Ha Pély Barna a gyerekkorára gondol, már az orrában is érzi a rántott csirkecomb és a sült krumpli verhetetlen párosának az illatát… „Igen, nálunk is megvoltak az alapételek, amiket szerettünk. A hétvégi hagyományos menüt koronázta meg aztán karácsonykor a halászlé és a sütemény, illetve szülinapokon a torta édeskés aromája.” Ám Pély Barna elárulta, van egy fogás, amely nála még a rántott csirkét is felülírja hosszú évtizedek óta, ez pedig egyértelműen a tócsni. „A mai napig én reszelem le hozzá itthon a burgonyát, nyomom ki belőle a vizet. Egyszerű, de nagyon finom étel.”
Tócsni Pély Barna módra
Hozzávalók (2 főre)
350 g burgonya, 2-3 evőkanál liszt, só, bors, 1 db tojás, olaj a sütéshez
Elkészítés
„A burgonyát megpucolom, lereszelem, lesózom. Fél órával később kinyomkodom belőle a vizet, majd a liszttel, a tojással összekeverem, borssal ízesítem, és forró olajban kisütöm. Fokhagymás tejföllel tálalom. A feleségem, Évi ennek az egészségesebb verzióját is készíti, édesburgonyából és zabpehelylisztből. Az is nagyon finom.”
Kiemelt kép: TV2