Címlapsztori

A Barátok közt két Tildája – Mi igaz a rosszindulatú pletykákból?

Erdélyi Tímeát és Szabó Erikát sokáig vetélytársaknak tartották. Utánajártunk, mi a valóság.

Nemrég ünnepelte 40. születésnapját a Barátok közt első Tildája, Erdélyi Tímea, akit még 2000-ben az RTL évtizedeket átívelőn sorozatában ismert meg az ország. Az akkor 17 éves lány egy csapásra sokak kedvencévé vált. Amikor két évvel később búcsúzott a sorozattól, ­Szabó Erika vette át a helyét. A két Tilda szó szerint egymásnak adta át a kilincset a szériában, de a való életben is többször keresztezték útjaik egymást. A két híresség ma már igazi lelki társakká vált. No de mikor és hogyan kezdődött a barátságuk?

Erdélyi Tímea (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu

Büszkék a másik sikereire

A fiatal színésznők élete a sorozatot követően fonódott össze. Többször is elnyerték az ország legszexisebb nője címet, mindketten a Színművészeti Egyetemen tanultak tovább, sikeres produkciókban játszottak, és magánéletük is szépen alakult. Erdélyi Tímea és Szabó Erika a legszebb és a legnehezebb pillanatokban is számíthatnak egymásra, noha barátságukat a mai napig sokan megkérdőjelezik. „Urbánus legenda, hogy két nő között nem létezik mély barátság, de szerintem ez nem igaz!” – mondta Tímea az Együtt erősebbek vagyunk! című interjúsorozatban. „Szerintem ez alkati kérdés – vette át a szót Szabó Erika, aki szerint legfeljebb a rivalizálás, féltékenység tud két nő barátsága közé éket verni. – Ha rendben vagyunk önmagunkkal, nőiességünkkel, akkor nem tud frusztrálni, hogy a barátnőnk egy csinos nő, hanem büszkék vagyunk rá és a sikereire!”

Szabó Erika (Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu)

„Működik közöttünk a kémia”

Erika véleményét a barátnője is osztotta. Timi is hasonlóképpen vélekedik a nők között köttetett barátságról. „Fontos, hogy ne legyen alá-fölé rendelt viszony! A kiegyenlített érzelmi kapcsolat nagyon meghatározó pontja egy barátságnak” – folytatta a színésznő, aki hét évvel ezelőtt, egy közös munka folyamán fűzte szorosabbra kapcsolatát az utódjával. „Érdekes helyzet a mi esetünk – mondta Erika. – Volt egy produkció, amiben átvettem Timi szerepét, és onnantól mindig kiemelt figyelemmel voltam felé, hogy mi van vele. Másrészt nagyon hasonló az út, amit bejártunk. A sorozat után mindketten felvételiztünk a színművészetire, és onnantól elindultunk egy felnőtt színészi pályán. Később, egy közös munka után elmentünk együtt vacsorázni, beszélgettünk, és rögtön éreztük, hogy működik közöttünk a kémia! Így indultunk a barátságunk, mára pedig nincs olyan, amit ne beszélnénk meg egymással!”

Elsőként Erdélyi Tímea kapta meg a cserfes tinilány szerepét (Fotó: Szabolcs László/fotocebtral.hu)

„Mély szövetség a miénk!”

Hogy miben hasonlít egymásra a két híresség? „Nagyon sok mindenben! A lelkünk, az értékrendünk, az érdeklődésünk, a világnézetünk, a férfiakon viszont biztosan nem fogunk összeveszni, mert e tekintetben nagyon más az ízlésünk – vallotta nevetve Timi, aki exe, Csányi Sándor­ színész és volt férje, Szent Vajk után Radnai Márk oldalán talált boldogságra, míg Erika 3 éve él boldog házasságban orvos férjével, akivel első gyereküket várják. – A különbözőségek mindenesetre érdekessé, izgalmassá teszik a találkozásainkat, a hasonlóságok pedig szorosabbra fűzik azt a harmóniát, ami köztünk van – folytatta a színésznő, végezetül közös megállapításra jutva Erikával. – Mély szövetség a miénk! Mindig ott leszünk egymás életének fontos fordulópontjain!”

Erika méltó utóda volt Tildaként (Fotó: Nagy Zoltán/fotocentral.hu)

Kiemelt kép: Meglepetés Archívum/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárséf különszáma!

Még kapható a Story téli különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!