Napi friss

Rákóczi Feri: „Hál’ istennek, nem mentem a tanítóképző főiskolára!”

Édesapja szorgalmazta, hogy legyen tanár, de ő a felvételi helyett inkább strandra indult a barátaival.

A napokban kiderültek a felsőoktatási ponthatárok, ennek kapcsán saját felvételi élményét osztotta meg Rákóczi Feri a Rádió 1 reggeli műsorában. Még 1988-ban felvételizett az egyik tanítóképző intézménybe, de mint kiderült, csak édesapja unszolására, neki magától eszébe sem jutott volna oda menni. „Elérkezett a felvételi napja, a fater megigazította a nyakkendőmet, megveregette a vállamat, és azt mondta: ’Gyerünk, fiam, hajrá!’ Felültem a buszra, bementem Békéscsabára, és találkoztam két ismerőssel, de rossz irányba indultunk el… Sokkal izgalmasabb volt meginni egy fröccsöt” – idézte fel Rákóczi Feri, aki úgy emlékszik, aznap délután még strandolt is egyet.

Hazafelé menet visszakötötte a nyakkendőjét, otthon pedig közölte az édesapjával: kiválóan ment a felvételi, izgatottan várja az eredményt. Csakhogy az értesítőn nem az állt, hogy nem sikerült a felvételi, hanem az, hogy a delikvens nem jelent meg. „Marhára kellett figyelni, hogy én kapjam el a postást” – tette hozzá Feri, aki elárulta, édesapja csak később tudta meg, hogy az egész felvételit ellógta.

Mindez már csak azért is érdekes, mert a tanítóképzőre előfelvételit, alkalmassági vizsgát tartottak már akkor is. Két dolgot kell nagyon tudni: a testnevelést és az éneket. Rákóczi Ferinek utóbbi nagyon ment, rengeteg erdélyi népdalt ismert, ezért is biztatták, hogy mindenképp legyen tanár. „Hála istennek, hogy nem mentem oda, a gyerekek is ugyanezt mondják, akiket szerencsére nem tanítottam…”

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!