Címlapsztori

Borbás Marcsi – Nincsenek sztárallűrjei

Kétségkívül hazánk egyik legkedveltebb televíziós személyisége, akiért még a pályatársai is rajonganak. Nos, éppen ők azok, akik segítenek megfejteni Borbás Marcsi, a Gasztroangyal titkát.

Az 53 éves műsorvezető már számos hivatalos elismerést kapott, a napokban pedig Prima Primissima-díjra jelölték. Bizonyára minden trófea fontos polcra kerül a vitrinjében, azt azonban minden szakmabeli tudja: a mai, öldöklő médiaversenyben a legnagyobb dolog a versenytársaktól bókot kapni.

Kollégái is a rajongói

Ha létezik is irigység, önzés, könyörtelen harc, van, amiben nincs vita a tévés szakmában: Borbás Marcsi sikere vitathatatlan, megérdemelt és elismerésre méltó. A Gasztroangyalt ráadásul mindenki szereti, éppen olyan közvetlen a kollégáival, mint bárkivel a műsoraiban. „Azért kedvelem Marcsit – mondja Liptai­ ­Claudia –, mert nagyon hiteles abban, amit csinál. Nagyon érthető egy laikus számára, amilyen én is vagyok.Tudtam a telefonszámát, és felhívtam, hogy mit csináljak a spanyol csigákkal, ha nem akarom, hogy megegyék az egész kertet. Segített rajtam.” Szily Nóra is rajong érte. „Nagyjából egy időben kezdtük a pályafutásunkat Marcsival, aki azóta is megmaradt annak a lánynak, mint aki huszonévesen volt. Mit sem változott az idő múlásával, nincsenek sztárallűrjei, sem egy rossz szava másokhoz. Igazi önazonos személyiség, aki pontosan olyan a civil életben, mint amilyennek a képernyőn láthatjuk. Ő nem egy megcsinált, kitalált karakter, egy jól felépített brand, hanem egy közülünk, aki sosem akart többnek tűnni másoknál. Ebben rejlik az ereje. Őszinte, kedves és nyitott személyiség, aki bárhol, bármikor, bárkivel szóba elegyedik. Sosem hallottam tőle, hogy másokat szidna, vagy negatív jelzővel illetne, épp ellenkezőleg. Elképesztő az a pozitív energia, ami árad belőle. Feltölt és inspirál másokat, egy követendő példa, egy igazi értékes ember, akinek a személyiségén nem torzított sem a média, sem pedig a siker.”

Szeret és tud is főzni, a Gasztroangyal azonban több egy főzőshow-nál: Marcsi életszemléletét tükrözi (Fotó: Smagpictures)

Gundival duettezett

Ki ne emlékezne a Játék határok nélkül című vetélkedőműsorra, aminek Marcsi három évadon át volt a háziasszonya? Műsorvezetőtársa, Gundel Takács Gábor mai napig jó szívvel emlékszik vissza közös munkájukra. „Általában fenntartásokkal állok a páros műsorvezetéshez, mert nem sok értelmét látom annak, hogy felváltja mondjunk fel egy olyan szöveget, amit egyébként egyedül is be tudnék magolni, Marcsival viszont más volt a helyzet. Az első pillanattól fogva egy hullámhosszon voltunk, hiszen ő is egy vidám ember, ráadásul nagyon jól improvizál. Nem fagy le a váratlan helyzetektől, gyorsan és jól reagál, úgyhogy folyamatosan ment az ’adok-kapok’. Ilyen összhangot kevesekkel éreztem, és azt gondolom, hogy csak így van értelme a páros műsorvezetésnek. Ha élővé tudjuk varázsolni a műsort, ha megvan a kémia és az interakció. Szerettem vele dolgozni. Tehetséges televíziósnak tartom!”

Az légy, aki vagy!

Marcsi ugyan még nem vehette át, de már a Prima Primissima-jelölés is nagy rang, hiszen azon kiválóságokra szavazhatunk, akiknek a teljesítménye, emberi tartása, értékrendje követendő lehet mindannyiunk számára. A Magyar sajtó kategóriában jelölték. „Nagyon boldog vagyok, hogy az idei év jelöltjei között szerepelhetek. Óriási megtiszteltetés, mindenkinek nagyon szépen köszönöm!” – írta a közösségi oldalán a Gasztro­angyal, akinek bejegyzését közel ötvenezren kedvelték, hű követői pedig nem győztek gratulálni neki. „Már rég itt volt az ideje, mert jól csinálsz mindent, amihez hozzányúlsz. Ennek okát én abban látom, hogy mindig mindenben hiteles vagy, nem nagyzolsz, nem akarsz másnak látszani, és egyáltalán nem szégyelled kimutatni a valós érzelmeidet. A hangsúly itt a valóson van. Neked sikerült magadévá tenned Charlie örökbecsűjének a lényegét, nevezetesen, hogy ’az légy, aki vagy’!”

Nagybetűs nő

Soma Mamagésa az elsők között gratulált Marcsinak a jelöléshez, aki szerinte egy igazi nagybetűs nő. „Marcsi titka abban rejlik, hogy nem akar másmilyen lenni és mást mutatni, mint amilyen. Ez pedig nagyon nagy kincs. Mindemellett pedig szellemileg és érzelmileg is végtelenül intelligens, alázatos és felkészült, ami rendkívül vonzóvá teszi. Én is csak tanulni tudok tőle, ő egy igazi gyöngyszem!” – mondta lapunknak Spitzer Gyöngyi.

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!