magának – fotókkal

A Házasodna a gazda szereplőjének nincs szüksége milliókra ahhoz, hogy különleges hangulatúvá tegye az otthonát.

A martonvásári gazda számára a nyugalom mindennél többet ér. Pillár Annának ezt jelenti az otthona, ahová télen szívesen bekuckózik, és megpihen a fárasztó nyári napok és az őszi betakarítások után. Itt mindent a saját kezével alakított át, festett le és szerelt össze, ami különösen nagy büszkeség számára. Ráadásul mindezt fillérekből sikerült előteremtenie, és valóban minden kényelmét kiszolgálja száz négyzetméteres otthona. „A házban nappali, hálószoba, konyha és fürdőszoba található, még édesapám építette azt követően, hogy megvásárolta a területet, és mindent gyümölcsfákkal ültetett be. Én azonban nem itt nőttem fel, rólam a közelben élő nagyszüleim, Lujzi mama és Laci papa gondoskodtak. Sosem gondoltam, hogy éppen ezek között a falak között találom meg az otthonom, de szeretek itt élni. Persze édesapám és az én ízlésem nagyon különbözik, ezért amikor a halálával megörököltem a házat, sok munkám volt vele, mire mindent a saját ízlésemre formáltam. A korábbi fotótapéták helyett földszíneket használva festettem le a helyiségeket. Képek nincsenek a falon, nálam minden natúr. A fürdőszobában az óceánból kiugró delfines posztereket tüntettem el egy egyszerű praktikával. Bár életemben először festettem csempét, utólag is azt mondom, jó élmény volt, és a végeredmény is szép lett. A bútorok nagy részét lomtalanításokból szereztem be, és a saját kezemmel felújítottam, átfestettem. Még egyetlen dolgon változtatnék, az előszobába építenék egy miniüvegházat, amiben mikrozöldeket termesztenék.”

Fa a nappaliban

A helyiség egyik legkülönlegesebb dísze a nappali közepén álló fa. „Még édesapám álmodta ide, és mivel szerintem is különösen jól mutat ebben a nagy térben, megtartottam. A könyvespolcot egy lomtalanításon szereztem. A könyveim nagy részét pedig az apai nagyszüleimtől örököltem: a szakkönyvektől a ponyváig minden megtalálható, de amit esténként, a szintén lomizott kanapémon üldögélve a legszívesebben olvasok, azok a pszichológiai és az életmód témájú könyvek. A barátaim is rendszeresen meglátogatnak, ők ezen a kanapén alszanak olyankor.”

Kellemes melegben

A ház egyetlen fűtési lehetősége a gyönyörű cserépkályha, ami egyszerre három helyiséget melegít: a nappalit, Anna hálószobáját és a fürdőszobát. „Az persze előfordul a hűvös időben, hogy ha épp nem vagyok itthon napközben, akkor délután még néhány órát kabátban ücsörgök itthon, ám miután begyújtok, már nincs okom panaszra, mert általában kellemes meleg van nálam.”

Raklapágyon szép az álom

„Mivel elég hullámzó, mennyi a bevételem, attól függően, hogy adott évben milyen a gyümölcstermés, próbáltam minimális költségvetésből kihozni a bútoraimat. A raklapággyal is egyetlen célom volt, hogy ne költsek feleslegesen. Egyébként nagyon kényelmes.”

Cica

„Én egy cicás lány vagyok, a környék hozzám betévedő összes kóbor macskáját – már heten vannak – ivartalaníttatom, és bár kinti cicák, az ölemben lévő vöröshöz különösen kötődöm, neki már nagyon sokszor kellett megmentenem az életét.”

Törülköző­szárító létrából

„A létrát a kertben találtam, lecsiszoltam, lakkoztam, így tökéletesen ellátja a funkcióját. És bár a csempe és a padló színével, amióta lefestettem, elégedett vagyok, még így is a fürdőszoba a ház egyik leg­gyengébb pontja, amin lenne mit alakítani.”

Kiemelt kép és fotók: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!