Napi friss

Toldi Sanyi, az X-Faktor versenyzője: „A fiam érkezése megváltoztatta az életemet”

Az X-Faktor élő showjába jutott a fiatal énekes, aki egy pár hónapos kisfiú édesapja. Bizony, nehéz döntés volt számára, hogy otthagyja a biztos megélhetést nyújtó munkahelyét, és az X-Faktorban versenybe szállva mindet egy lapra tegyen fel.

A Storynak mutatja meg először párját és gyönyörű kisfiát az X-Faktor énekese, Toldi Sanyi. Iskolai szerelemből született a kapcsolat, és néhány hónapja már családot is alapítottak. „Vanesszával osztálytársak voltunk, annak idején még osztálytársakként ismertük meg egymást, egy padban ültünk. Az elején csak barátok voltunk, de idővel érezni kezdtük, hogy mennyire hasonlítunk a belső tulajdonságainkat tekintve. Mindkettőnkben megvolt a tisztelet, a szeretet a másik iránt, majd szép lassan a barátságból kialakult a szerelem. Öt éve ismerjük egymást, és négy és fél éve vagyunk együtt.”

Néhány hónapja, hogy a húszéves énekes édesapa lett. „A kisfiam is a Sándor nevet kapta. Az apukám és a nagypapám is Sándor volt, nem szakítottuk meg ezt a családi hagyományt. Sokszor szoktam énekelni neki, van egy videóm is, ahogy ülök a babakocsi mellett, és az Aludj el kisemberrel altatom. Nagyon fogékony a zenére. Amikor gitározok neki, érdeklődve figyeli, hol a jobb kezemet, ahogy pengetek, hol a balt, ahogy fogom le az akkordokat, és próbálja összerakni a kis fejében, hogyan keletkeznek ezek a hangok. Muzsikus családból származom, habár apukám és a papám is játszott hangszeren, de én már nem hallottam őket játszani, mert végül felhagytak a zenéléssel, de a család úgy mesélte, mindketten nagyon jók voltak benne. Dédpapám viszont hegedült, járt muzsikálni, szóval, valószínűleg a kisfiam is örökölte a zene szeretetét. A kis Sanyi érkezése teljesen megváltoztatta az életemet, sokkal céltudatosabb lettem. Tudtam például, hogy nem válogathatok a munkák között, nem váltogathatom állandóan a munkahelyeket. Azelőtt, ha nem voltak szimpatikusak a kollégák, másnap már nem mentem, de miután felelős lettem egy kis életért, megtanultam, hogy kezelni kell a konfliktusokat.”

Toldi Sanyi és kisfia (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu)

Sanyi tavaly a The Voice versenyzője volt, de a Párbajok során kellett búcsúznia. „Akkor azt éreztem, többé nem fogok tehetségkutatóban indulni. Szóval, mikor kiderült, hogy újra lesz X-Faktor, először azt gondoltam: kizárt, hogy jelentkezzek. De innen visszanézve most már örülök, hogy nem adtam fel az álmaimat, hiszen bekerültem az élő show-ba – meséli az énekes, aki a tavalyi csalódás után civil állást keresett. – Elkezdtem dolgozni, először felszolgálóként, aztán a Széchényi Fürdőben. Úgy voltam vele, hogy otthagyom a zenei szakmát, magam sem gondoltam volna, hogy aztán ilyen hamar visszaterel erre az útra a sors. Bevallom, kemény döntés volt, hogy vállaljam-e az X-Faktort, mert ehhez fel kellett mondanom a munkahelyemen. Apaként pedig ez nagyon nehéz, hiszen felelős vagyok a kisfiamért. Úgyhogy, most visszatértem a régi szakmámhoz, és alkalmanként, ha az időm engedi, fodrászként dolgozom, hogy azért keressek némi pénzt. De az biztos, hogy a család megérzi, hogy most nincs állandó bevételem. Szóval nehéz most, mert még életemben nem voltam ilyen fáradt. Nagyon készülök az élő showk-ra, de közben a kisfiamat és az édesanyját sem hagyhatom cserben. Mégis arra gondolok, hogy ezt az áldozatot most meg kell hoznunk, mert ez most egy befektetés a jövőbe. Az X-Faktor segíthet, hogy ezek után úgy élhessek, ahogy álmaimban: a zenéből. A műsor abban is segít, hogy összeszedettebb legyek, hiszen mindig időben ott kell lenni mindenhol, be kell osztani a feladataimat. Már ez is egy fontos tanulság, mert őszintén szólva eddig elég szétszórt voltam. De édesapaként, és versenyzőként ezt nem engedhetem meg magamnak.”

Gáspár Laci és mentoráltjai (Fotó: RTL)

„Laci érzi, milyen vagyok”

Gáspár Laci lett Sanyi mentora. „Nagyon jó, hogy Laci rengeteg energiát fordít arra, hogy segítsen, próbál minél többet kihozni belőlem – mondja az énekes.  – Ráadásul, nem a saját ötleteit erőlteti, hanem próbál rájönni, nekem mi állna jól. Érzi, hogy milyen vagyok, és ezért abszolút felszabadulhatok mellette.”

Kiemelt képek: Olajos Piroska/fotocentral.hu; RTL

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárotthon különszáma!

A Story őszi különszáma kapható az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!