Címlapsztori

Geszti Péter a lányairól: „A köztünk lévő kommunikáció túlnyomó részben utasításokból áll – mármint ők utasítanak engem”

Új műsora kapcsán mesélt magáról, magukról, mert persze rettentő büszke a családjára.

Kivételesen Geszti kérdez a műsorban, és az is kivételes, ahogyan: nem riporterként, újságíróként, csak mint magánember. Nem vágyott más, ismert emberekkel időre főzni, vagy jelmezben szórakoztatni a közönséget, mint ahogy a feleségével, Ditz Edittel sem szívesen mentek volna el egy párkapcsolati realitybe. „Az X-Faktorban mentorként láthattak utoljára a tévénézők. Ennek az a fő oka, hogy egyszerűen nincs ’képernyőlázam’, így tényleg csakis olyan műsorra mondok igent, ami megmozgat. Az Adom a napom ilyen – kezdi a Story kérdésére, tíz év szünet után miért vállalt újra televíziós szereplést. – Először is élőben fog menni, ami önmagában roppant izgalmas. Plusz volt beleszólásom abba, kik legyenek a vendégek, mi több, többeket én kértem fel, hogy vállalják el. Egy online felületen, streamelve lehet majd követni a szereplők napját – többek között Alföldi Róbertét, Curtisét, Gálvölgyi Jánosét és Majoros Hajnalkáét –, majd este egy talkshow-val zárunk, ahol kibeszéljük, mi történt velük aznap. És noha önmagában a celebvilág nem érdekel, a vendégeim élete nagyon is. A legtöbbjükkel korábbról már ismerjük egymást, jó lesz velük leülni dumálni, és amennyire csak lehet, mélyre menni.”

„Edit, a feleségem csak azért, hogy tudjon segíteni a lányoknak otthon a háziban, megtanult franciául” (Fotó: Schram András)

„Apa, ezt ne!”

Nehéz elképzelni, hogy Péter akkor is ilyen lelkes lett volna, ha a vendégként hívják a műsorba. „Akár el is vállaltam volna… Attól függ, ki hívott volna fel! Van olyan tévés, akinek rögvest igent mondtam volna, de hogy ki vagy kik azok, az maradjon az én titkom. Nem akarok szerénytelennek tűnni, de azt mondhatom, hogy volt olyan híresség, aki azért ment bele, mert én ülök majd vele szemben. Ez persze jólesik – jegyzi meg mosolyogva. – De visszatérve, hogy fordított esetben nekem hogyan telik egy napom, hogy mit láthattak volna belőlem a nézők, az elgondolkodtató. Talán egy munkamániás embert, aki hol a szobában, hol a kertben ír dalszöveget, szervez koncerteket, musicaleket rak össze, megbeszélésekre jár, a lányai fogadott macskáival viaskodik a teraszon, hogy azok ne ugorjanak az ölébe… És egy olyan édesapát, aki próbál nem a gyerekei idegeire menni… Ugyanis a csajok kamaszkorba léptek, Sári tizennégy éves, Lenke tizenkettő, és érthetően nem én vagyok az az ember, akire leginkább kíváncsiak. De ez így normális. A köztünk lévő kommunikáció túlnyomó részben utasításokból áll. Mármint ők utasítanak engem – nevet fel. – Voltunk együtt nemrég Billie Eilish-koncerten, amit én is nagyon élveztem, még táncolni is megjött a kedvem, mire Lenke rám néz, és azt mondja; ’Apa, ezt légy szíves, ne csináld.’ Szót fogadtam.”

Monori András zeneszerzővel közös művüket, az Ezeregy éjszaka című musicalt augusztusban mutatták be (Fotó: Archív)

„Nem csak mi pörgünk, a lányok is”

Az édesapa az utóbbi egy-két évben jóval több időt tölt otthon, mint azelőtt, így lányai is többet kapnak belőle. „Csak remélni tudom, hogy örülnek neki… Viccet félretéve, elképesztően jó, hogy vannak közös reggelik, ebédek. Ez azóta van így, hogy megszüntettük az irodát, és Edittel otthonról dolgozunk. A cégünk megmaradt, a marketingtevékenységet engedtük el, a produkciósat nem, szóval ez nem jelenti azt, hogy kevesebb lett a munkánk, sőt. Elfoglalt család a miénk. És nem csak mi pörgünk, a lányok is. Egyre több a tanulnivalójuk a francia iskolában és azon kívül is. Edit, a feleségem csak amiatt, hogy tudjon nekik otthon segíteni a háziban, szintén megtanult franciául. Edit egy menő csaj. Egy ideig, amikor rácsodálkoztam a sokféle nyelvtudására, úgy hívtam őt, hogy ’Miss London Stúdió’, mert négy nyelven beszél, a világon bárkivel szót ért, és amúgy is, nála hatékonyabb, ambiciózusabb nőt nem ismerek. Szóval dolgozunk, tesszük a dolgunk, és hamarosan, augusztus 28-án kezdjük az Adom a napomat a VIASAT3-on.”

Határeset

Péter elárulja, valaha megmutatja-e a lányait. „Van olyan sztár, aki azt is bevállalta, hogy az otthonában is forgassunk. Nekem már az is határeset lenne. Mondjuk, vannak a háznak olyan részei, ahol nem feltétlenül bánnám. Viszont a lányaim sosem szerepelnek. Eddig sem mutattam meg a kis arcukat, nagy valószínűséggel ezután sem fogom.”

Kiemelt kép: Viasat/Udvardi Attila, Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!