Címlapsztori

Galambos Lajcsi hogy fog táncolni betegen? Íme, az orvos válasza

A trombitás már a börtönben is a kórházrészlegen raboskodott.

Jó ideje arról szólnak a hírek, hogy Galambos Lajcsi lesz az idei Dancing with the Stars nagy dobása. Igaz, a büntetés végrehajtásnak is engedélyeznie kell a trombitás szereplését. De mi van a súlyos, életveszélyes betegségével? Ha nehezen kap levegőt, hogyan fogja bírni a többórás feszített táncpróbát? Rajongóit és irigyeit is a fenti kérdés izgatja a legjobban. A Story utánajárt.

Mint köztudott, a trombitaművész a COPD nevű krónikus tüdőbetegséggel küzd, ami miatt a büntetését is a baracskai börtön kórházrészlegén töltötte, hiszen betegsége úgy kívánta, folyamatos orvosi felügyelet alatt legyen. A betegségről több tüdőspecialistát is kifaggattunk, akik egyöntetű választ adtak annak kapcsán, hogy tüdőtágulattal belevághat-e valaki egy olyan emberpróbáló felkészülésbe, mint a táncos show-műsor, anélkül, hogy az állapota súlyosbodna. „A COPD egy gyulladás a légutakban, ami miatt a hörgők beszűkülnek, és ezáltal nehezebben áramlik a levegő. Ez nem egy gyógyít- ható betegség, ugyanakkor egyre jobban karbantartható, akár tünetmentessé is tehető. Minden stádiumban javasolt a mozgás, hiszen a légzőizmok ezzel is tornáztatva vannak, és a tüdőt edzeni kell. De természetesen azért vizsgálni kell azt is, ki mit bír el.”

Az év sztáreseménye hamarosan! Szavazz a sztárokra, és nyerj!

Galambos Lajcsi tehát zöld jelzést kapott, már ami az egészségi állapotát illeti. Sőt egyenesen a gyógyulását, pontosabban egy minőségi, tünetmentes életet jelenthet számára a Dancing with the Starsban való felbukkanása.

További részletek a legfrissebb Storyban!

Kiemelt kép: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!