Napi friss

Kitálalt Alain Delon magyar szerelme: „Viharos gyorsasággal történt minden”

A 88 éves korában elhunyt színész és Éva kapcsolata rettenetes véget ért.

Alain Delon nagy nőcsábász volt, és mint most halála után kiderült, egyszer egy magyar nő is a horgára akadt: Endrényi Éva. „A 2001-es monte-carlói nemzetközi cirkuszfesztiválon találkoztam vele először. Delon díszvendég volt, két sorral mögötte ültem, egyszerűen nem tudtam nem észrevenni, hogy hátra-hátrafordul, és rám pillant. Eszembe sem jutott, hogy ez mit jelent, hiszen én csak egy magyar nő voltam, nem világhíresség, mint ő. De a szünetben odajött hozzám, és tényleg viharos gyorsasággal történt minden…” – idézte fel a több mint húsz évvel ezelőtt történteket Éva a Kiskegyednek.

Alain Delon és Éva útjai ezután szétváltak. „Folytattam a normális életemet, azaz csak folytattam volna, ha nem kapok egy levelet. Tőle jött, de valójában – mint ez később kiderült – mindent a titkára intézett. Akkor Delon Svájcban élt, külön a feleségétől, és meghívott magához. Az utat megszervezni nem volt egyszerű, végül is úgy kaptam hosszabb időre vízumot, hogy beiratkoztam egy kinti nyelviskolába. Alain Neuillyben lakott, cabrio Rolls-Royce-szal várt rám, majd elautóztunk hozzá. Én ragaszkodtam ahhoz, hogy külön aludjunk, eleinte ez így is volt – mesélte, és hozzátette: emiatt közös kép sem készült róluk, ráadásul titoktartási szerződést is kötöttek vele az érkezése előtt. – Persze hogy megütköztem ezen, de most őszintén, ki hagyott volna ki emiatt egy Alain Delont?”

Az év sztáreseménye hamarosan! Szavazz a sztárokra, és nyerj!

A francia színész és magyar kedvese kapcsolata azonban nem alakult túl fényesen. Delont nagyon zavarta, hogy Éva semmit sem ért franciául, de angolul is hiába beszélt hozzá. „Jártam kint francia-nyelvtanfolyamra, így előfordult, hogy Alain ideges lett, és kiabált is velem, hogyha nem értettem, amit mond. ’Hogyhogy nem érted, hiszen hetek óta tanulod a nyelvet?!’, mondta emelt hangon, aztán elmondta angolul is. De úgy sem értettem, hiszen nagyon erős francia akcentussal és hangsúllyal beszélt… Úgyhogy – ezen nincs mit szépíteni – a nyelvi akadályokat akkor leküzdhetetlennek éreztem, és amúgy is tudtam, hogy nem egymásnak teremtettek bennünket.”

Alain Delon és Ann Margret a Volt egyszer egy tolvaj című filmben (Fotó: Getty Images)

Aztán egy nap minden rosszra fordult. „Nagyon rossz idő volt, ködös, borús, egyfolytában esett. Én fent aludtam az emeleten, amikor egyszer csak felébredtem, lementem, és láttam, hogy a fotelban ülve, újságot olvasva elbóbiskolt. Halkan odamentem hozzá, leguggoltam, és megsimítottam a homlokát. A kutyája, akit amúgy imádtam, abban a pillanatban gyakorlatilag az arcomba harapott. Védte a gazdáját. Ömlött a vérem, és iszonyúan megijedtem, sokkos állapotban voltam. Úgyhogy végül összecsomagoltam, és eljöttem. Azt hiszem, mindkettőnknek jobb volt így” – zárta beszámolóját Alain Delon magyar szerelme, Endrényi Éva.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!