Napi friss

Mautner Zsófi behúzta a féket karácsony előtt

Tavaly ilyenkor már a szilveszteri malacot is legalább kétszer megsütötte. Idén is nagy családi karácsonyra készül, de másképp, mint az elmúlt években.

A gasztronómiában is kiemelt időszak a karácsony, ilyenkor egymást érik a „hogyan süssünk-főzzünk” tanácsok. Ahogyan a nagy ívű vacsorákra is készülni kell, úgy készülnek a szakma képviselői saját praktikákkal, trükkjeikkel, amikkel könnyebbé tehetik a készülődés rohamát.

Így van ez évek óta Mautner Zsófi életében is. 20 éve, hogy berobbant Chili és Vanília blogjával, és azóta hatalmas átalakuláson ment át a hazai vendéglátás, de a háztartások konyhája is. Mindez magával hozta azt is, hogy a gasztroszakemberek munkája karácsony előtt megsokszorozódott.

„A december az, amikor hozzánk se lehet szólni. Többnyire az szokott lenni, hogy mire én odaérek, hogy valóban az ünnepekre készülődnék privát emberként, addigra egyrészt kipurcantam teljesen, másrészt már minden megtörtént. Tehát addigra én már sütöttem szilveszteri malacot, bejglit, hogy megkapják azt a gyönyörű bejglireceptet. Ahhoz már októberben készülünk. De idén abszolút mérföldkő van!

Megfogadtam, hogy idén az ünnepek előtti első héten semmit nem vállalok.

Így egy picit megpróbálok átszellemülni, mert idén az unokaöcséim is nálam fognak karácsonyozni, akik egyébként külföldön élnek. Nálam lesz a nagy családi vacsora. Most szeretnék én is egy picit több időt szánni az előkészületekre”

− mesélte Mautner Zsófi a Palikék Világa Panna Cotta című podcastműsorában.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mautner Zsófi (@chilivanilia) által megosztott bejegyzés

Kiemelt kép: Korponai Tamás/fotocentral.hu

Megjelent a Story ünnepi dupla száma!

Megjelent a Story téli különszáma!

Megjelent a Story horoszkóp különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!