Címlapsztori

Zoltán Erika üzeni: 60 felett sem lehetetlen lefogyni!

Noha a férje mindenhogy imádja, az énekesnőnek nem tetszett, amit a tükörben látott. 20 kilót dobott le az elmúlt időszakban.

Sok nő van a világon, aki nem elégedett a külsejével, Zoltán Erika is kiskora óta küzd a súlyával. Azt mondja, amint elkezdett serdülni, rögtön megváltozott a vékony, már-már csontos alkata, de az édesanyja segítségével visszafordították az elhízást. Onnantól kezdve viszont mindig figyelnie kellett az alakjára.

„Nem lehetetlen”

„Akkor ott, kiskamaszként egy folytonos harc vette kezdetét. Azóta örök háború dúl köztem és a súlyom között. A kilókat egyébként a nők a szülésig általában elég jól tudják kontrollálni, de ahogy telnek az évek, ez egyre nehezebbé válik. 40 év felett kemény munka, 50 felett kihívás, 60 felett már-már lehetetlennek tűnik lefogyni, de itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy megüzenjem mindenkinek: mégsem lehetetlen! Én is megcsináltam – kezdi Zoltán Erika, aki úgy véli, túl kellett jutnia a menopauzán, hogy mindez sikerüljön. – A változókor mellett a gerincsérvem és a rá kapott szteroidok sem segítettek a helyzeten. Úgyhogy hiába tartottam a fogyókúrás étrendemet, amíg 2 évvel ezelőtt nem búcsúztam el végleg a menopauzától, nem mozdult a súlyom. De ezután lassan elindult a változás.” Az énekesnőnek hatalmas löketet adott, amikor elkezdte érezni, beindult a fogyás. Személyi edző lánya, Zoé ekkortájt a rendszeres mozgást is beépítette az édesanyja életébe, így Erikának mára összesen 20 kiló feleslegtől sikerült megszabadulnia.

Lánya, Zoé személyi edzoként segítette (Fotó: Gazdag Éva)

Túlsúllyal és nélküle is

A változást az énekesnő közönsége hamar észrevette, és rengetegen megjegyezték neki, milyen bomba formában van. „Nagyon jólesnek a kedves szavak, de ami még szívet melengetőbb, hogy a közönségem túlsúllyal és anélkül is szeret – mondja. Úgy érzi, részben a szakmájának köszönheti, hogy ma is ilyen fitt, a színpad ugyanis, azt mondja, karbantartja testileg és lelkileg is. – Mit mondjak, elég jó érzés, hogy újra jók rám azok a ruhák, amiket nem hittem volna, hogy még valaha felveszek. De titokban azért reménykedtem, hogy így lesz, ezért is nem dobtam ki őket, csak elpakoltam. De most előkerült a doboz.” A kilókkal folytatott háborúban tehát épp fegyverszünet van. A nők életében meghatározó másik számmal, a korral viszont soha semmi baja nem volt az énekesnőnek. „Én teljesen rendben vagyok a 62 évemmel, és bár sok minden van, ami fiatalabb korában jobban működik az embernél, mégsem cserélném el ezt a számot kevesebbre, hiszen az élettapasztalatom és az emlékeim nagyon fontosak számomra.”

Szinte hihetetlen, amit a számok mutatnak a szülinapi tortán (Fotó: Archív)

„Napról napra erősebb”

Kíváncsiak voltunk, honnan ez a végtelenül optimista életszemlélet? „Azt azért tudni kell, hogy az én életemben mindennek az alapja a házasságom. Hogy az életem többi részét ilyen pozitívan kezelem, az annak köszönhető, hogy Robival 34 éve ennyire jól megvagyunk. Nekünk nemhogy gyengül, hanem napról napra erősebb a kapcsolatunk. Imádunk együtt dolgozni, ez az egyik legnagyobb összetartó erőnk. Ugyanazt a szakmát szeretjük, együtt találunk ki mindent, közös a munkánk, a célunk, az örömünk és a bánatunk is – mondja Erika. – Robi mindig azt mondta, ne foglalkozzak senkivel és semmivel, ő úgy imád, ahogy vagyok. De én azért tudtam, amikor a tükörbe néztem, hogy van itt min változtatni. És most, hogy sikerült lefogynom, a férjem is nagyon büszke rám, és rengeteget dicsér.”

Robival 34 éve nagyon jól kiegészítik egymást (Fotó: Archív)

Kiemelt kép:

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárotthon különszáma!

A Story őszi különszáma kapható az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!