Címlapsztori

Sallai Nóra: Egy útkereszteződésben kezdődött és ért véget a boldogsága

Nincs, aki ne hallott volna a rettenetes balesetről, amely a Jóban Rosszban Mónika nővérkéjével és kisfiával történt.

Sallai Nóra szep­tember 28-án este szenvedett balesetet. Egy gyerekzsúrról hazafele tartva, Alsónémedi egyik mellékutcájáról fordult ki a főútra, ám nem kapta meg az elsőbbséget: egy lakott területen 130 km/h-ás sebességgel száguldó, szinte kivilágítatlan autó szállt bele. A kocsiban állítólag egy olyan társaság utazott, amelynek már többször meggyűlt a baja a hatóságokkal. A színésznő autója a becsapódás következtében felborult, a színésznő és ötesztendős gyermeke pedig életveszélyes sérülést szenvedett, válságos állapotban kerültek kórházba – az ötéves Bende életéért már a helyszínen küzdeni kellett. Azóta sajnos kiderült: a kisfiú belehalt a sérüléseibe.

A sors szomorú fordulata, hogy pont egy egykor nővérkét alakító színésznő került intenzív osztályra… Nóra 2011-tól hét éven át játszott a Jóban Rossz­ban című sorozatban. Kedvessége, közvetlensége miatt nem csak a nézők, az olvasók is megkedvelték. A Bestnek mesélt arról, hogyan találta meg vőlegénye, Bence oldalán a rég keresett boldogságot, beszámolt az esküvőjéről, a várandósság izgalmairól, és náluk mutatta meg először kisbabáját is.

Nagyon készült a kis Bende érkezésére, aki 2018 decemberében jött világra (Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu)

Óvodásként is harcolt az életéért

Nóra egyszer már hosszú hónapokig küzdött az életéért. Óvodáskorában fejlődési rendellenességet, pitvari sövényhiányt, azaz lyukas szívet diagnosztizáltak nála, műteni kellett. A mellkasán levő húszcentis heg azóta is mindennap emlékezteti őt a történtekre és az azt követő időszakra, ugyanis a beavatkozást követően fél éven át kellett kórházban maradnia. „Egyszer megkérdeztem anyut, hogy ha baj van a szívemmel, akkor én már nem leszek szerelmes? A mesékből, a filmekből kisgyermekként összeraktam, hogy a szívnek és a szerelemnek van valami köze egymáshoz…” De bizony hogy szerelmes lett, előbb Tháliába. Fővárosi lányként először vidéken bizonyított: játszott a debreceni Csokonai, majd a Szegedi Nemzeti Színházban, aztán visszatért Budapestre, akkor már szabadúszóként több színpadon is fellépett: láthatta a közönség a Karinthy, az Új, a Thália Színházban és a Mikroszkóp Színpadon is. Az országos ismertséget aztán a Jóban Rossz­ban hozta el számára.

2011 és 2018 között játszotta Mónika nővérke szerepét (Fotó: TV2)

A sorsszerű találkozás

Belegondolni is szörnyű, mit érezhet a színésznő férje. Nem csoda, hogy a hírek szerint a rokonai, a barátai egy pillanatra sem hagyják magára… Nóra és Bence 2014-ben szerettek egymásba. Egy budapesti piros lámpánál történt meg a nagy találkozás. „A Bajza utcán sétáltam, és már messziről kiszúrtam a csinos férfit, aki velem szembejött. Láttam, hogy engem figyel. Én sem tudtam levenni róla a szemem. Elhaladtunk egymás mellett, majd megálltam a piros lámpánál. Visszarohant, és megkérdezte, nem lenne-e kedvem meginni egy kávét. Hirtelen, talán védekezésképp, azt feleltem, már van valakim, de ez nem volt igaz. Akkor megpróbálta elkérni a telefonszámomat, de eszemben sem volt megadni, pedig bevallom, nagyon tetszett. Csalódottan azt kérdezte: ’Akkor ennyi?’ Mondtam, hogy vasárnap 11-kor találkozhatunk ugyanennél a kereszteződésnél.”

Bencével pont tíz éve találtak egymásra (Fotó: Nagy Zoltán/fotocentral.hu)

„Olyan volt, mint egy tündérmese”

Egy útkereszteződésnél kezdődött a szerelmük, és most pont egy útkereszteződésnél vált rémálommá az életük. Pedig a filmbe illő megismerkedést hamarosan egy romantikus lánykérés követte. „Toszkánában voltunk egy rokonunk esküvőjén. Rá néhány nappal Sienában, egy szűk kis utcában Bence letérdelt elém, és feltette a nagy kérdést. Én először csak annyit kérdeztem: ’Most hülyéskedsz, tényleg, komolyan?’ De utána sokmilliószor elismételtem, hogy: ’Igen, igen, igen…’”

Napra pontosan megismerkedésük után három évvel, január 30-án tartották a polgári esküvőjüket szűk körben, majd azon a nyáron egy egyházi szertartáson is egybe keltek. Vagy ahogyan Nóra viccesen mondta: „Férjhez mentem a férjemhez… Sokan mondják, a házasság semmin sem változtat, ez csak egy papír, de én nem így érzem.” Nóra azt is elárulta, miért érezte úgy, hogy Bence az igazi. „Jól kiegészítjük egymást. Határozott, ugyanakkor romantikus is. Az életritmusunk is hasonló, könnyen össze tudjuk egyeztetni a dolgokat. Az egész megismerkedésünk olyan volt, mint egy tündérmese. Remélem, ez jó jel arra nézve, hogy a házasságunk is ilyen lesz. Abban azért megállapodtunk, hogy két esküvő elég volt egy időre, legalábbis az elkövetkező ötven évre. Az aranylakodalmunkat természetesen majd megüljük. Tudom, hogy számomra Bence az igazi társ, és bármi történjék is, kitartunk egymás mellett.”

Kiemelt kép: Szabó Lilla/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!