Címlapsztori

Kerekes József: „A mai napig fáj, hogy a két felnőtt gyerekem nem része a mindennapi életemnek”

A színész családjában a szeretet mellett a türelem és az állandó szervezés játssza a főszerepet.

A mi kis falunk Bakija a népszerű figurával ellentétben a való életben szorgos-dolgos apa és férj, akinek a mindennapok összeszervezése okozza a legnagyobb fejtörést. Feleségével, Petrával és két gyerekükkel, a tizenhárom éves Lucá­val és a tízéves Ábellel, ha tehetik, boldogan lépnek ki a mókuskerékből, hogy bevessék magukat a szomszédságukban található Kamaraerdőbe. Egy ilyen erdőjárásra csatlakoztunk a családhoz.

Szeret vasalni

Miközben jólesően szívja magába a friss erdei levegőt, József azonnal szabadkozni kezd. „Sajnos a gyerekeim rám ütöttek, lusták vagyunk, és viszonylag ritkán szánjuk rá magunkat a kirándulásra. Erre nem mentség, hogy kertes házban élünk, és sokat vagyunk a szabadban. Így a sok munka, az iskolai különórák mellett háttérbe szorulnak ezek a programok. Ha azonban rászánjuk magunkat, szívesen sétáltatjuk Lenkét, a kutyusunkat a Kamaraerdőben vagy a Mátrában, ahol a feleségem nagyon sokat járt kislány korában.” A családfő nagyon hálás a feleségének, amiért rávette a gyerekeket a rendszeres sportra. Ő viszont a fárasztó edzések helyett szívesebben serénykedik a kertben. A napokban épp a málnabokrokat tette rendbe, mert a srácai imádják a gyümölcsöt. Sőt! A háztartási feladatokat is szereti, az ingvasalást, ha csak teheti, szívesen átvállalja a nejétől.

A mi kis falunk közmunkása (Fotó: RTL)

„Toljuk a szekeret”

A színész őszinte ember lévén, nem csinál titkot abból, hogy a családi harmóniáért bizony meg kell dolgozni. „Igyekszem segíteni a feleségemnek, hogy ne csak ő szaladgáljon a két gyerekkel ide-oda, megosztjuk a feladatokat. Amikor tehetem, szinkront is csak úgy vállalok, hogy előtte el tudjam vinni őket a suliba, ám ez nem mindig sikerül. Időnként ebből van is vita, mert hiába dolgozik ő is rengeteget, a nők valahogy mindent meg tudnak oldani. Mi, férfiak pedig a könnyebb utat választjuk, és azt mondjuk, ez most nem megy. Bár feszültségekkel tarkított a kapcsolatunk, végül mindig megállapítjuk, hogy együtt szeretnénk végigmenni az úton. Rajtunk múlik, mit hozunk ki ebből a kapcsolatból, ezért toljuk tovább a szekeret” – mondja a színész.

A népszerű színész a családjával (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu)

Petrával tizenkilenc éve találtak egymásra. Kerekes épp egy csúnya válás közepén toporgott. „Tagadhatatlanul szerencsém volt, amiért találkoztunk. Számomra ő egy új lehetőséget adott az életre, és neki köszönhetően nem süppedtem bele az önsajnálatba és a depresszióba. Az viszont a mai napig fáj, hogy a két, ma már felnőtt gyerekem, Fanni és Nóra nem volt és ma sem része a mindennapi életemnek. Jóban vagyunk, de ez nem ugyanaz, mint mikor összeköt bennünket a napi együttlét.”

Mi lesz szilveszterkor?

Petra szakmabeliként megérti férje rendszertelen napirendjét, feleségként azonban nehezebb azt elfogadnia. Ráadásul a két gyerek mellett a kettesben töltött idő gyakorlatilag a minimálisra csökken. Idén az év utolsó éjszakáját is dupla előadással búcsúztatja majd a színész a Játékszínben. „A gyerekek tavaly a sógoromnál buliztak szilveszterkor. Az idei évzárásról még nem egyeztettünk, de lehet, idén is ez lesz, és akkor a feleségem bejön a színházba hozzám. A koccintásra pedig talán már otthon leszünk kettesben. Számunkra tényleg ünnepnap, amikor együtt tudunk lenni! Harminchét éve vagyok a pályán, volt időm hozzászokni az ilyen elfoglaltságokhoz ünnepnapokon, ahogy ahhoz is, hogy megismernek az utcán. Bevallom, jól is esik a közönség szeretete.”

Fotó: Archív

Ő Garfield

Kerekes József hangja a mai napig ismertebb, mint az arca, ami nem is csoda, mivel több tucat filmet tett emlékezetessé szinkronszínészként. Jim Carrey mellett Will Ferrell (képünkön) és Dan ­Aykroyd is az ő hangján szólal meg magyarul, a legkisebbeknek pedig ő Garfield­ és Szamár a Shrekből. A Vacsora­csata narrátoraként is hallhattuk, valamint esténként a Family Guyt nézve ­Peterként.

Kiemelt kép: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!