Címlapsztori

Csepregi Éva fedezte fel Győzikét: „Visszahúzódó, gátlásos fiúra emlékszem”

Az énekesnő ma is büszke arra, hogy ő indította el Gáspár Győzőt a sztársághoz vezető úton.

Lassan három évtizede, hogy a Neoton Família énekesnője 1994-ben megnyitotta híres Popsong Stúdióját, ahol éneket és színjátszást oktató tanárokkal karöltve, a jövő sztárjainak útját egyengette. Kevesen tudják, hogy Gáspár Győző ott kezdte a karrierjét. Az idősebb Gáspár fivér Csepregi­ énekiskolája miatt utazott először Salgótarjánból Budapestre, és két éven át kitartóan ingázott a két város között, mert eldöntötte: sztár lesz. „Nagyon másként nézett ki, mint most. Kicsit kövér, visszahúzódó, gátlásos fiúra emlékszem. De amikor már egy ideje járt hozzánk, és ’megmelegedett’ köztünk, a társaság középpontja lett, és oszlopos tagja volt a csapatnak – gondol vissza az énekesnő egykori növendékére. – Az énektudásért az énektanárom, Sík Olga néni felelt, de volt színjátszástanár is. Sokféle területen képeztük őket, elég komplex tudást kaptak. Olga néni nagyon kritikus volt mindenkivel, de érdekes módon Győzit mindig építő szavakkal biztatta, és jól is sikerültek neki a félévi vizsgái.”

Győző lelkes növendéke volt Csepinek (Fotó: Story-Best Archívum/fotocentral.hu)

„Volt valami hallása…”

Nem volt könnyű meglátni Győzőben a jövő nagy sztárját. „Én nem mondom, hogy elsőre óriási tehetséget láttam Győziben. Volt valami hallása, de inkább csak a rettentő nagy érdeklődést és örömet láttam a szemében, hogy ide járhat, hozzánk. Úgy gondolkodtunk, hogy aki egy kicsit is érzi, hogy odavaló, motoszkál benne valami több, az jöjjön, és úgyis eldől, hova vezet az útja. Győzi egyetlen órát sem hagyott volna ki, és rengeteget tanult, fejlődött a két év alatt. Énekelve zongorázott, színészkedett, úgyhogy szép lassan világossá vált számomra, hogy nagyon komolyan szeretne befutni, és sikeres lenni” – meséli Éva, aki tudta – noha az iskolája két év után bezárt –, hogy egyszer biztosan hallani fog még Győzőről.

„Le a kalappal!”

És így is lett. 2000 márciusában berobbant a Romantic Völgyi Zsuzsival, Kunovics Katinkával, a formáció élén Győzővel. „Az az együttes telitalálat volt, és nagyon jó érzés volt tudni, hogy én bátorítottam azt a gátlásos fiút, aki aztán ilyen sikeres lett. Nagyon büszke vagyok rá, hogy én fedeztem fel. Szeretettel emlékszem rá, és sokszor visszahallom, hogy ő is szeretettel emlegeti ezeket az éveket.”

Győző saját valóságshow-ja után a ValóVilágban vezetett műsort (Fotó: Sajtóklub RTL2/fotocentral.hu)

A Győzike Show kapcsán viszont az énekesnőnek először felemás érzései voltak. „Nem hittem a fülemnek, amikor meghallottam, mibe vágja a fejszéjét. Csodálkoztam az akkor még ismeretlen műfajon, és hogy Győzi így kiteszi a családját, a magánéletét. Aztán később megértettem, hogy az emberek ezt imádják. Úgyhogy le a kalappal, mert rengeteget dolgoztak, és talán máig Győzié a valaha volt legnézettebb műsor. ’94-ben ott, nálunk, a Popsong Stúdióban valami elindult, és máig tart a siker, a pénz, a csillogás. Örülök, hogy én adtam az első löketet.”

Kiemelt képek: Birton Szabolcs, Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!