Napi friss

Szívfájdító pillanatok – Várkonyi András lánya, édesapja és öccse elvesztéséről mesélt

Az ország Vili bácsija az elmúlt években tragédiák sorát szenvedte el. Lánya csupán 39 éves volt, amikor elragadta tőlük a súlyos betegség.

A Best magazinnak beszélt először Várkonyi András a 39 éves lánya, Andika elvesztéséről, ám akkor is csak hónapokkal később volt képes megnyílni a tragédiával kapcsolatban. A színész akkor elmesélte, lánya a karjai között hunyt el, és bár konzervatív típus, arra nevelték, hogy a fájdalmát ne mutassa ki, akkor zokogásban tört ki. Ám sem előtte, sem utána nem engedte meg magának, hogy összetörjön. Most, hat évvel a tragédiái után beszélt róla először, hogyan tudták feleségével túlélni a csapást, amit a sors rájuk mért. „Felajánlották, hogy menjek el szabadságra, de nem mentem, sem én, sem a feleségem. A munkába temetkeztünk, pörögtünk ezerrel, így dolgoztuk fel. Talán így egy kicsit könnyebb volt – mondta az ország Vili bácsija a Palikék Világa by Manna műsorában. A színész bevallotta, lánya betegsége villámcsapásként érte őket, sokáig csak annyit vettek észre, hogy Andika sárgul. – Kipróbáltunk mindent, a legújabb sejtterápiákat is, de 2-3 év alatt sajnos legyőzte a rák. Rá két évre előbb az öcsém, majd az apám is elment – tette hozzá szomorúan, hozzátéve, hogy szerinte az öccse volt az egyik első áldozata a koronavírus-járványnak. Várkonyi András igyekezett minél több munkát elvállalni annak ellenére, hogy már nyugdíjas: – Azt választottam, hogy tanulok, csinálom, forgatok, dolgozok.”

Várkonyi András korábban a Bestnek azt is elmondta, a legnehezebb az volt, hogy lánya elvesztése után számos nehéz kötelességgel kellett szembesülniük a nejével: mi legyen lánya tárgyaival, mihez kezdjenek az otthonával, de olyan hétköznapi dolog is nehezükre esett, hogy eldöntsék, ki fizesse be a villanyszámlát. „A búvópatakként bennünk lévő gyász hol egy fénykép láttán, hol egy emlék kapcsán állandóan felbuzdul. És mennyi van ezekből…” – mondta akkor a nehézségekről Várkonyi András. Mindezt pedig háromszor is végig kellett csinálniuk, hiszen a tragédiák egymást érték az elmúlt években. Mint mondta, a gyászban megerősödtek a családja megmaradt tagjaival, azóta a fiával is gyakrabban találkoznak, és az unokájával is szoros a kapcsolata.

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!