Címlapsztori

Fésűs Nelly és Vajtó Lajos – Titkolták kislányuk elől, hogy új házba költöznek

Egymásra néztek, és pontosan tudták, megtalálták ­álmaik otthonát – csupa nagybetűvel.

Madarat lehetne fogatni velük, amiért évek kitartó munkájának köszönhetően ráleltek az otthonukat, a házaspár ­júliusban vette birtokba az új ­lakhelyét. Ritka az a pillanat, amikor egy ház és lakói ennyire összesimulnak, és a falak boldogságot, a valódi otthon melegét sugározzák. Amint lehetett, a tettek mezejére léptek, és otthonná alakították ezt a csodálatos mediterrán típusú ingatlant. „Imádom a hatalmas, egybefüggő tereit. A meglévő bútoraink egy részét magunkkal hoztuk, a többit most vásároltuk. Mindketten erőteljes személyiségek vagyunk, így megállapodást kötöttünk: amire a másik nemet mondott, az nem mehetett” – meséli ­Nelly. Ámulva nézünk körbe a házban. A házigazdák tudatosan kerülték a túlzsúfoltságot, nem törték meg bútorokkal a csoda szép, szabadságérzetet adó tereket, inkább a kellemes hangulatra törekedtek. „Függönyök sincsenek, szép területre néznek az ablakok, nem szeretném eltakarni azokat. Az ablakokon elektromos redőny van, az adja a sötétséget, de nincs túlelektronizálva a ház. A mi otthonunk nem okosotthon, hanem leginkább egy otthon” – mondja Nelly.

Nelly sok időt tölt a „dívaszobában”, itt szokott szöveget tanulni, és a pici szoba egyébként a jelmezeit rejti (Fotó: Schumy Csaba/fotocentral.hu)

A színésznő és üzletember férje titkos hadműveletként vezényelte le a házvásárlást, amivel óriási örömöt szereztek közös kislányuknak, a nyolcéves ­Elzának. „Semmiről sem tudott, már csak akkor hoztuk ide, amikor elkészült a birodalma. Óriási volt az öröme! – meséli a színésznő. – A szobájában az íróasztalon, a zongoráján, a tanuláson és a pihenésen van a hangsúly. Itt rendnek kell lennie. A padlástérben viszont kialakítottunk neki egy játszóbirodalmat. Ott lehet kupit tartani, bezárom az ajtót, és akkor nem látom.” A ház többi részében viszont rend és tisztaság uralkodik, miközben őrzi az igazi családi fészek hangulatát. Ezt csak fokozzák a virágok, amelyek az első pillanattól csodásan érzik magukat a helyükön. „Ez egy álomház! Nem hittem, hogy létezik ilyen, azt pedig végképp nem, hogy egyszer a miénk lesz. Erről álmodni sem mertünk” – búcsúzik tőlünk a büszke családfő, Vajtó Lajos.

A színésznő hatalmas örömöt szerzett Elzának az új házba költözéssel (Fotó: Schumy Csaba/fotocentral.hu)

Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!