Napi friss

Beismerő vallomást tett Matthew Perry orvosa

A színész orvosa akár 10 év börtönbüntetést is kaphat, amiért segített Perrynek a halálát okozó gyógyszerhez jutni.

Már majdnem egy teljes év eltelt, amióta a világhírű sorozat sztárja, a Jóbarátok Chandler Bingjét alakító Matthew Perry távozott az élők sorából. Halálának körülményeit azóta is vizsgálják, a CNN most újabb fejleményekről ír, ezt a Telex szemlézte. Az 54 éves színész holttestére tavaly októberben otthona jakuzzijában találtak rá. Halálát gyógyszer-túladagolás és fulladás okozta. A szervezetében akkora mennyiségű ketamint találtak, amennyire csak műtétek során van szükség.

A ketamin egy nagyon erős gyógyszer, amit többnyire depresszió, szorongás kezelésére és fájdalomcsillapításra használnak. A színész orvosa, dr. Mark Chavez bevallotta, hogy részese volt annak a ketaminterjesztésnek, amelynek következtében Perry is hozzájuthatott a szerhez. Emiatt bevonták az útlevelét és az orvosi engedélyét is, nem praktizálhat. Ötvenezer dollár, azaz több mint 18 millió forint óvadék ellenében azonban egyelőre szabadlábra helyezték. További sorsa a jövő tavaszra kiírt ítélethirdetésen dől majd el. Bár az orvos kész vádalkut kötni, a büntetése akár tíz év is börtön is lehet.

Mark Chavez, Matthew Perry orvosa (Fotó: Getty Images)

Matthew Perry személyi asszisztense, Kenneth Iwamasa és egy közeli ismerőse, Eric Flemming szintén együttműködött a hatóságokkal, és beismerték érintettségüket az ügyben. A legfőbb gyanúsítottakat viszont még mindig nem sikerült vád alá helyezni. Az ügyészség két fő célpontja, dr. Salvador Plasencia és Jasveen Sangha továbbra is ártatlannak vallja magát, és tagadják, hogy közük lenne a ketaminterjesztéshez. Az ő tárgyalásuk jövő év márciusáig még várat magára.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!