Címlapsztori

Ördög Nóra: „Mire Palkó és a gyerekek felébrednek, már az első kakaós csiga is kisül, abból viszek nekik”

A műsorvezető számára régóta természetes, hogy családjával a nyarat a Balatonnál tölti.

Ha nyár, akkor Balaton. Ha Balaton, akkor pedig sokaknak visszatérő program Nánásiék valamelyik kisboltjába betérni, és akár csak egy kávé erejéig elidőzni ott. A szezon pedig heteken belül újra indul, így a házaspár lassan pakolásba kezd, hogy megkezdjék a dolgos-boltos nyarukat.

Ötletekben nincs hiány

Az első boltnak annak idején még nem mindenki örült a környéken. Sokan kifogásolták ugyanis a megnövekedett forgalom miatt támadt zajt és port. Ám a közeli Csücsök nevű bolt és vendéglátó intézmény megnyitásával megszűnt ez a probléma. „A Csücsök télen sem zárt be, de a kisbolt és a füredi üzlet igen. Azok június közepén nyitnak újra. Idén megfogadtuk, hogy nem nyitunk új boltot, de ha az égiek is úgy akarják, akkor jövőre jöhet a negyedik. Most a meglévő hármat szeretnénk tökéletesíteni – kezdi Nóra, aki férjével, Nánási Pállal együtt egyszerűen kifogyhatatlan az ötletekből. – A Csücsökben továbbra is lesznek koncertek, mozis estek, de idén szeretnénk stand-up programokat is szervezni. Lesznek könyvajánlós események is, ahol írókkal beszélgetünk, de indítunk egy saját, házi kis tehetségkutatót is, ahová olyan zenészeket várunk, akik szeretnének egy kis figyelmet, és egy kis színpadon megmutatni, mit tudnak – újságolja. Az újítások sora itt még korántsem ért véget. – Palkóval mindig magunkból indultunk ki, amikor fejlesztéseken ötletelünk. Úgyhogy építünk egy nagy koktélbárt is, ahol a szülők hátradőlve élvezhetik az ottlétet, miközben a gyerekekre animátor vigyáz. Merthogy idén már ilyenünk is lesz. És egy óriási homokozó is készül a kicsiknek.”

Mindig van miről beszélgetni a betérőkkel (Fotó: Archív)

„Néha muszáj lassítani”

Bár Nóráék minden percét élvezik a boltos létnek, idén ennek mégis némi határt akarnak szabni, mert hajlamosak „ottfelejteni” magukat a munkában. „A boltok sikere és az emberek szeretete rengeteg energiát és örömöt ad, visz minket előre. De néha muszáj lassítani, és szerencsére a férjem tudja, mikor kell megnyomni rajtam a stop gombot. Szilárdan elhatároztam, hogy az idei szezonban nem engedem, hogy teljesen beszippantsanak a boltok. Sokszor előfordult ugyanis, hogy azt mondtuk a gyerekeknek, csak kiugrunk egy rövid időre, de szegények már tudták, hogy ez úgyis órákat jelent. Mert mindig van mit tenni, plusz jó a hangulat, jönnek az ismerősök, barátok, és csak úgy repülnek az órák.” Nóra most a közös, családi programokra akar koncentrálni. „Minden napra szeretnék valami balatoni élményt csempészni a gyerekek életébe. Akár csak annyit, hogy együtt lemegyünk a strandolni, vagy bringázni. Az estéink úgyis a Csücsökben végződnek, mert mindig lesz valami szuper program.”

Rövidesen kezdődik a balatoni szezon (Fotó: Archív)

Nyári idill

Mindemellett persze gyönyörű, akarattyai otthonukban is szeretnek időzni, ahol reggelente Nóra ébred a leghamarabb. „Ilyenkor van egy kis énidőm. Elintézem a legfontosabb ügyeket, e-maileket, aztán átsétálok a kisboltba, és megiszom az első matcha lattémat vagy frappémat. Mire Palkó és a gyerekek felébrednek, addigra már az első kakaós csiga is kisül, abból viszek nekik, és a teraszon megreggelizünk. Aztán indul a nap. Micivel elsétálunk a közeli lovardába, ahol ilyenkor lovastábor van. Szerintem idén nyáron is sok időt fog ott tölteni. Vagy ha épp nincs program, akkor a kis barátaikkal bandáznak a gyerekek.” De idén úgy tűnik, Mici és Venci nem csak a szórakozásból szeretnék kivenni a részüket. „Azt mondták, az idei szezonban nagyon szeretnének besegíteni nekünk a boltban. Úgyhogy Palkóval már agyalunk, milyen feladatot kapjanak. Ezzel egyúttal egy kis zsebpénzt is tudnak keresni. Meglátjuk, mennyire lesznek elszántak.”

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!