Külföldi sztár

Halle Berry megint egy exével háborúzik: az apákkal van a baj, vagy vele?

A színésznő korábban a lánya miatt állt évekig perben-haragban a régebbi élettársával, most pedig a legutóbbi exférjével csatározik, és kizárólagos felügyeletet akar a fiuk felett.

Halle Berry azt állítja, 200 ezer dollárt – átszámítva majdnem 26 millió forintot – költött már el arra, hogy valahogy sikerüljön együttműködnie volt férjével, a francia Olivier Martinezzel (kiemelt képünkön jobbra) a közös fiuk, Maceo (kiemelt képünkön balra) nevelésében. Évek óta folyik a csatározás a tízéves gyerek miatt, most pedig a színésznő azt kérte a bíróságtól, hogy ítéljék neki a fiú egyedüli felügyelet jogát. Nem lát ugyanis más megoldást, hogy rendeződjön az áldatlan helyzet a családjában, mivel szerinte az exével képtelenség normálisan menedzselni a közös nevelést. Jó esetben a szülők a válás után is képesek kooperálni és a gyerek érdekeit szem előtt tartva, együtt megoldani a mindennapi problémákat. Nos, ez az, ami Halle szerint egyáltalán nem működik Martinezzel – sem.

Busás gyerektartást fizet

„Minden lehetséges utat megpróbáltam, hogy baráti legyen a viszonyunk, normálisan kommunikáljunk Olivier-vel, és bevonjam a fiunkat illető döntési folyamatokba. Ő azonban visszautasítja ezeket a próbálkozásokat, nem hajlandó az együttműködésre, mindent ellenez, és semmilyen a gyerekkel kapcsolatos fontos kérdésben nem hajlandó kompromisszumra – írta az 58 éves színésznő a peres papírokban. Azt mondja, a volt férje tulajdonképpen abból a gyerektartásból él, amit ő fizet neki Maceo­ után – havi 8000 dollárt, majdnem hárommillió forintot. Mert amúgy nem nagyon van munkája, alig-alig forgat. Ráadásul ő térített meg egy csomó perköltséget is az exe helyett. – Miközben ő rajtam élősködik, én nem engedhetem meg magamnak azt a luxust, hogy egy-két hónapig ne dolgozzak, mert rengeteg költséget kell fizetnem” – panaszolta a színésznő, aki korábban igyekezett rávenni az exét, hogy menjenek el együtt-nevelési terápiára, ami segítene nekik megoldani a konfliktusaikat és elsimítani a vitás kérdéseket. Olivier aztán nyáron nem járt el az ülésekre, mert néhány hétre hazautazott Franciaországba – Halle ezalatt ment a bíróságra.

A zenész Van Hunt négy éve lépett be az életébe

Nem tetszik a pótpapa

A színésznő szerint az exe akkor kezdett el ennyire ellenségesen viselkedni, amikor neki új párja lett. A zenész Van Hunt négy éve lépett be az életébe, és Halle Berry szerint Olivier-vel azóta nem lehet szót érteni. „El kellene engedned ezt a negativitást és a haragot, és megpróbálni Maceo érdekében jóban lenni, ahogy korábban tettük, mielőtt Van felbukkant az életemben. Mert azóta viselkedsz így, pedig én mindent megtettem, hogy ne veszekedjünk. De már kezdek belefáradni” – írta az exférjének egy üzenetben. Martinez viszont úgy látja, volt felesége számára az együttműködés azt jelenti, hogy minden úgy lesz, ahogy ő akarja. „Mocskos módszerekkel játszol, ahogy mindig is tetted, és egyáltalán nem a fiunk érdekeit nézed. De ne félj, a karma téged is utolér majd” – válaszolta Halle-nak egy közzétett üzenetváltásukban.

Nahlával mindig nagyon jó volt a kapcsolatuk

Az apa tehet mindenről?

A színésznő szerint Martinez viselkedése kártékony hatással van a fiuk fejlődésére, Maceo ugyanis sokszor zaklatottan tér haza az apjától. „Viselkedésbeli és tanulási problémái lettek, ez az eredménye ennek az áldatlan helyzetnek. ADHD-t és enyhe diszlexiát állapítottak meg nála. Emiatt le van maradva az iskolában, de az apja mintha nem venne erről tudomást, vagy csak nem foglalkozik vele, szerinte fontosabb a foci, mint ezek a problémák. Így nem alkalmas a fiunk nevelésére” – jelentette ki Halle. A francia színésszel egyébként 2015-ben váltak el, miután öt évig voltak egy pár, ebből kettőt férj-feleségként éltek le.

Az év sztáreseménye hamarosan! Szavazz a sztárokra, és nyerj!

Megismétlődik a múlt…

Martinez annak idején láthatta, hogyan mérgesedett el Halle viszonya az előző exével, Gabriel Aubryval, akitől a lánya, az immár 16 éves Nahla született. A gyerek apja nem akarta, hogy Halle Franciaországba költözzön a kislányukkal Martinezhez, ezen robbant ki a háború. A két férfi össze is verekedett egyszer, a bunyó után mindketten a kórházban kötöttek ki. A sors fintora, hogy most a francia sztárnak kell küzdenie a gyerekéért. Érdekes, hogy a színésznő egyik csemetéje apjával sem tudta megőrizni a jó viszonyt. Vajon csak ők tehetnek róla?

Gabriel Aubry, a lánya édesapja

Kiemelt képek és fotók: Getty Images, Profimedia

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!