Napi friss

Trokán Péter sem hagyta szó nélkül a Verebes Lindával történteket

Verebes Linda szülési szabadságról tért volna vissza a színpadra, de csalódnia kellett.

Nagy port kavart Verebes Linda minap közzétett Facebook-bejegyzése, amiben beszámol arról, hogy a Veres 1 Színházban három előadásából csupán egybe várták vissza, a másik két szerepét azok tartották meg, akik beugrottak a helyére, míg ő szülési szabadságon volt.

Trokán Péter – aki a színház Az egérfogó című darabjában játszik – kommentben reagált a színésznő soraira. „Drága Linda! A döbbenet még nem múlt el bennem tegnap este óta, amikor Az egérfogó előadás után mondtad, hogy ez volt az utolsó. Akkor sem hittem el, most sem. Jó volt veled, és várom a telefont!”

Reagált a színház

A Veres 1 Színház Telexnek küldött közleményében azt írta, Verebes Linda azt várja el, hogy az őt helyettesítő színészektől elvegyék a szerepeket, vagy lekettőzzék azokat. „Ezek az előadások havonta átlagosan egy alkalommal láthatók, ami ebben az utóbbi esetben azt jelentené, hogy kéthavonta jutna lehetőség játszania őket neki vagy a kolléganőjének. Ez sem szakmai, sem emberi szempontból nem optimális, és ezt a szakmájára hivatásként tekintő Verebes Linda is biztosan tudja.” A színház közleményéből az is kiderül, hogy Verebes Linda esetében mindössze tíz előadásról van szó, így más felkérésnek is eleget tudna tenni, vagy akár le is szerződhet máshová.

Az év sztáreseménye hamarosan! Szavazz a sztárokra, és nyerj!

A Veres 1 Színház ráadásul nem társulati formában működik, senki sem áll alkalmazásban náluk, ahogy határozatlan idejű foglalkoztatási kötelezettségük sincs bárkire nézve, hiszen a színészekkel darabszerződést kötnek. A színház azt is hozzátette: minden szülés után visszatérő színésznőt szívesen várnak vissza, maximum más szerepben.

Közleményüket később a Facebookon is megosztották.

Kiemelt képek: Birton Szabolcs/fotocentral.hu, TV2

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!