Címlapsztori

Németh Kristóf: „Zitával az álmaink szépen lassan valóra váltak”

Hatalmas az öröm Kristóféknál, hamarosan újabb gyermekkel gyarapodik a család.

A népszerű színésznek az előző házasságából született már egy fia, Lóci, aki 15 éves, és Zitával is van egy közös fiuk: ­Levente, akinek már úton van a kis testvére. „Tervünk volt, hogy ha a Jóisten is úgy akarja, bővüljön a család. Habár nem egy édesanyától születtek, a mi kis patchworkcsaládunkban Lóci és Levente nagyon jó testvérek. A kicsi bálványozza a bátyját, aki gondoskodó szeretettel fordul az öccse felé. Zitával mindig is nagycsaládról álmodtunk, mert mindkettőnk számára a család, a gyermek a legnagyobb érték. És persze a gyerekek fiatalon tartják az embert, egy kicsit vissza is viszik a saját gyerekkorába. Levikével már lehet bandázni, programokat csinálni, mókázni, ugyanakkor nagyon jó érzés lesz újra belépni egy babaillatú gyerekszobába is – magyarázza ­Kristóf. – Zitával az álmaink szépen lassan valóra váltak. A mesebeli esküvő, aztán Levente érkezése, majd egy évvel ezelőtt elkészült álmaink háza Szentendrén, ami szintén régi vágyunk volt, és most a család is tovább bővül. Ezzel még egy álom teljesül. Ráadásul Zitának és a testvérének gyerekkori vágya volt, hogy egyszer egymás mellett éljenek, és a gyerekeik majd együtt nőjenek fel. Szentendrén ez is valóra vált, mert gyakorlatilag szomszédok lettünk. Sőt Zita és a testvére, Zsuzsi együtt várnak kisbabát. Náluk is van már két gyerkőc, éppen a napokban beszéltünk róla: karácsonykor összesen hat gyerek szaladgál majd körülöttünk.”

Kis korkülönbség

A legtöbb családban a szülők hosszasan tervezgetik, hogyan mondják el a gyermeküknek, hogy kis testvére érkezik. Kristóféknál azonban minden fordítva történt: a kis Levi árulta el a szüleinek, hogy bővül a család. „Kristóffal mindig is úgy terveztük, nagycsaládunk lesz, és én úgy voltam vele, hogy 3 év korkülönbséget azért mindenképpen ki akartam várni, hogy Levi már önállósodjon kicsit. Eddig ráadásul nem is éreztük rajta, hogy hajlandó lenne osztozni a szülei figyelmén egy tesóval. Úgy gondoltuk, most talán már elérte a kort, amikor hajlandó elfogadni egy újabb családtagot, de soha nem beszéltünk neki arról, szerintünk itt az idő. Egyik este azt mondta: ’Anya, ott lakik egy kisbaba a pocakodban.’ Előtte soha nem beszélt ilyesmiről. Onnantól kezdve mindennap elmondta, hogy szeretné, hogy kis testvére legyen, és lát egy babát a pocakomban. Még az első napokban járhattam, úgyhogy nem is akartam terhességi tesztet csinálni, de Levi annyira mondogatta ezt, hogy bennem már nem volt kétség. Azt mondják, a gyerekek megérzik az ilyesmit. Nálunk ez pontosan így történt. A teszt pedig pozitív eredményt mutatott. Kristóffal örömkönnyekkel néztünk egymásra, és földöntúli boldogságot éreztünk.”

Hamarosan háromgyerekes apuka lesz (Fotó: Forgács Bea)

Új, közös kaland

Kristóf és Zita pontosan tudják, a kicsi érkezése átalakítja jelenlegi életük mindennapjait. „47 éves vagyok, és biztos vagyok benne, hogy most egy vadonatúj élet kezdődik számunkra, de nem félünk a változástól, hanem kifejezetten várjuk azt az új ritmust, amit a harmadik gyermekem érkezése hoz – mondja Kristóf. – Amikor Levente született, nekem már voltak tapasztalataim, milyen egy kisbabával, Zitának még nem. Most azonban együtt fedezzük majd fel, milyen két kisgyereket egyszerre nevelni, mert ez bizony nekem is új lesz.” Zita számára már a várandósság időszaka is más, mint legutóbb. „Annyiban érzem a különbséget, hogy Levivel az első időnkben gyakran hirtelen álmosság tört rám, és olyankor azonnal le kell feküdnöm, de ez akkoriban nem volt nehéz: Thaiföldön pihentünk, akkor dőltem le, amikor csak akartam. Most ez már másként van, hiszen itt van a 3 és fél éves fiunk, akire mindig figyelni kell. Az álmosság persze nem akkor tör rám, amikor ő oviban van, hanem miután hazaért – mondja a kismama. – Szóval most jóval kevesebbet tudok pihenni, de nem voltak rosszulléteim, és nem is aggódom annyira, mint az első alkalommal. Már nem érek rá a félelmeimmel foglalkozni, mert közben el kell látnom Levit. Nyilván jóval tapasztaltabb vagyok, mint az első terhességemnél, de az is igaz, amit Kristóf mond: ami ránk vár, mindkettőnknek új kaland lesz.”

Lócival közös szenvedélyük a golfozás (Fotó: Archív)

Nagy fogadalmat tett

Kristóf eddig a gyermekei érkezésekor mindig jó pár kilót felszedett. Tréfásan úgy is mondhatnánk, együtt gömbölyödött a kismamákkal. „Megfogadtam, ezúttal másként lesz, és igyekszem odafigyelni a súlyomra, nehogy úgy járjak, mint legutóbb: Levi születése után egy év kellett, hogy visszanyerjem a formám.”

Kiemelt képek: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!