Címlapsztori

Pécsi Ildikó és Szűcs Lajos – A támadások csak megerősítették a házasságukat

Keveset tudni arról, kik voltak a színésznő szerelmei, és végül mi miatt horgonyzott le a férje mellett. Most ez is kiderül!

Úgy volt, ahogy volt címmel október elején megjelenik ­Pécsi Ildikó életrajzi könyve, amelyet fogadott fia, L. Péterfi­ Csaba jegyzett le a színésznő emlékiratai, hátrahagyott hangfelvételei és a barátai elmesélései alapján. A már előrendelhető kötetben számos eddig ismeretlen történetet talál majd az olvasó, és a színésznő szerelmi életének titkairól is lerántja a leplet a szerző. „Lajos bácsi és Ildikó 50 évig éltek együtt, legendás szerelem volt az övék, de az igazsághoz hozzátartozik, ez a kapcsolat egyáltalán nem egy sírig tartó házasságnak indult. Ildikó nem is számított arra, hogy ebből komoly elköteleződés lehet. Amikor 1962-ben Dorogon először találkoztak, és Lajos bácsi azt mondta: az a gyönyörű színésznő Az aranyemberből egyszer a felesége lesz, Ildikó kinevette, és azt mondta: ez csak egy nyikhaj, ő pedig a férfiakat szereti, nem a kisfiúkat. Évekkel később az Olimpia Bárban találkoztak újra, ahol Lajos bácsi tovább ostromolta őt, és akkor Ildikó azt mondta, jó, találkozzanak szilveszterkor, de persze ezt sem gondolta igazán komolyan. Mindez májusban történt – eleveníti fel a történetet a szerző. – Aztán elérkezett az év utolsó napja. Ildikó akkor egy másik nagyon híres focistával járt, egy társaságban búcsúztatták az évet, de aznap éjjel szakítottak. Igazából bosszúból ment el a találkozóra Szűcs Lajossal. Otthagyta a társaságot, és kijelentette: majd az lesz a férje, akivel most fog találkozni. Persze még ezt sem gondolta igazán komolyan. Sőt amikor férjhez ment, még akkor is úgy gondolta, pár év múlva majd el fognak válni. Aztán az a szilveszteréjszaka egészen különösen alakult. Amikor Lajos bácsi felinvitálta Ildikót egy privát szobába, a színésznő úgy gondolta, csak egy újabb trófeának tekinti őt a focista. Nem volt ez ismeretlen dolog Ildikó számára, sok férfi akarta őt megszerezni csupán egyetlen éjszakára. Itt azonban minden másként alakult. Szűcs Lajos ugyanis egész éjszaka csak simogatta a színésznő kezét, és azt mondogatta: ’Én magát szeretem.’ Aztán pedig elaludt a vállain. Ez volt az első közös éjszakájuk története.”

Fotó: Szalay Zoltán/Fortepan

A szülők ellenezték a kapcsolatot

Ezt a kapcsolatot azonban szinte senki sem nézte jó szemmel. „Erről a házasságról mindenki megpróbálta lebeszélni Ildikót és Lajos bácsit is – mondja a fogadott fiú. – Ildikó édesanyja soha nem is volt jóban a lánya férjével, még akkor sem, amikor egy házban éltek. Ő egy orvost vagy egy művészt szánt volna a lányának. Az asszony haláláig megmaradt a rossz viszony. Ha Lajos bácsi otthon tartózkodott, az anyósa bezárkózott a szobájába, és ki se dugta az orrát, nehogy találkoznia kelljen a vejével. Ildikót a barátai, például Keleti Éva fotóművész is próbálta meggyőzni, hogy ebből a házasságból semmi jó nem sülhet ki. Ráadásul Lajos bácsi szülei sem lelkesedtek az ötletért, sőt később sem fogadták el a fiuk házasságát. Lajos bácsi megszakította a kapcsolatot a rokonaival, még a saját húgával is. A sok külső támadás csak megerősítette Ildikóék házasságát. A másik pedig, ami furcsa módon még közelebb hozta egymáshoz ezt a két embert, az a távolság volt. Lajos bácsi ugyanis rengeteget utazott. Ildikó úgy mesélte, az első hat évben jó, ha egy évnyi időt együtt töltöttek. A házasságot a kezdetektől fogva Lajos bácsi gondolta komolyabban, és ő hozta a nagyobb áldozatokat. Ildikó inkább brahiból ment csak hozzá, de aztán az évek alatt valóban kibontakoztak közöttük a nagy érzelmek.”

A hamarosan megjelenő könyv sok meglepetéssel szolgál majd a színésznőről (Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu)

Nagyon házasodni akart

Így lett a férfivaló szexszimbólumból tisztes feleség. Pedig Lajos bácsi előtt számos, eddig senki által nem ismert kapcsolata volt, de a könyvben ezekről is lehull majd a lepel. „A történethez hozzátartozik, hogy Ildikó akkor már nagyon férjhez akart menni, de az előző kapcsolatai rendre zátonyra futottak. Fodor Antal pécsi koreográfussal technikai akadálya volt a házasságuknak, aztán volt egy nagy szerelme, egy festőművész, akinek egy miniszterhelyettes lánya volt a menyasszonya, ám Ildikó kedvéért felbontotta az eljegyzését – meséli Csaba. – Aztán politikai okokból mégis vissza kellett táncolnia, és elvenni azt a lányt. Őt követte a kor egyik másik híres focistája, közvetlenül Lajos bácsi előtt. A kor egyik nagyágyúja a válogatottban. A szőke labdazsonglőr azonban nem viszonozta igazából Ildikó érzelmeit, ez vezetett a szakításhoz. Ez a szakítás volt az, ami Ildikót tulajdonképpen Lajos bácsi kezei közé taszította, és aminek köszönhetően kibontakozhatott egy 50 éven át, a sírig tartó szerelem.”

Kiemelt kép: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!