Címlapsztori

Villányi „Fresh” Andi – Esküvőjéről ment az első kemoterápiás kezelésre

A 39 éves énekesnőt még a legrettegettebb betegség sem tudta eltántorítani attól, hogy véghez vigye álmait. Villányi „Fresh” Andi élete legdrámaibb időszakában kelt egybe a párjával.

Először a Best magazinnak mesélt drámai küzdelméről a Fresh együttes énekesnője, aki nyolc hónapon keresztül küzdött a mellrákkal. Andi korábban is egy életvidám, derűs ember volt, ám ez a betegség megtanította arra, minden szomorkodással töltött nap csak időpazarlás. Még a kemoterápia alatt is fontos volt számára, hogy kikapcsolódjon, hobbijainak hódoljon. Nem engedte, hogy eluralkodjon rajta a depresszió, csak egyetlen dolgot tartott szem előtt: fel kell épülnie! Ebben a nehéz csatában nagy szerepet kapott Andi párja, János is, aki megismerkedésük óta mindenben támogatja az énekesnőt. Még 2018-ban egy 15 éves barátság alakult át szerelemmé. Négyévnyi szingliség után az énekesnő a világ legboldogabb emberének érezte magát, ami átsegítette a legszörnyűbb időszakon is.

„Gyorsított ügyintézésben részesültünk”

Idén januárban talált csomót a mellében Andi, aki azonnal orvoshoz fordult. A diagnózis lesújtó volt: rosszindulatú daganat. Az énekesnő összeomlott a hír hallatán, ráadásul éppen azon a napon volt János születésnapja, amikor megérkeztek a leletek. Rendkívül nehéz volt közölnie a szerelmével, hogy súlyos betegségben szenved. Amikor párja elé állt, az fogalmazódott meg benne, mihamarabb szeretné vele összekötni az életét. „Még 2019 augusztusában, egy horvátországi nyaralás alkalmával történt meg a lánykérés, és mind a ketten úgy éreztük, itt az ideje hivatalossá tenni a szerelmünket. Jancsi megerősített, ő is éppen erre gondolt, amikor kimondtam: beteg vagyok. Szívszorító pillanatok voltak ezek – kezdte a Storynak az énekesnő, aki semmiképpen sem vágyott nagy lakodalomra. – Csak a szűk családunkkal szerettük volna megosztani az örömünket. Csütörtökön döntöttük el, hogy összeházasodunk, szombaton pedig már férj és feleség voltunk. Kaptam egy orvosi igazolást, amit felmutattunk a hivatalban, így gyorsított ügyintézésben részesültünk” – árulta el Andi, aki hozzátette, a polgári szertartásra Esztergomban került sor még február 6-án, hagyományos lakodalom pedig nem volt.

Szűk családi körben házasodtak össze (Fotó: Smagpictures)

Együtt vásárolták meg a gyűrűt

Minden úgy alakult, ahogy azt a pár megálmodta. Akkor is éppilyen esküvőre vágytak volna, ha ebben az időszakban Andi teljesen egészséges. „Ez volt életem egyik legboldogabb napja, egy cseppet sem árnyékolta be a betegségem. Együtt mentünk el az ékszerüzletbe is, ahol a lehető legegyszerűbb, ám számunkra a legszebb karikagyűrűt vásároltuk meg. Óriási segítséget kaptam Frenyó Nóritól, aki esküvői ruhák tervezésével foglalkozik, és a Survivor című műsorban is szerepelt. Pár nap alatt olyan ruhát szabott rám, ami abszolút az én személyiségemet tükrözte, csodálatosan éreztem magam benne. Sosem lehetek érte elég hálás neki! A legidősebb kutyusunk, Bambi volt a gyűrűhordozó, aki egy tizennyolc éves kínai meztelen kutya, a többiek pedig a ’koszorúslányok’. Számomra ez a menyegző volt a legtökéletesebb, amit el tudok képzelni” – mondta boldogan az énekesnő.

Bambi, a kínai meztelen kutyájuk volt a gyűrűhordozó (Fotó: Smagpictures)

Romantikára vágynak

Később még elképzelhető, hogy egy jelképes, tengerparti-mezítlábas szertartást is szeretnének a férjével egy gyönyörű, trópusi helyszínen, ahol csak ők ketten lesznek. „Tulajdonképpen ez most egy annyira bensőséges ’igen’ volt, hogy nem megerősítésre van szükségünk, maximum egy kis felhőtlen romantikára a nehéz időszak után. Szinte az esküvőmről mentem az első kemoterápiás kezelésemre. Ám az a boldogság, amit akkor éreztem, úgy hiszem, segített átvészelnem a betegséggel járó borzalmakat” – árulta el lapunknak Andi.

A férfiak is veszélyeztetettek

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja. Andi a saját történetével szeretné felhívni a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. Magyarországon, a nők körében ugyanis ez a második leggyakoribb daganatos megbetegedés. Évente hét-nyolcezer új esetet diagnosztizálnak az orvosok, és a betegek egyharmada bele is hal a szövődményekbe. Csak kevesen tudják, hogy ez a kór nem csak a nőket érinti, a statisztikák szerint évente körülbelül 200 férfi is talál csomót a mellében.

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!