Címlapsztori

Bódi Csabi: „Amit a kislányom, Lilien iránt érzek, leírhatatlan”

Az énekes képtelen ellenállni ötéves kislányának, aki ki is használja, hogy apukája mindenre hajlandó, ha róla van szó.

Lilien minden félelmet szertefoszlatott, amit Bódi Csabi a kései apaság miatt érzett. Sőt, a Bódi családban újra napirendi pont lett a babaprojekt. Az énekes nem is próbálja tagadni, hogy kislánya egy pillanat alatt az ujja köré csavarja, és olyan dolgokra veszi rá, amelyeket a férfiak többsége nem vállalna be. „A kislányom már most ízig-vérig nő. Nagyon érdekli a sminkelés, Ginától ellesett pár trükköt, beáll a tükör elé, és tökéletesen kirúzsozza a száját, még cuppant is hozzá, sőt a szempilla-göndörítés sem fog ki rajta. És igen, néha engem is kisminkel – mondja nevetve, majd folytatja. – Úgy két és fél éves kora óta gyakorolja rajtam a körömfestést. Előfordult, hogy egy tévéműsorban le kellett vennem a cipőmet. Húsz perc kérlelés után belementem, és mindenki szembesült a körmeim színével. Egyszerre volt kínos és poénos a szituáció.” Lilien azonban nem áll meg a körömdíszítésnél. „Rendszeresen fésül, különböző frizurákat készít nekem. Rengeteg foglalkoztató füzete van, de a matricák sokszor rajtam landolnak, mert kidekorál velük. Amitől viszont Gina kiborul, az az, amikor a kislányom elkezd etetni. Én vagyok a baba, ő az anyuka. Erre nekem is fel kell készülnöm lelkileg. Nem túlzok, valóságos disznóólat hagyunk magunk után, viszont úgy vagyok vele, hogy sose legyen ettől nagyobb bajunk!”

Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu

Roma hagyományok

Csabi szégyenkezve idézi fel azt a majdnem hat évvel ezelőtti pillanatot, mikor Gina elárulta neki, a második gyermekükkel várandós. „A harminckilencedik születésnapomon tudtam meg, hogy ismét babánk lesz. A nagyobbik fiam akkor volt tizennyolc, a kisebbik tízéves. Húszéves koromtól pelenkázok, gyereket nevelek, és nem szerettem volna újra azzal a sok-sok kihívással szembesülni, amivel egy kisgyerek jár. Már idősnek tartottam magam a babázáshoz – vall érzéseiről Csabi. Ám ahogy jött ez az érzés, olyan gyorsan el is múlt, már aznap délután madarat lehetett volna fogatni az énekessel. – Imádom a két fiamat is, de amit a kislányom iránt érzek, leírhatatlan. Hálás vagyok a Jóistennek és a csodálatos feleségemnek ezért a gyermekért. A legnagyobb kincsem ő a világban. Bármit megtennék érte! A tenyeremen hordozom, elolvadok tőle. Ugyanakkor érzem a vállamon a gyereknevelés felelősségének súlyát. Ki kell jelölni számára a határokat. Ha rosszat csinál, természetesen szankcionáljuk, de sosem ütjük meg. Kettőnk közül egyébként Gina a szigorúbb.” Csabi arról is beszél, jelen társadalmi viszonyok mellett nem könnyű Lilien nevelésébe a roma hagyományokat beleépíteni, ám minden tőlük telhetőt megtesznek. Ennek egyik része, hogy ha eljön az ideje, Lilien ártatlanul áll majd oltár elé a szerelmével.

Ginával és Liliennel (Fotó: Schumy Csaba/fotocentral.hu)

Gina majdnem belehalt a szülésbe

Csabi azt mondja, az első két gyermek esetében még ő maga is éretlen volt az apai feladatokra. „Talán a fiatalságomból, talán a munka miatti nagy pörgésből adódóan velük kevesebb időt tudtam tölteni, amit utólag nagyon sajnálok. Néhány nappal ezelőtt vallottam be Ginának, hogy nagyon szeretnék még egy kislányt. Tudom, hogy öt éve is idősnek hittem magam az apasághoz, viszont annyira imádok lányos apának lenni, hogy ha a Jóisten segítene nekünk, én bevállalnék még egy kislányt – sóhajt reménykedve. Gina hezitálása azonban érthető. – Ő is szeretne babát, csak nagyon fél. Lilien születésekor majdnem meghalt. A császármetszés után belső vérzés alakult ki nála, és aznap még háromszor kellett újra operálni. Senkinek sem kívánom azokat az órákat! Szóval van mit átbeszélnünk a feleségemmel! Tizenhét és fél éve élünk együtt szerelemben, békében. Megküzdöttünk ezért a boldogságért, nekünk sem volt könnyű, és ahogy eddig mindenben, a babakérdésben is együtt fogunk dönteni!”

Megcsípte a darázs

A napokban egy igen kellemetlen közjáték zajlott le a Bódi család kertjében, amire Csabi így emlékszik. „Megcsípett egy darázs, ráadásul az alsó szemhéjamon. Azontúl, hogy nagyon fájt, bedagadt. Lilien szegénykém megijedt, sírt, és azt hajtogatta, annyira szeret, hogy bárcsak őt csípte volna meg. De iyen soha ne történjen! Persze, ahogy ezt kimondta, ismét elolvadtam tőle.”

Kiemelt képek: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!